27 Kasım Pazar 2016

Ohh dün gece güzel uyumuşum, güne yanıma koşarak gelen kızımla da başlayınca günüm gayet güzel başladı. Gece hiç uyanmadım değil tabi, bir ara İnci ağlayarak uyandı ama bunlar rutin konular.

İlk iş İnci'nin omletini hazırlayıp, yedirdim sonra da kendime hızlı bir kahvaltı hazırladım. 2 gündür yumurta yediğim için bu sabah uzun uzun Pazar kahvaltısı yapmak yerine süt ve müsli yemeye karar verdim. Bunca yıllık hayatımda anladım ki ben zaten kahvaltı insanı değilim, sabah kahvem olsun da 1 lokma da yesem olur. Zaten reçel, bal sevmem, benim favorim ya domates-peynir ya da kaşarlı tost. Haa şöyle güzel bir böreğe asla hayır demem o ayrı :)


5 kaşık müsli ve biraz günlük süt ile hızlıca kahvaltımı yaptım. İnci'yi bale kursu için hazırladım. Yanıma da 1 termos kahvemi aldım ve hemen alt sokaktaki bale kursuna gittik. Bugün ki ders daha iyi geçti. Kızlar her geçen hafta baleye alışıyor ve hareketleri daha rahat yapıyorlar. O kadar tatlılar ki…


Baleden sonra kısa bir market alışverişi yapıp kardeşime gittik. Karnım çok acıkmıştı. Canım kardeşim hızla bir kısır yaptı. Yanında annemin ev turşusu eşliğinde 1 kase kısır yedim.

Sonra 1 fincan şekersiz kahve eşliğinde 1 lokma Bounty çikolata yedim.



Bu arada benim becerikli kardeşim tuzlu kek ve çikolatalı magnolia tatlısı da yaptı. Onun terapisi de pasta-börek yapmak :) Kendimi tebrik ediyorum ki sadece fotoğrafını çekmekle yetindim ve tadına bile bakmadım. Zaten acıkmamıştım ama sırf kalorili beslenmeyim diye de yemek istemedim. Direndim ve kazandım! Sizi de görelim ha gayret…

Çikolatalı magnolia

Eve gelince İnci için köfte pişirdim. Bunları annem hazırlayıp buzluğa atmıştı. Kendim de 3 tane köfte ve 1-2 kaşık kadar yoğurtlu makarna yedim. 



Akşamım yoğun geçti, yemek yaptım İnci'yi yıkadım, blog yazdım, bazı işlerimi hallettim o nedenle dolu dolu geçti. Böyle olunca insan acıktığını anlamıyor. Ne oluyorsa boşluktan, sıkıntıdan oluyor. Kendinize bolca iş icat edin.


Yarın için zeytinyağlı Brüksel lahanası pişirdim. Bu yemeği pek çok kişi yapmaz veya beğenmez ama ben arkadaşım Füsun Hanım'dan öğrendiğim gibi pişirdim gerçekten çok güzel oluyor. Önceden haşlayıp suyunu döktüğüm Brüksel lahanalarını kuru soğan, havuç, kırmızı biber ve yeşil biber ile soteleyip 1 tane de küp şeker atıyorum. Çok lezzetli oluyor bence. En azından sebze sevenler için öyle :) Bu arada yemek yaparken biberlerden biri bana gülümsedi :) 


Bütün akşam başka birşey yemedim. Pazar günümü böyle kapattım. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Diyetisyen Serap Orak

27 Kasım Pazar 2016

Sosyal medyada takip etmek için:

İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

1 yorum:

  1. Serap Hanım, Brüksel tarifinizi denedim çok güzel oldu. Biz veganlara da gayet uygun, tarifi paylaştığınız için teşekkür ediyorum :)
    Sevgiler,
    Nota.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...