10 Nisan Çarşamba 2013

Bugün mecburen tatilim :) Hamilelikteki tembellik enerjim sayesinde ne istesem oluyor galiba :) Ofisimin bulunduğu binanın asansörüne bir duyuru asmışlar. Pazartesi ofisten çıkarken gördüm. Bugün trafo bakımı yapılacağı için 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacakmış. Bu da demek oluyor ki ne ölçüm yapabilirim ne de yazdığım diyetleri basabilirim. Hatta internetim ve telefonum da olmaz. Haliyle çalışamam. Ben de bugün 16.00'ya kadar olan tüm randevularımı iptal ettim. 17.00'den sonrakiler gelecek. O nedenle ofise gideceğim.

Bu sabah 10.30'a kadar kızıma sarılıp uyudum. Uyanışım da bacak kramplarımla oldu :( son 1 haftadır bacaklarıma kramp girmeye başladı. Hamilelikte normal olan bu krampların acısı maalesef geçmiyor. Krampın girdiği kas günün ilerleyen saatlerinde de acımaya devam ediyor.

Kalkıp, kendime kahvaltı hazırlamam 11.30'u buldu.

11.30
1 adet yumurta (1 tatlı kaşığı tereyağda pişirdim)
2 dilim beyaz peynir
Tel peynir
2 adet salatalık
2 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak şeftali suyu (geçenlerde canım şeftali isteyince almıştım. Normalde meyve suyu içmediğimi bilirsiniz)

Bol proteinli bir kahvaltı yapmış oldum.

15.00
1 adet muz

Hamileliğin size kanıtladığı en önemli şeylerden biri de etrafınızdaki insanların gerçek yüzlerini görmeniz bence. Sizi gerçekten merak eden, arayıp soran, hamilelikteki sevincinizi/endişelerinizi paylaşan kişilerle, arkadaşınız sandığınız ama sadece işi düşünce arayıp soran, mutluluğunuzu paylaşmayan kişilerin ayırdına varabiliyorsunuz. Bence pek çoğunuz bunu yaşamıştır. Bir de bu tarz insanlar her fırsatta kapris yaparlar. Hamileliğin çok özel bir dönem olduğunu ve hayatta sadece 1 kez yaşayabileceğinizi (hadi en fazla 2 kez diyelim) düşünürsek kimsenin kaprisini çekmeye değmeyecek kadar önemli olduğu sonucuna da varabiliriz :) Bunun ilgi beklemeyle hiçbir alakası yok, bu bahsettiğim konu kimin sizden ne beklediği ve ne verebileceğinin gün yüzüne çıkması aslında. O nedenle bir karar aldım, hayatımda bir sadeleşmeye gidiyorum. Kimseni gereksiz nazını kaprisini çekemicem valla :)

Evdeyken digitürkün müzik kanallarını dinlemeyi çok seviyorum. Az önce her dinlediğimde beni lise yıllarıma götüren bir şarkı çalıyordu. Lisedeyken sürekli dinlediğim radyo (radyo box) bu şarkıyı çok sık çalardı. Yoksa şarkı çok daha eski tabi :) Ben de sizin için youtube dan klibini bulup ekledim. Nasıl nostalji ama? ;)

16.30'da ofise geldim. Ama tam o sırada mail geldi 17.00'deki randevum iptal olmuş. Şimdi 18.15'e kadar boşum. Karnım acıktı. Değirmen'den tost ve portakal suyu siparişi verdim. Geç kahvaltı yapınca böyle saçma sapan bir saatte acıkmış oldum.

17.30
Kepekli kaşarlı tost (ekmek büyüktü)
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu (hasta olmaktan çok korkuyorum, o nedenle sipariş verdim, aslında midemi çok yakıyor ama olsun)

Evde yemek olmadığı için akşam yemeğini dışarıda yedik. Aslında tost ve portakal suyu öğünümden sonra henüz acıkmamıştım ama yine de yedim.

