Hamilelikte 20. hafta

20. hafta
7 Şubat Perşembe kızımla 20. hafta yıldönümümüzdü. Artık ismine karar verdik. İnci olacak. Eşim bu ismi ne kadar çok istediğimi bildiği için beni kırmadı ve beni onurlandırdı. Zaten bu ismi o da çok beğenmişti. Ama benim hayalim gerçekleşmiş oldu. Eşime anlayışı için tekrar teşekkür etmek istiyorum... (sanırım dırdırlarımın da çok etkisi olmuştur :)

8 Şubat'ta da 20. hafta ayrıntılı ultrason randevumuz vardı. Sonuçlar iyi çıktı. Şu an için bebek sağlıklı görünüyor. Anormal bir durum yok gibi, dilerim olmaz. İnsan hamile olduğu andan itibaren sadece bebeğin sağlıklı olması için dua ediyor. Değişik bir duygu. İnsanı bireysel bencilliğinden uzaklaştırıp, ruhunu olgunlaştıran bir olay. 

Bu sefer çok net bir görüntü alamadık çünkü İnci hanım kafayı plesentanın altına gömmüş kuzu kuzu yatıyordu :) biraz hareket etti, ağzını açtı kapattı ama yerinden kıpırdamadı. Bir sonraki randevumuz 7 Mart'ta. O zamana kadar hasretle yüzünü görmeyi bekleyeceğiz... Bu arada bazen ağrılarım oluyor. Bunun nedeni uterusun büyümesiymiş o nedenle önemsenecek bir şey değilmiş. Sabah akşam yağlanmaya kremlenmeye devam! Sadece klinikte tartılıyorum. Tam 59 kg olmuşum. Yani baştan beri sadece 4 kg aldım. Doktorum bu durumdan gayet memnun. Ancak ara ara yürüyüş yapmama rağmen hergün düzenli yürümediğim için memnun değil. Hergün mutlaka yürümem gerekiyormuş...

Cumartesi sabah TSH tahlilimi de yaptırdım. O da normal çıktı. Sanırım ilacı 75 mcg içmeye devam edeceğim. Bununla ilgili endokrinoloğumla da görüşmem lazım.

Perşembe'den beri sürekli bir koşturmaca içinde olduğum için yine günlüğümü yazmayı ihmal ettim. Ama özetleyebilirim. Bol gezmeli bir haftasonuydu. Cuma annemle ve Berra'ya Bağdat Caddesinde takıldık. Hava yağmurlu olmasına rağmen biraz yürüyüş yaptık. Happy Days'te güzel bir makarna yedim. Ama sonra saatlerce sindiremedim. O akşam yemek bile yiyemedim sadece meyve yedim.

Cumartesi iş çıkışı eşimle bazı işlerimizi halledip kayınpederimi, annemi ve Berra'yı alıp Maltepe sahilindeki Pişşti'ye gittik. Bolca et yedim :) kendin pişir kendin ye konsepti ve ortam hepimiz için değişik ve eğlenceli oldu. Çok proteinli yiyince yine acıkmadım ama o gece de yine Mado'dan aldığımız dondurmadan bolca yedim.




Pazar günü bir aile kahvaltısı ardından annemle baş başa gezmeye Bağdat Caddesine geldik. Hem bana yürüyüş olsun diye hem de belki alışveriş yaparız diye. Ama hava yağmurlu olunca sadece yürüyüş yaptık, fazla mağaza gezemedik. Ben zaten hamile olduğum için hiç giysi alışverişi yapamıyorum. Hamile mağazası da göremedik. Annemle Kitchenette'de yemek yedik. Dün çok et yediğim için bugün canım artık sebze yemek istediğinden ben avakadolu ve enginarlı bir salata yedim, yanında bir de tostu paylaştık. Her ikisi de harikaydı. Tadı damağımda kaldı. En kısa zamanda o salatadan bir daha yiyeceğim.



Bolca yürüyüş yaptık benim için iyi oldu. En son Suadiye Remzi Kitapevinde 1 dilim pastayı annemle paylaştık ve yanında bir çay içip ısındık. Biraz daha erken gelsek Üstün Dökmen'in imza gününü yakalayacaktık ama biz gittiğimizde yeni bitmişti. Cafe kısmında Üstün Dökmen'i de gördük :)

Pazar akşam da görümcemlere gidip Aslı ve Oğulcan'ı görelim dedik. Aslı hanım 24 Şubat'ta 1 yaşına basıyor. Parti davetiyemizi de aldık :)

Pazartesi günü yağmurlu ve kapalı bir havayla başladı ama ben böyle havaları sevdiğim için modumdan hiçbirşey kaybetmediğim gibi daha da iyi hissediyorum. Bu öğleden sonra boş vaktim var. Belki gidip bir hamile elbisesi alırım çünkü artık karnım biraz çıktı. Aslına bakarsanız normal kiloda ama biraz göbekli bir kadın görünümündeyim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

17 yorum:

  1. Çok hoşsunuz gene sağlığınıza maşallah diyelim :)

    YanıtlaSil
  2. maşallah kızınıza da size de :) inci harika bir seçim olmuş. izninizle sadece bir şey sormak istiyorum: ders çalışmak kalori yaktırır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) malesef ders çalışırken masa başında oturup hareketsiz kalıyorsanız kalori yaktırmaz. Koşu bantında yürüyüş yapıyorsanız o ayrı :)

