4 Kasım Pazar 2012

Çocuklu aileler tatil günleri de dahil olmak üzere hep erken kalkar biliyorsunuz. Bu nedenle Semralar da erken kalkıyor. Pazar sabahları Berra ve eniştem Okay kahvaltıyı hazırlayıp bizi çağırıyor. Ne mutlu bize. İyi ki evlerimiz yakın :)

11.00
4 iri yeşil zeytin + 3 minik siyah zeytin
1/2 yumurta beyazı +1 tam sarısı
1 dilim sucuk (2. dilimi yemedim)
1 dilim kadar beyaz peynir 
1 dilim tulum peyniri
1/2 simit
Domates, salatalık
1 bardak çay

Eğer masada oturuyorsam ve zaman kısıtlamam yoksa çok yavaş yemek yerim. Ama acelem varsa çok hızlı.

Kahvaltıdan sonra bir yandan Berra ile oyun oynayarak bir yandan da film izledik. Semra da bize güzel bir meyve atıştırma tabağı hazırladı.

13.30
2 adet mandalina
2-3 minik dilim havuç (Berra çok seviyor, çocuklara böyle atıştırmalıklar hazırlamak lazım, çikolata falan da yiyor o ayrı tabi)


Sonra eve döndük. Eşim spora gitti ben de mutfağa girdim. Hafta içine yemek üzere karnıbahar yemeği,  ekşili köfte ve bugün için kısır yaptım. Akşam yemeği için de Semralar bize gelecek. O da zeytinyağlı biber dolması yaptı paylaştık :)

Kısır yaparken 6 adet badem yedim.

17.00
1 büyük tabak dolusu bolca kısır (bunun 2 katına yakın yedim diyebilirim, kaşık hesabı falan yapmadım artık, kısırı bol yapmışım hafta içi de yeriz)
Turşu (malesef annem çok tuzlu yapmış)
1 bardak ayran

Bu kadar kısırı yiyip şiştikten sonra yatana kadar başka birşey yiyemedim çünkü çok yediğim için sindiremedim ve acıkmadım. Yatmadan önce 1 bardak süt içtim, 1 tane de kuru incir yediğimi hatırlıyorum.

Bol tuzlu turşu yediğim için bol bol da su içtim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

4 yorum:

  1. bu diyetisyenimiz birde çocuklrın beslenmelerine ne önerileri var bi el atsa bi fikrini beyan etse hiç fena olmaz hani ;)

    YanıtlaSil
  2. Serap hnm blogunuzu yeni yeni takip ediyorum.ben de
    yeni evliyim ve evlenince kilo aldım.diyet yapma imkanım yok eşime ayrı kendime ayrı da yapamıyorum.
    artık bende sizin gibi porsiyonları küçültüp dikkat ediyorum.işe yemeğimi götürüyorum.faydasını görücem
    inşallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. serap hanım bayramdan dolayı beslenme şeklım bozuldu ve odem oldu vucudumda bu odemden kurtulmak ıcın bıtkı cayı onerırmısınız sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba menüleriniz gerçekten kilo vermek isteyen biri için biraz abartılı sanırım kilo almayan şanslı kesimdensiniz spor yapmadan hemde bravo.Çünkü ben böyle beslendiğimde kilo alıyorum :(
    Son günlerde bloglarda Alkali Beslenme hakkında yazılar okuyorum bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?Kitap hakkında bilginiz var mı?
    Margarin ve Uht süt reklamlarında oynayan Selahattin Dönmez bu beslenmeyi küçümsedi sizin yorumlarınızı merak ediyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...