9 Aralık Salı 2014

Pazartesi günümü pas geçerek Salı'dan devam ediyorum. Zamansızlıktan yazmakta geri kaldığım için arada bazı günleri kırpmak zorunda kalıyorum. Özetle dün sabah tost ve süt, öğlen kurufasulye ve pilav, akşam da pırasa yemiştim. Gelelim bugüne…


Bu sabah da yine kaşarlı tostumu yiyip yanında sütümü de içtim. İnci dün gece sık uyandığı için biraz uykusuz kaldım. O nedenle ofise gider gitmez hemen Tchibo kahve makinemde kapsül espressomu hazırlayıp şekersiz olarak içtim.


Randevularım bitince Çinli arkadaşım Minghua ile yemeğe çıktım. Beraber Ataşehir'deki Big Chefs'e gittik. Çoğu zaman olduğu gibi füme somonlu bir salata tercih ettim. Eşim somon sevmediği için eve hiç almıyoruz, o nedenle ben de dışarda mutlaka somon yemekleri tercih ediyorum. Bu salata da Big Chefs'e gelince en çok tercih ettiklerimden. Farklı bir içeriği ve sunumu var.



2 kare dilim zeytinli ekmek eşliğinde füme somonlu salatamı yedim. Yanında sadece su içtim. Yemekten sonra da 1 bardak çay içtim, yanındaki akide şekerini de yedim ama kurabiyeyi yemedim. Genelde çay içmediğim için şaşırdınız değil mi? :) Zaten masaya yanlışlıkla gelmişti ben de geri göndermedim :)

Akşam ki randevularıma kadar arada eve de gelip İnci'yi göreyim dedim. Kahvemi de evde içtim. Yanında kurabiyemi de yedim :) Ayrıca yine danışanımın getirdiği kahkeden 1-2 tane attım ağzıma. Hem ofiste hem evde duruyor, gün içinde 2-3 tane yiyorum :) Kendimi tutuyorum, bıraksam 1 kutuyu yerim o kadar lezzetli ve bana hitap eden bir lezzet.

Akşam yemeğine kadar arada başka birşey yemedim. Yemekte 1 tabak etli kuru fasulye ve pirinç pilavı yedim. Siz de benim gibi bu mavi-yeşil tabaklardan sıkıldınız mı? 7 yıldır günlük olarak bunları kullanıyorum. Renklerini ve porsiyon büyüklüklerini çok beğeniyorum ama sıkıldım biraz. Ayrıca mavi en iştah açmayan renk olduğu için avantajlı da :) yeni bir günlük yemek takımı mı alsam acaba? Bunlar eşimin bekarlık zamanından :)


Yemekten sonra biraz Doritos Nacho cips yedim, dünden beri bir konuda moralim bozuktu, çoğu kadın tatsızken çikolata yer ben tuzlu yemek istiyorum.

Önemli güncelle: Böyle bir hata olamaz! Ben de diyorum Salı akşamı bir şey vardı. Daha yediklerim olacaktı. Ama fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için aklımdan çıkmış. Salı günü görümcemin doğum günüydü. Pastamızı alıp onalara gittik. Orada 1 dilim frambuazlı pasta yedim, 6-7 adet de dut kurusu yedim. Şekersiz çay da içtim. 

Bu ayrıntı aklıma dün akşam geldiği için 5 gün gecikmeyle bu posta ekliyorum. Gördüğünüz gibi dürüstlük felsefemizi bozmuyoruz ancak çocuklu kadın faktörümüzü hatırlatarak unutkanlık potansiyelimden bahsetmeden geçemeyeceğim. Affınıza sığınılır ;)

Bugün de bu kadar :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

9 Aralık Salı 2014

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

3 yorum:

  1. bu yemek takımı sizin imzanız gibi oldu google görsellerden bi yemek e bakarken bazen rast geliyorum aaa serap hanımın resmi :)) bence gayet güzeller:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba serap hanım sizi takip etmekten keyif alıyorum.5 yıldır takipteyim.bunca işinizin arasında sorumlu hissedip yazıyorsunuz.hamileliğiniz de gayet fit geçti.motivasyon kaynağımızsınız.güncel kilo paylaşımlarınızı da eskisi gibi görmek isteriz.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende sizin gibi herseyden azar azar yemeye calisiyorum. Diyetlerden bunaldim. Gunlugunuzu siki takipteyim. Diyetsiz saglikli beslenen bir ornege ihtiyacim var. Salata harika gozukuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...