1 Ağustos 2014 Cuma

Merhaba blog :)

Sana yazmayı ne kadar özledim tahmin edemezsin, çünkü yokluğunda anladım ki sen benim için ne bir heves, ne bir görev, ne de bir eğlencesin. Sen benim için aynı zamanda bir terapisin. Sanki kendimi reel hayatta yeterince ifade edemiyormuşum gibi bir çeşit kendimi ifade etme şeklimsin. Bana mı daha iyi geliyorsun yoksa okuyanlara mı onu bilemiyorum. Bildiğim şu ki içimdeki yazma hevesimi tetikleyen bir dinamiğin var. Yazmadığım zamanlarda doluyorum. İlla bir şeyler paylaşmam ve birilerine bu yolla ulaşmam lazım sanki. Herkes kendi payına düşeni alsın. Ben yazmayı seçiyorum :)

Tatilden yeni döndüm. 19-29 Temmuz günleri arasında hem cennetten hem de cehennemden bir köşe olan ilimiz Antalya'daydım. Tatilin yarısında otelde diğer yarısında da ailemin evinde kaldım. Dinlendim mi? HAYIRRRR!!!



13 aylık bir bebekle ilk kez gidilen yaz tatilimden notlar :

İncinin 3.ve 4. dişlerinin çıkışı tam da tatilimize rastladığı için iştahsızlık, huysuzluk, mızmızlık gibi konularda uzmanlık yaptık.

İnci havuz ve denizden korktuğu için ne denize ne de havuza girebildik. Benim de girmemi istemedi :( Otelde çoğunlukla aileler ve bolca da çocuk ve bebek vardı. Herkes çok eğleniyor gibiydi.



Hala emzirdiğim için İnci'yi annemlere bırakamadım bu nedenle herşey dahil lüks otelin çoğu imkanından faydalanamadık :(

İnci hala yürümediği için tatil boyunca yerlerde sürünmek istedi, mama sandalyelerinde oturmak istemedi. Koşturduk durduk.

Tek eğlencemiz açık büfe yemekler haline dönünce malesef bolca ve lüzumsuzca yedik, pişman olduk. Eşimle aynı anda yiyemedik. Sırayla yedik :) Söylemesi ayıptır 1 kg yağlanmışım. 57 kg olmuşum :(



Antalya'da eve dönünce İnci'yi eve anneme bırakıp birkaç gün sahil keyfi yapabildim. Ama aklım otelin Retro partilerinde, dans partilerinde kaldı :)

Dönüşte 2 bavul çamaşır yıkayıp asmaktan yoruldum.

Dün işe başladım.

Tatile ihtiyacım varrr….

Titanic Hotel Kundu/Antalya


Ramazan Ayı da bittiğine göre artık rahat rahat yeme içme konularına el atabiliriz. Hatta biraz diyet yapsak fena olmaz değil mi? ;)

2-3 gündür dikkat ediyorum ama son 2 gündür 1 paket Doritos nacho cips, 1/2 pors tavuk göğsü ve bugün de bir Magnum after dinner kaçamağım var. Yoksa her şey iyi gidiyor. Fotoğraflamaya fırsat olmadı. Bugünden sonra başlarım artık.

Sizde ne var ne yok?

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458



12 yorum:

  1. merhaba serap hanim.sonunda sesinizi duyduk:))9 aylik bebek annesi olarak sizi cok iyi anliyorum.sanirim buyuyene kadar alisip sabirli olmamiz gerekecek.Antalyada oturuyorum ve kacamak yapip ailemin yanina gittim itiraf edeyim biraz kacirdim.1.5 kg.almisim.sadece gobek var.esim bile acaba hamilemisin diye beni kizdiriyor.nasil gider bu gobek bilemiyorum:(gorusmek uzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben demiştim zaten beni en iyi yeni bebek anneleri anlar :) Size de kolay gelsin sevgiler :)

