18 Ocak Cuma 2013

Bu sabah kahvaltımı yine evde yaptım. 2 dilim tam buğday ekmeğinin arasına kaşar peyniri koyarak tost yaptım. Her zamanki gibi hiç yağ sürmedim. Yanında 4 adet iri yeşil zeytin yedim(bu iri yeşil zeytinlere de takmış durumdayım) ve 1 bardak süt içtim. Haftalık olarak 1 yuvarlak kaşar peyniri paketini bitiriyorum neredeyse.

Öğle yemeğimi yanımda getirdim. Yine taze fasulyem var. Yemeğimi yedikten sonra 14.20'deki endokrinolog kontrolüme gideceğim.

13.00
6 kaşık taze fasulye yemeği (İglonun dondurulmuş fasulyesini çok tuttum)
2 dolu kaşık yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği (bu da Uno, ama marka konusunda değişkenlik yapmayı seviyorum, takıntılı değilimdir)

Bügun biraz hareket edeyim dedim ve Koşuyolu'na minibüse binerek gittim. E5'te inip Ceviz Ağacı'nın olduğu meydana kadar hızlıca yürüdüm. Endokrinoloğum Prof. Dr. Metin Özata'nın muayenehanesi de  hemen karşısında zaten. Ayrıca doktorun 2 bina yanında şef Eyüp Kemal Sevinç'in de aşçılık okulu var. Birgün çıkışta oraya da uğramayı düşünüyorum. Bilgi alırım :)

İşim çok uzun sürmedi. Kan sonuçlarım değerlendirildi. 50 mcg olan troid ilacımı 75 mcg'a çıkardık. 20 gün sonra tekrar TSH bakıp değerlendireceğiz.

Çıkışta taksiye atlayıp Berra'yı okulundan almaya Hasanpaşa'ya gittim. Bu iş bugün yine bana kaldı :). Tesadüf işte Koşuyolu'nda bindiğim taksi Ataşehir taksisi çıktı. Berra'yı okulundan alıp aynı taksiyle eve geldim.

15.30'da kuzucuğuma ikindi öğününü verirken kendim de büyük bir tane muz yedim. 

Sonra acıkınca yemekten önce bir kuruyemiş ara öğünü yapayım dedim. İyi ki de kuruyemişleri yemişiz çünkü sonra yemek yaparken mutfağa yanıma gelen Berra yanlışlıkla kuruyemiş kavanozunu düşürüp kırdı, içinde kalan kuruyemişler ziyan oldu. Kardeşimle iyi ki yemişiz diye sevindik :) Bu küçük kasenin yarısını yemişimdir.



Aslında yemek için kendime güzel bir ıspanak pişirmiştim (tabi ki dondurulmuş İglo) ama Semra ve Berra da yemeğe kalınca menü genişledi. Patates kızartması (tabi ki Actifry'da), domatesli makarna ve köfte de olunca ıspanak yarına kaldı.



20.00
3 adet ızgara köfte (bunları her zaman teflon tavada, kısık ateşte, yağsız pişiriyorum)-hardallı
Bolca domatesli makarna (sonra biraz daha yedim)
Biraz da patates (neyseki yağsız)

Çok karbonhidratlı beslendim :(

Saat 23.00 olmuştu ki bir anda canım soğuk ve tatlı birşeyler yemek istedi. Sağolsun eşim de beni kırmayıp (ama içinden bu şimdi nerden çıktı der gibiydi) Mado'ya gitti ve bana dondurma aldı :) İnanın yazın yemediğim kadar dondurmayı bir kış akşamı saat 23.30'da yedim ve kendim de şaşırdım. Üşümedim bile :)

23.30
1 kup dolusu kaymaklı, vişneli, çikolatalı ve çok az antepfıstıklı dondurma

Diyetisyen Serap Orak Tufan

18 Ocak Cuma 2013


6 yorum:

  1. ohh afiyet olsun...Serap Hanım dünden beri sürekli blogunuza girip yazdınız mı diye kontrol ediyorum bağımlılık yaptınız 10 gündür takip ediyorum sizi ama ilk günden itibaren bütün blogu okudum bayılldıımm iyi 365 günlük yazıp bırakmamışsınız devam edtmişsiniz :)) ayrıca bir şey sormak istiyorum size evde yediğiniz zamanlarda pek salat yemiyorsunuz özelliklemi yemiyorsunuz yoksa yazmıyormusunuz yoksamm üşeniyormusunuz:))birde wasa yiyorsunuz o da bi rçeşit büskivi değilmi özellikle önerirmisiniz ara öğün olarak şimdiden çok teşşekürler.. Banu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Salata konusunda çok üşeniyorum çünkü akşamları eve 20.00'den önce gelemiyorum. O saatten sonra ancak eşim yaparsa yiyorum yoksa salatayı çok severim. Her öğün yiyebilirim. Bu aralar hamile olduğum için dışarda salata yememeye çalışıyorum o nedenle tüketim sıklığım biraz azaldı malesef. Eve erken gidersem ve malzeme varsa mutlaka salata yaparım.
      Wasa bir çeşit ekmek aslında. 2 tanesi 1 dilim ekmek yerine geçiyor. Bu aralar yemiyordum hatırlattığınız iyi oldu :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ben de çok lezzetli buluyorum İglo fasulye ve ıspanağı, 3 renk biberi de çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biber çok pratik oluyor. Özellikle körili tavuk falan yaparken bu biberleri kullanıyorum. Böyle pratik sebzeleri denemek lazım..

      Sil
  3. Merhaba Serap Hanim,blogunuzu keyifle takip ediyorum,iyi ki yaziyorsunuz ve bilgilerinizi bizimle paylasiyorsunuz:) bebeginize ve size saglik ve mutluluk dolu yillar dilerim... Sizde de hashimoto rahatsizligi vardi hatirladigim kadariyla,sizden bu konuda tavsiyeler iceren ufak bi yazi rica edecegim zahmet olmazsa... Hastaligin baslangic asamasinda veya ilac kullanirken beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz mesela? Simdiden tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bende Haşimoto çıkmadı sanırım sadece hipotroid hastasıyım ama o da hamilelik nedeniyle mi değil mi tam emin değilim. Belki hamilelik sonrası düzelir. Bu konuda ben de yazmayı düşünüyordum ama hala fırsat bulamadım. İlacı aç karnına almak çok önemli. Ona dikkat edin..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...