4 Mayıs 2015

Bu sabah güne 06.00'da başladım. Bu kız böyle saat başlarında veya buçuklu saatlerde uyanmayı nasıl başarıyor acaba? Saat 08.00'e kadar uyutmaya çalışsam da pek başaramadım, o uyudu ama ben o yanımdayken uyuyamadım.

Emine Teyze gelmeden çoktan kahvaltımızı yaptık. Bu öğün sorunsuz geçti. İnci'nin oldu bitti bir iştah sorunu var zaten. Geçen hafta kontrole gittik 22 aylık İnci Hanım 11,340 kg hala! 12 kg olamadık kaç aydır pes…

Kahvaltıda hemen tahmin edeceğiniz üzere :) kaşarlı bir tost yedim. Yanında 1 bardak günlük süt içtim. 1-2 dilim domates ve salatalık da yedim. 



Ofiste yine yoğun bir gündü. Gider gitmez şekersiz 1 kupa hazır kahve içtim. Bu hafta yine katılacağım bir toplantı nedeniyle 1 günüm kapalı olduğu için randevularım sıkıştı. Her hafta illa bir program oluyor.

Öğlen yemeği için 1,5 saatlik bir boşluğum vardı o arada eşimle Palladium'a gittik. Gitmeden önce 1 dilim Wasa yemiştim. 

Bilakis'ten ızgara tavuklu bir salata ve domates çorbası yedim. Tavuk dilimlerinden 1 tanesini eşim yedi. Ben de onun Arby's patates kızarmasından minik minik 2 tane aldım :) Salatanın yanında 1/2 tam buğday ekmeği de yedim. Bu ekmek 50 gram yani diyette 2 dilim ekmek yerine geçiyor. İHE büfelerinden veya marketlerden alabilirsiniz.


İnci'ye oyuncak alıp ofise döndük. Gidince tek şekerli bir Türk kahvesi yapıp içtim, sonra da işime baktım. 19.00'a kadar doluydum.



Eve gidince biraz İnci ile ilgilenip sonra yemeğe oturabildim. Saat 20.00'ye doğru yani.

4 tane dünden kalan çiğ köftelerden (fotoğrafta 3 olabilir birisi önden gitti :) , 1 tane zeytinyağlı enginar ve biraz da kıymalı tam buğday penne makarna yedim. 1 bardak da ayran içtim. Haftasonu yaptığım çoban kavurmadan da vardı ama çok yağlı olduğu için yemedim.

Yemekten sonra şekersiz 1 Türk kahvesi daha içtim. Günde ortalama 3 kahvem mutlaka oluyor. Genelde çay pek içmiyorum hele yazın asla! Ben kahve insanıyım :)

Bu satırları yazmadan önce de 3-4 tane çağla yedim. Yine karnım biraz acıktı. Birazdan mutfağa ufak bir tur atmaya gideceğim…

Birşey yemeden yatmaya gittim, çünkü saat 01.00 oldu. Çok da uykum vardı...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. Bende kahveciyim sizin gibi. Cayi cok nadir icerim.

    YanıtlaSil
  2. :))))) çok beğendim menünüzü:)

    YanıtlaSil
  3. Sayfanızı severek ve ilgiyle takip etmeye başladım. İnşallah sizinle yemek kontrolünü öğreneceğim. Yazılarınızı çok dikkatli bir şekilde okuyorum. Kilom şu anda 69 hedefim öncelikle 55 ardından 50. Dün doktora gidip kan değerlerimi ölçtürdüm haftaya sonuçları alacağım. Siz kendime olan güveni kazandırıyorsunuz.

    Bu arada ben de tam bi çaykoliğim. Azalttım ve neredeyse şekersiz içiyordum şekeri de bıraktım. Daha fazla azaltsam başım ağrıyor. Benim de zevkim işte.

    Fazla uzattım :) Sağlıklı ve neşe dolu günler diliyorum. Teşekkürler paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil
  4. Serap Hanım geri dönmenize çok sevindim Hergün bıkmadan usanmadan yeni yazı var mı diye bakıyordum.Eski yazılarınızı okuyordum bende.Sayenizde 5 kilo verdim.Çook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...