27 Mart Pazartesi 2017

Bloga geri dönmek çok iyi geldi bana. Her ne kadar bu aralar saçma sapan bir düzende yesem de bunu da görmeniz ve bununla nasıl baş ettiğimi takip etmeniz iyi olacaktır. Eskisi gibi günde 3000 kişi üzeri giriş olmasa da dün 1800 kişiyi geçmek iyi bir haber oldu :) teşekkürler...

Dün gece supangle yiyen pişman bir diyetisyen olarak bu sabahki cezamı da kestim. Kahvaltı olarak sadece 1 bardak süt içtim, 1 tane de muz yedim. 

Ofise gidince filtre kahvemi de içtim.



Öğle yemeğimi saat 14.30 gibi yiyebildim. Değirmen'e inip 1 porsiyon bulgur pilavı, kıymalı patlıcan musakka ve yanında biraz yoğurt aldım. Hiç ekmek yemedim. Musakka tabi ki kızartma olduğu için çok yağlıydı ama evde kızartma yemek yapmadığım için bu sefer nefsime yenik düşüp kızartmayı seçtim. Yemeğin suyuna hiç bulaşmamaya çalıştım. Aslında fotoğrafını da çekmiştim ama telefonumda bulamadım. Ya sildim ya da hiç çekemedim :)

Yemek sonrası bir arkadaşımla çay ve kahve içtim. Bu sefer lokumu yemedim.

Son randevum iptal olunca eve yürüyerek döndüm. Hava çok soğuktu çok üşüdüm. Kötü haber, bu hafta hep soğuk olacakmış.

İnci'yi okuldan alıp yemeğini yedirdikten sonra kendi yemeğimi yedim. Bazen merak edenler oluyor onu da yazayım, İnci'ye de içinde patates, havuç ve bezelye olan sulu köfte yemeği yedirdim. Sadece 1 tabak bundan, yanında başka birşey yok. Bunu anca 1 saatte yiyor zaten.


Ben, 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye, ev yoğurdu ve 1 dilim ruşeymli ekmek yedim.



Dün gece yoğurt mayalamıştım. Uzun süredir marketten yoğurt almıyorum. Bu sefer sade yoğurt dışında bir deneme daha yaptım. 1 küçük kutu Sek çilekli günlük sütü de mayaladım. Akşam ilk iş onun tadına baktım. Ev yapımı çilekli yoğurdumun hem tadı hem de kıvamı harika olmuştu. Bu kadarını da İnci yedi ve çok beğendi.



Hala ısınamadığım için yemek sonrası 1 fincan Doğadan Chai içtim ve yanında 6 adet badem ve 15 iri tane siyah çekirdekli üzüm yedim.

İnci'yi uyutup, çamaşır asmak, evi toplamak, blog yazmak derken çok yoruldum, uykum geldi ve yattım. Bu sayede de birşey yemeye fırsat olmadı. Bugün sağlıklı beslendim diyebilirim bence.

Diyetisyen Serap Orak

27 Mart Pazartesi 2017

Sosyal medyada takip etmek için:

İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

1 yorum:

  1. Yazılarınızı büyük bir keyifle takip ediyorum. Bu kadar ara vermeyin olur mu?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...