8 Ağustos Cuma 2014

Dün gece de uykusuz kaldım. Artık bence bunu açıklamama gerek yok zaten çocuğu olanlar bilirler, çooook uzun zaman uykusuz kalıyorsunuz. Bu dönem ne zaman geçecek bilmiyorum ama artık bu da bir rutin oldu. Her sabah uykusuzum, uykuya doymuyorum. Ama beni uzun zamandır takip edenler bilir zaten. Benim her zaman uykuyla problemim olmuştur. Gece yatmak istemem, sabah erken kalkmak istemem :) Sabah 07.00'de yatağında ayağa kalkıp "annneee hadiiii" diyen bir varlık için sıkıysa kalkma! İtiraf ediyorum odasına vardığımda hala tek gözüm kapalı oluyor. Ama onu görünce bırakın gözümü, kalbimin tüm kapıları açılıyor…

Bu sabah uykusuzluktan olsa gerek tostumu yaktım. Saat 09.30'da 1 fincan günlük süt eşliğinde biraz yanmış kaşarlı bir tost yedim. Bu sefer ki Uno'nun tam buğday ekmeğiydi.

11.00'de ofise gidince en acilinden bir fincan espresso yaptım. Yeni kahve makinem resmen oyuncağım oldu. Biz yetişkinler için severek aldığımız eşyalar aslında bir çeşit oyuncak etkisi yaratıyor bence. Resmen evcilik oynuyorum :)

Öğle yemeğimi saat 13.30 civarında yedim. Yine diyet modundayım, yani kalorili beslenme eğilimim yok. Ama kalori hesabı da yapmıyorum. Sadece sağlıklı ve hafif beslenmeye çalışıyorum. O nedenle belli bir kaloriye uygun standart bir listem yok.


13.30
3 kaşık zeytinyağlı kabak yemeği
2-3 kaşık yoğurt
4-5 kaşık tavuk suyuyla yapılmış az yağlı bulgur pilavı

Bugün iş açısından yoğun bir gün sayılır. Görüşmem bitince yine bir kahve molası verdim. Bu sefer de yine yeni oyuncağımla yaptığım farklı bir kahve tercih ettim. Tek şeker attım ve yanında 2 tane de Etiform yaban mersinli bisküvi yedim. Bu bisküvinin tadı harika bence.

Bir diğer görüşmem daha bitince saat 17.30 civarında da karpuz yedim. Bu sefer ki porsiyonum yaklaşık 1,5 porsiyon meyve kadardı.




İşten 19.00'da çıktım. Yeni çalışma saatlerim böyle. Artık 11.00-19.00 arasında çalışıyorum. Saat 19.00'da çıkıp eve gitmek ve yemek yapmaya bile zaman bulabilmek çok güzel bir şeymiş. Önce markete uğradık.


Eve gelince eşim İnci ile ilgilenirken kendim için çok pratik ve hafif bir yemek hazırladım. Bolca salata yaptım. Buzluktan annemin önceden hazırladığı köfteleri çıkardım, pişirdim. Bir de hazır konserve közlenmiş patlıcan ile yoğurdu karıştırıp light bir Hünkar Beğendi yaptım. Yağ bile koymadım.

20.00
3 kaşık hazır konserve közlenmiş patlıcan
3 kaşık yoğurt
3 adet köfte
Bolca salata
1 dilim tam buğday ekmeği

Yemekten sonra bir arkadaşımız geldi. Önce 1 fincan kahve içtim.


Bu akşam diyetimi biraz esnetmiş oldum ama porsiyonumu kontrol ettim.


1/2 kadeh kırmızı şarap (güzelmiş)
15-16 tane Antep Fıstığı
3-4 dilim şeftali

Bu satırları yazarken de birkaç tane Superfresh dondurulmuş vişne yedim. Bu saatte ne alaka demeyin. Eşim çok sever, o yerken ben de birkaç tane yiyorum. Hem serinletici hem de hafif bir atıştırma oluyor. Yatmadan önce dondurma yemekten iyidir.

Bugün de azimle günlüğümü yazdığım için çok mutluyum. Diyeti birazcık bozdum ama yemeklerim gayet hafif ve sağlıklıydı. Yanmış tost hariç, kanserojen!!!

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

2 yorum:

  1. Sevgili serap Hanım, bloğunuzu uzun zamandır takip eden ve henüz 52 günlük bir anne olarak, faydalı ve gerçekçi beslenme günlükleriniz için sizi tebrik ederim:) Bende hamileliğim süresince 16 kilo aldım, ilk 40 günde 14 kilosu kendiliğinden gitmişti, tabi ki bebeğimi bol bol emzirmem sayesinde:) Mümkün oldukça dengeli beslenmeye çalışmakla birlikte arada benim de tatlı kaçamaklarım oluyor, ama uykusuz ve yorgun geçen bu ilk aylarda bu kadar da kaçamak olsun değil mi:)) Serap Hanım sizden bebek beslenmesi ile de ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum, malum 6.aydan sonra katı gıdaya başlayacağız ve ben şimdiden bebeğim için en sağlıklı beslenme şekillerini araştırıyorum... Güzel prensesi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tebrik ediyorum harikasınız! :) Bundan sonra da aman süt olsun diye sakın ucunu kaçırmayın. Bol sıvı alın, sakın pasta börek tatlı olayına girmeyin. Arada bir kaçamak olur tabi.. Ek besinler konusunda yazmayı ben de çok düşünmüştüm ama İnci o kadar iştahsız ve az yiyen bir bebek ki motivasyonum kaçtı. Ama bundan sonraki süreçte belki daha iyi örnekler sunabilirim. Zaten ilerde bir de kitap yazmayı düşünüyorum ama size yetişir mi bilemem :) Sizin de bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...