22 Şubat Cuma 2013

Bugün gribal hayatımın 3. günü ve hala iyileşemedim. Burnum silmekten kabuk kabuk oldu. Sesim kötü ama enerjim düne göre daha iyi gibi. Kısmen iyileşme belirtilerim başladı galiba...

Eşim bugün seyahate gideceği için sabah işe gitmedi. Müdürler toplantısı nedeniyle Pazar'a kadar Antalya'da olacak. Pazar günü eşimin kız kardeşinin kızı Aslı'nın 1 yaşgünü partisi yapılacak. Sanırım ona yetişir.

Evde kaşarlı tost ve 1 bardak sütümle kahvaltımı yaptım. Sonra eşim beni ofise bıraktı. İşim öğlen bitince eve geldim. Hem dinlenmeyi planladım hem de eşim gideceği için onu görmek istedim.

Kahvaltımı 10.00'a doğru yaptığım için çok acıkmadım. Evde tarhana çorbası ve pirinç pilavı vardı. Yanına köfte pişirdim. Annem yine köfte yapıp buzluğumuzu güncelledi :)

Nedense canım çok ketçap istediği için pilavıma bolca ketçap döktüm. Kaşık hesabına vurursak sanırım  3-4 kaşık ketçap dökmüşümdür. Bol ketçaplı yedim.

14.00
1 kase tarhana çorbası (bol acılı ve sarımsaklı)
4 adet köfte
1 kase pirinç pilavı (üzerindeki kalp eşim için ;) daha sonra daha bol ketçap döküp yedim)

Tv izlerken farkına bile varmadan 1 paket kolalı jelibonu yemişim (90 g). Yine neden olduğunu anlamadığım bir şekilde canım kolalı jelibon istiyor. Geçenlerde de Haribo almıştım. Hayatımda eve jöle şekerleme almışlığım yoktur. Gerçi bunu da eşim almıştı ama hamilelik bana böyle tuhaf şeyleri bile yedirtti ya bravo :)

Sonra 1 kupa elma çayı içtim.

Bugün yalnız olduğum için kardeşim ve Berra bende kalacaklar. O nedenle iş çıkışı bana geldiler. Berra'ya meyve yedirirken ben de birazcık yedim.

18.30
1/2 dilim elma + 1/4 portakal

Kendimi hiç aç hissetmediğim halde akşam yemeği yedim çünkü sonradan çok acıkacağımı biliyordum.    En kolayı hemen makarna yaptık. Bol yoğurtlu makarna yedim.

20.00
Salçalı makarna (1 kupa dolusu vardır)
Bol yoğurt (4-5 dolu kaşık)

Tv izlerken 1 parça Merci çikolata ve 1 kase çekirdek yedim. En son yatmadan önce de 3 adet çekirdekli Kireçburnu gevreği yedim. 

Diyetisyen Serap Orak Tufan

22 Şubat Cuma 2013

3 yorum:

  1. Serap Hanım, akşam yemeğine annemin yanına gittim, yemekte etinden pilavına, tatlısına kadar her şey vardı bende keyfini çıkarıyım derken (özellikle tatlı kısmında) biraz fazla kaçırdım ve yemekten hemen sonra tartıldığımda iki kilo kadar fazlam çıktı bu normail midir?

    YanıtlaSil
  2. Serap hanım ben sizin büyük bir takipçinizim günde abartısız 50 defa blogunuzdayım fakat her girdiğimde hüsrana uğruyorum yeni yazılarınızı görmeyi çok istiyorum fakat paylaşmıyorsunuz eğer daha yazmayı düşünmüyorsanız söyleyin bende bu kadar sık takipten çıkayım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Serap Hanım,blogunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim.Allah hayırlısıyla kızınızı kucağınıza almayı kısmet etsin :)Bende 21 haftalık hamileyim :)Ögünleriniz gayet doyurucu ama merak ettiğim birşey var hiç spor yapıyor musunuz ? Birde bu aralar canım 7/24 tatlı yemek istiyor.Hangi tür tatlıyı tavsiye edersiniz ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...