Hamilelikte 22. hafta

22. hafta
Bugün İnci kızımla 22. hafta dönümümüz ama benim hiç keyfim yok. O kadar hastayım ki hamile olduğumu bile unutuyorum :( Bu haftaki son görüntümüz bu şekilde.

Bütün gece 100 kere uyanmışımdır heralde. Burnum tıkandığı ve nefes alamadığım için sık sık uykum bölündü ve dalamadım. Gürültülerimle ve kıpırdanmalarımla eşimi de uyutmadım tabi, yazık o da uykusuz kalmıştır.

Bugün ilk randevum 11.30'da olduğu için (şansıma) 10.00 da kalktım. Biraz daha dinlenmiş oldum. Sıkı bir kahvaltı yapmaya karar verdim. Bir de çeşit olsun diye düşündüm. Bloguma en sık gelen yorumlardan biri neden her sabah aynı kahvaltıyı yaptığım oluyor. Çok defalar cevap yazmama rağmen okumayanlardan aynı sorular geliyor. Bir kez daha açıklayayım :)

Her sabah aynı kahvaltıyı yapıyorum çünkü tost ve sütü çok seviyorum. Senelerdir her sabah yememe rağmen bıkmadım. 3 öğün kaşarlı tost yesem bıkmam :) Ayrıca başka şeylerle uzun uzun oturup kahvaltı yapmaya vaktim de yok zaten. En çok kurduğum hayallerden biri sabah evde hiç acele etmeden, sabahlık giyip kahvaltı yapmak ve ev keyfi yapmaktır. Pazar günleri bile yapamıyorum. Hatta öyle hayal ettiğim gibi şık bir sabahlığım bile yok. Eee giyecek zaman yok :)

Bugün hastayım diye kendime iyi bakmaya karar verdim ve sıkı kahvaltı yaptım.

10.45
1 adet yumurta ve 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynirle yapılmış mini omlet (biraz zeytinyağı koydum)
Kaşarlı tost (tam buğday ekmeği ile yapılmış)
1 bardak süt

Gayet güzel doydum, bol protein aldım.

Ofise ara öğün olarak 13.30'da yine taze sıkılmış portakal suyu siparişi verdim. İçine 1 tane de limon sıkın dedim. Bu hafta 3. portakal suyu+ limon kürüm. Normalde meyve suyu içmediğimi ve karşı olduğumu hepiniz bilirsiniz. Meyveyi posasıyla yemeyi tercih ederim ve tavsiye ederim.

Sabah hem geç hem de tok tutan bir kahvaltı yaptığım için öğle yemeği saatim çok saptı. Yemeğimi Ataşehir Mozaik Çarşı'daki Evce Mantı Evi'nden sipariş verdim. Ama mantı değil :)

16.00
Yaklaşık 20 tane minik etli yaprak sarması (oldukça lezzetliydi, biraz yağlıydı ama yağı tabakta kaldı zaten)
2-3 kaşık yoğurt
devam edecek...

Eve gidince bir tarhana çorbası yaptım. Hazır değil tabi ki, annem getirdi. Antalya'dan komşularımız yapmış, vermiş. İçine acı biber salçası, ve 2 diş sarımsak da koydum ki hastalığıma iyi gelsin diye.

20.30
4 kepçe tarhana çorbası (bu fincan büyük bir kase aslında)
2 dilim beyaz ekmek (çorbama doğradım)

Sonra masanın üstünde duran açık gofret paketinde kalan 4 parça fındıklı gofreti de yedim. Eşim dün gece yatmadan önce yemiş demek ki. Hasta olduğum için erken yatmıştım, haberim yok.

22.00
1 kase tuzlu çekirdek

23.00
1 küçük golden elma

Bugünkü yeme aktivitelerim de böyle geçti. Yemek saatlerim bozulunca akşam çok acıkmadım. Sadece çorba yemeyi tercih ettim.

Düne göre daha iyi gibiyim ama bakalım gecem nasıl geçecek?

Diyetisyen Serap Orak Tufan

21 Şubat Perşembe 2013

3 yorum:

  1. bende tostu çok severim sabah akşam her an yiyebilirim:))) sizi anlıyorum bazen insanlar bir tek şeyden hoşlanabilir ve bunu hergün yapabilir bunda bi gariplik yok bence hamilelik sizi çoooook güzelleştirdi ve çok yakışıyor bloguma yazmaya sizin blogunuzu gördükten sonra heveslenmiştim oyüzden sizin blogun yeri benim için ayrı seviyorum yazılarınızı okumayı :)) Allahtan acil şifalar dilerim inşallah hemencik iyileşirsiniz de hamileliğin tadını çıkarmaya devam edersiniz

    YanıtlaSil
  2. Ayy yüzünüz şişmiş hamilelikten mi hastalıktan mı bilemedim ama üzüldüm geçmiş olsun güzel anne :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle bi bağımız olsun istemezdim ama resmen hastalık kardeşliği var aramızda :( Geçen sefer hasta olduğunuzda da hastaydım, şimdi de oldum. Çok çok geçmiş olsun bünyeniz bi İnci bebek torpili yapsın da siz hemen iyileşin inşallah :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...