      Sil
  2. serap hanım size tek kelimeyle bayılıyorummmm :) örnek bi ablasınız benim için senelerdir takip ediyorum blogunuzu okumaktan keyıf alıyorum bende 2 sene once dıyet ve spor ıle yaklasık 13-14 kılo verdım 3-4 ayda hersey gayet guzel gıderken bu senenın basında haslananıp hastanede yatında 2 ayda 15 kılo geldı bana 5 kılosunu ramazandan once vermıs olsamda hala 10 kılo fazlam var :( 1 agustostan bu yana diyetteyım daha dogrusu saglıklı beslenme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, üzüldüm :( Umarım kilo dışında ciddi bir sorun kalmamıştır geriye… Övgünüz için çok teşekkür ederim. Örnek olmak hoş bir duygu...

      Sil
  3. Biz alıştık artık sizin yazmadan yapamıyorum eksiklik hissediyorum kesin kararliyim yazmaya başlıyorum sözleri verip girip bir kere yazıp haftalarca hatta aylarca bizi oyalayıp yazmamaniza... Başta kendim olmak üzere bu kadar insan hiç bıkmadan hergün defalarca blogunuza girip acaba bir paylaşım varmı diye umut ederken siz bize hep hayal kırıklığı yaşatıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  4. Serap hanıımm Hoşgeldiniiz :) Blog yazmanızı özlediik :)) Sizi bayağıdır takip ediyorum ve bloğunuzu çok beğendim... Keşke biraz daha sık yazabilseniz ama sizi de anlıyorum hem annelik, hem iş, hem ev, hem blog... Ama böyle faydalı, örnek, iradeli, sabırlı bir diyetisyenin günlerinin nasıl geçtiği takip etmek bana şevk vermiyor değil :) Belki de bu yüzden bloğunuza her girdiğimizde yeni bir yazı var mı diye bakıyoruzdur... Takipteyim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve takibiniz için çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman yorum bırakın lütfen bazen en enerjisiz olduğum bir anda bile gelen bir yorum yazmam için motive edici oluyor :) Sevgiler...

      Sil
  5. serap hanım daha öncede yazmıştım benimde 19 haziran doğumlu kızım var sizinkiyle yaşdaş sayılır aynı aynı aynı şeyleri inan bizde yaşadık bu sene tatile tatil demeye binşahit lazımdı burnumuzdan geldi .. benim kızımda emiyo hala geceleri 3- 4 kere kalkarsa şanslı hissediyorum kendimi .(( emmeye alışkanlık oldu.. gece emzirmelerini kesme konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum ? 2 yaşına kadar emmesini istiyorum ama uykusuzluk benide çok yoruyor :( siz gece emmelerini bıraktırmak istiyormusunuz ? neler yapılabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci de şu an emmeye devam ediyor. Son 14 aydır ben de sürekli uykusuzum ama uyumadığı için değil de sık sık uykum bölündüğü için. En az 2 en fazla saat başı olmak üzere geceleri İnci de emiyor ve geri uyuyor. Emdiği için ek besinler konusunda iştahsız malesef. Ben geceleri yatmadan önce tok olsun uyanmasın diye hiç mama vermedim. Çünkü bence uyanıp annesinin varlığını hissetmeye de ihtiyaç duyuyorlar. Belki de böyle güven duygusu gelişiyordur. Sanırım 1-2 ay içinde emmeyi kesebiliriz çünkü sütüm baya azaldı. Ama 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünmüyorum :) Sevgiler...

      Sil
  6. serap hanımmmmm merhabaaaaa,
    depresyon size hiç yakışmıyorrrr
    bayılıyorum patatesin hepsini yemedim demenize sabaharı 1 bardak süt ve tostunuza
    çok özlemişim hepsini okudum
    bu arada arlık 2013 te 54,7 ydim şimdi 50,5 koruyorum sayenizdee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) ara ara depresyonum azıyor ama blog yazmak bana iyi geliyor :) Kilonuzda ve yaşam tarzınızda bir faydam olduysa ne mutlu bana :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...