6 Mayıs 2014 Salı beslenme günlüğüm

günün kahvesi :)
Bu sabah da güne sonsuza kadar uyuyabilme kapasitesine sahip bir uyku açlığı ile başladım. İnci için kaç kez uyanıp, kalktığımı hatırlamıyorum. Ama nihayet sabah oldu ve yorgun ve uykusuz bir gün daha başladı. Üstelik iş de yoğun…


Dün gece Hıdırellez'miş. Çok ilgilenmediğim için bunu sosyal medyadan öğrendim. Herkes ateşler yakmış, dilekler yazmış, çizmiş, moda girmiş. Sanırım dilek dilemeyen nadir insanlardan biriyim. Ama ben her zaman böyleyim. Doğumgünü pastamdaki mumları üflerken de "bir dilek tut" dediklerinde asla aklıma birşey gelmez. Herşeye sahip olduğumdan mı? Yooo pekala dilenebilecek birşey bulurum (evim yok, arabam yok vs.) ama iş dilemeye gelince yok valla 1 tane bile çıkmıyor. Ben hayatta herşeyin sırasıyla ve kısmetle ilgisi olduğunu düşünen insanlardanım. Sahip olmadığım şeyler için dilek dilemektense onu elde etmek için emek harcayıp, çalışan insanlardanım. Sanırım o nedenle dilek inancım yok. Olmuyorsa olmaz, olduğu yere kadar... Sahip olduklarım için Allah'a şükürler olsun, dilek dileyen herkesin dilekleri kabul olsun :)




Kahvaltımı 09.30 sularında evde yaptım. Bu sabah üşenmedim fotoğrafını da çektim.
1 büyük dilim tam buğday ekmeği (2 dilim sayılır)
2 dilim beyaz + tulum peyniri
3 tane yeşil zeytin
Domates, salatalık
Dün gece kalan sütü bitirdiğim için kahvaltıda sütsüz kaldım o nedenle annemin çay teklifini kabul ettim :)


Ofise gelince ilk işim kahve makinemde filtre kahve yapmak oldu. Uzun zaman önce Brezilya diyarlarından gelen bir kahve paketim vardı, nihayet bu gün açtım. Ve beni gerçekten uyandırabilecek kadar sert (o nedenle 1 şeker attım) bir kahve içtim.

İşim 14.00'de bitti. Apar topar hazırlanıp eve gittim. Ama öncesinde hazır açken bir tartılayım dedim. Bir de ne göreyim? Nihayet çaktırmadan 56,7 kg'ya düşmüşüm. Nasıl sevindim anlatamam :) Tüm umutsuz annelere ve kilo vermek isteyen herkese sesleniyorum. Sakın pes etmeyin, zamanı geldiğinde fazla kilolarınızı verebilirsiniz. Doğumdan sonra bir de bunun için ayrıca depresyona girmeyin. Herşeyin bir çözümü var. 

Her gün mutlaka 1-2 saat de olsa eve gidip hem İnci'yi emziriyorum hem de yemek yiyorum.

15.00
1 dilim salçalı biftek
5 kaşık makarna
2-3 kaşık yoğurt
3-4 kaşık kabak sote (önce 2 kaşık aldım, sonra 2 kaşık daha, kabak dolması yaparken içinden çıkan malzemenin domates ve dolmanın yemek suyuyla pişen kısmı, yani annemin israfsız yemek pişirme anlayışı, kabağın içi de dışı da değerlendirilmiş)
2 lokma da ekmek yedim

Ofise döndükten sonra çok yoğun olduğum için ara öğün vb. zamanım olmadı. Sadece daha önce alıp 1 paketin yarısını içtiğim Nescafe Köpüklü latte'nin kalan yarısını sıcak suyla karıştırıp içtim. Eve gitmeden önce de yine ağzıma 6 adet kavrulmamış fındık attım.

Bugün çok sevdiğim bir arkadaşımının doğumgünü olduğu için akşam ona ufak bir kutlama ziyaretine gideceğiz. Evde yemeğimizi yiyip toparlanıp çıktık.

20.00
5 kaşık bezelye yemeği (etsiz ve taze bezelyeden)
4-5 kaşık pirinç pilavı
1 kase cacık

Akşam pasta yiyeceğim için porsiyonlarımı normalde yediğimden az tutmaya çalıştım.

Divan'dan aldığımız çikolatalı pasta her zaman ki gibi harikaymış. 2 küçük dilim pasta ve 1 fincan da az şekerli kahve içtim.



Eve döndüğümüzde saat geç olmuştu, ama İnci tabi ki hala uyumamıştı. Onunla ilgilenip uyutmam 23.30'u buldu. Tamamen şımarıklıktan canım çekirdek istediği için 1 kase tuzlu ay çekirdeğini alıp yatmadan önce yedim. Utancımdan fotoğrafını çekmedim kusura bakmayın. Bu akşam oldukça kaçamaklı bir akşam oldu. Azıcık kilo verdiğimi gördüm ya hemen şımardım :( Yarın dikkat etmeye çalışayım bari…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

6 Mayıs Salı 2014

2 yorum:

  1. serap hanım merhaba.doğumdan önce midemde ve karnımda fazlaliklar yoktu:).52 ile hamile kaldim su an 53-54 arası deģişiyorum ama karnım ve midem cok belli.hergün yarım mekik çekiyorum.çok fazla yiyen bir insan degilim.oğlumu bırakıp sporada gidemiyorum.sizde böyle bir sorun oldumu.yani ne zamana kadar normal bu durum.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de karın kaslarım çok gevşek maalesef. Çünkü davul gibi olduktan sonra o kasların yeniden sıkılaşması zaman alıyor. Ben de spora vakit ayıramıyorum ama 1-2 ay içinde pilates yapmayı düşünüyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...