19.30
1 porsiyon çöpşiş (yağlarını yemedim tabi ki, yanında ekmek, lavaş veya patates hiçbirşey yemedim. Sadece etlerini yedim, biraz da sotelenmiş soğandan yedim)
1 kutu ayran
Biraz salata (yağ ve nar ekşisi koydum)

Yemekten sonra görümcemleri ziyaret edip minik Aslı'yı sevdik. Orada 1 bardak şekersiz açık çay içtim.

Eve gelince yeme aktivitelerim başladı. İlk olarak 1 kase çağlayı tek başıma yedim. Çok da lezzetli ve taze değildi ama maksat birşeyler yemek olsun :) Sonra da 1 çorba kasesi kadar çekirdek yedim. Sonra da davul gibi oldum yattım :)



Tuzlu çekirdek yediğim için sanırım yarın sabaha oldukça şiş kalkarım :(

Diyetisyen Serap Orak Tufan

10 Nisan Çarşamba 2013

6 yorum:

  1. yazılmış en güzel yazı :)
    hakikaten öyle, ben de aynı soruyu kendime soruyordum acaba ben mi ilgi bekliyorum diye ama cevabımı sayenizde aldım, ilgi ile alakası yok "kimin bizden ne beklediği ve ne verebileceği" demişsiniz, işte tam da buydu aradığım cevap.
    sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inş.
    moralimi yerine getirdiniz. kimsenin kaprisini çekmeye gerek yok bu dönemde. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :) siz de hamileyseniz aynılarını sizin için de dilerim :) canınızı hiç sıkmayın. Malesef bazı insanlar hayatta hep başkalarından almak üzere bir yaşam tarzına sahipler. Üretme enerjilerinden çok sömürme enerjileri var. Bizim gibiler sadece nezaketinden bunları devamlı hoşgörüyoruz ama bir yere kadar, artık kendimi daha çok düşünmem gereken bir dönemdeyim. Bundan sonra da öyle olacak. Kimsenin keyfini düşünemeyeceğim, siz de aynısını yapın...

      Sil
  2. aslında yorum değilde bi soru sormak istiyorum bir diyetisyen olarak zayıflama hapını doğru buluyormusunuz yani benim çeşitli diyetisyenlerden duyduğum kullanılmasının doğru olmadığı ama siz neden bloğunuzda reklam yapıyorsunuz bence doğru bi yaklaşım değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakın zayıflama haplarını ben light ürün kullanımına bile karşıyım :) Gördüğünüz reklamlar google reklamlarıdır. Site içeriğine uygun reklam yayınlıyorlar anladığım kadarıyla. Benim tercihim değil. Engelleyebileceğim birşey de değil.

      Sil
  3. merhaba,
    sağlıklı beslenmeye dair bloglar neler paylaşıyor diye google'dan ararken bulduğum bu blog ile çok memnunum. genellikle ütopik paylaşımlar yapan, her otu birbirine karıştıran ve güncel yaşamdan kopuk bir şekilde "sağlıklı" olduğunu iddia eden beslenme bloglarından ziyade böyle samimi bir blog bulmak çok şahane! özellikle gece yarısı atıştırmaların bu nedenli samimi bi şekilde paylaşılması hepimizin gayet insani bir şekilde yaşadığının ve ufak tefek kaçamakların olabileceğinin, zaten olmasının da gerektiğinin bir göstergesi. mesele galiba temelde beslenmeyi doğru bir biçimde oturtmak ve teferruatları zamanla düzeltmeye çalışmak.. umarım hamilelik süreci bir çırpıda güzelce, sağlıklı bir şekilde geçer.

    bu arada online bir şekilde önümüzdeki aylar için randevu alabiliyor muyuz? bir bilgilendirme alabilirsem çok sevinirim. (e-mail: 1beyazbuyu@gmail.com)

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) çok insana faydalı olduğu bir gerçek. Ben de iyi ki başlamışım diyorum.
      Online derken başka bir şehirde olduğunuz için mi sordunuz? Malesef uzaktan takip yapmıyorum ama doğum sonrası için çalışacağım için randevulaşabiliriz.
      Sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...