      Sil
    2. ders çalışmanın aşırı acıktırmasının sebebi nedir peki soruyu soran ben değildim ama merak ettim :)

      Sil
    3. Zaten beyin 24 saat glikoz kullanır, başka bir yakıtı yoktur. Ders çalışmanın aşırı acıktırması diye bir bilimsel veri yok. Olsa olsa sıkıntıdan kendini yemeye vermek olabilir :)

      Sil
  3. Serap hanım inanın özledik sizi.Bir şey mi oldu diye düşünmeden edemedim.Allah tan bir sorun yok.Kızınız Adı gibi çok güzel olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi düşündüğünüz için çok teşekkürler :) sevgiler

      Sil
  4. serap hanım sizi çok seviyorum. ilk kez yorum yapmak istedim.
    ben de sizin gibi diyet yapmadan, sadece yediklerime dikkat ederek, her şeyden yiyerek ancak az yiyerek 96 kilodan 67 ye düştüm. bu sistemi oturtmak çok güzel. böylece hem hiçbir şeyde gözüm kalmıyor hem de yavaş yavaş da olsa zayıflıyorum. bu yüzden yazdıklarınızı okumak çok hoşuma gidiyor. sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. boyum 1.66 hedefim 57 olmak, ideal kilommuş galiba.
    size kızınızla ve eşinizle sağlıklı ömürler dilerim :)
    şeyma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi çok tebrik ediyorum, harika bir iş başarmışsınız. Bunun en büyük nedeni sabırlı olmak ve gerçeği kabul etmek. Mucize diyet diye birşey yoktur önemli olan insanın beslenme tarzını yönetebilmesidir.
      Çok teşekkür ederim, ben de sizi çok sevdim ;)

      Sil
    2. sizi tbr ederim bende kilolu bir bayanin zayiflamak istiyorum insallah sizin gibi bende amacima ulasirim

      Sil
  5. Serap Hanım kızınıza seçtiğiniz isim çok güzel; ikinize de maşaallah :) bildiğim kadarıyla,yanlış biliyor olabilirim,ders çalışırken beyin glikoz harcadığı için acıkıyoruz.Ben yüksek lisans öğrencisiyim.Çabuk kilo alan ama veremeyen bir yapım var;üstelik kilom mide çevremde depolanıyor; o yüzden her şeyden az yiyerek kilomu koruyorum hatta nihayet vermeye başladım :) Bunda demir ilaçlarının etkisi de olabilir mi ( yani metabolizmamı hızlandırıyor olabilir mi ) çünkü kullanmaya başladığımdan beri metabolizmamın daha düzenli çalıştığını gözlemledim; bunu daha önce de farketmiştim. Demir ilacı kilo aldırır diyenlere sizin aracılığınızla demir ilacı kilo aldırmaz; ilaçla birlikte kan yapar diye tüketilen pekmezler,üzümler vs kilo aldırır demek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beyin sadece yakıt olarak glikoz kullanır ama insanı acıktıracak veya kilo verdirtecek kadar değil. Ders çalışırken insanın sürekli birşeyler yemek istemesi tamamen psikolojiktir.
      Vücudumuz temel yapı taşları eksik olduğunda normalden farklı çalışır. Mesela iyot eksilince de metabolizma yavaşlar. Eksikleri yerine koymak her zaman en sağlıklı olana kavuşmak demektir. Yorumunuza katılıyorum. Ben bile hamile biri olarak 5 ayda 4 kilo aldım. Üstelik 2 aydır da demir ilacı kullanıyorum. Malesef vitamin vs kullandım kilo aldım demek biraz bahane üretmek demek :)

      Sil
  6. Merhaba Serap Hanım ve İnci :) Eylül'den beri düzenli spor ve diyetle ideal kiloma ve yağ oranıma indim. Boşken daha düzenli spor yapıyordum ve evde kendime sağlıklı yiyecekler pişiriyordum. Bir süre önce yeni işe başladım hem daha az spor yapacağım, hem de yemek seçeneğim azalacağı için düzenim bozulur diye korktum ama Serap Orak Tufan yöntemi sayesinde hiç de korktuğum gibi olmadı! Vaktim az ve yorgun olduğum için daha az spor yapmama rağmen sizin minik porsiyonlarla her şeyden yeme sisteminizle almaktan korkarken kilo vermeye devam bile ettim :) Bu sayede artık irademin ne kadar güçlenmiş olduğunu ve diyet yapmasam da az miktarla gayet de güzel doyabildiğimi gördüm. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tebrik ediyorum, paylaşımınız için çok teşekkürler. Bu konuda umutsuz olan pek çok kişiye örnek ve ilham kaynağı olacağınızı düşünüyorum. Aslında sabırlı olunduğu taktirde sonucun mutlaka iyi olacağına şüphe yok. Sevgiler :)

      Sil
  7. 5 haftalık hamileyim ve 97 kiloyum boyum 1.70 nasil kilo vericem bilmiyorum moralim cok bozuk :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir uzman eşliğinde gebelik takibi yaptırmalısınız, kilonuz çok yüksek. Aman dikkat...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...