19 Ocak Cumartesi 2013

Bu Cumartesi ilk randevum 09.00'da başlıyor. Artık Cumartesileri 15.00'e kadar çalışmadığım için yorulmamış oluyorum. Günün geri kalanında birşey yapacak enerjim kalıyor.

Kahvaltımı evde yaptım. Yine tost yedim ve yanında 1 bardak süt içtim. Malesef yeşil zeytinim bitmiş sadece 2 tane kalmış. Onları da yedim.

Arka arkaya olan randevular nedeniyle vakit çabuk geçti. Saat 11.45 civarında 4 adet Peyman kuru erik yedim. Bu da ara öğün oldu denilebilir.

İş çıkışı hava yağmurlu olmasına rağmen eşimle Bağdat Caddesi'ne yürüyüş yapmaya gittik. Aslında Swarovski'ye verdiğim siparişi de almak gibi bir nedenimiz de vardı. Suadiye tarafına park edip yağmurda güzel bir yürüyüş yaptık. Tabi ki tek şemsiyemiz olması nedeniyle biraz zorlandık :) ama güzel oldu.


Kendime hamilelik hediyesi olarak aldığım kolye ucum bu pembe patik :) pembeleri bitmiş. Bunu başka bir mağazadan getirdiler. Sadece 1 tane kalmış. Sanırım bu sezon en çok kız bebek bekleniyor :) hep mavileri kalmış. %50 indirimde olduğunu hatırlatayım. İndirimli hali 77 TL.

Çok acıkmış bir şekilde kendimizi mantıcıya attık. İnsan bu kadar acıkınca sadece hamurlu yiyecekler tatmin ediyor. Eşimle Bodrum Mantı'ya gittik. Ama şunu söylemeliyim ki Ataşehir'deki Anatolia Mantı Evi'nin mantısı buraya 10 basar.  Tamam kızarmış mantı farklı bir tat ama burada artık normal mantıyı asla yemem. Bizim mantıcımız süpermiş...


14.00
1 adet haşlanmış içli köfte (bu güzeldi)
1 porsiyon bol yoğurtlu normal mantı (ekstra yoğurt döktüm sonra)

Sonra yine güzel bir yürüyüş yapıp arabaya döndük ve eve gelmek üzere yola çıktık. Ama yoldayken hem yağmur kesildi hem de güneş çıktı. Bilsek dönmezdik, caddede takılır biraz daha yürüyüş yapardık.

Eve gelince saat 17.00 civarında 1 tane portakal yedim.

Saat 19.30 civarında 1 kase kabak çekirdeği yedim.

Saat 14.00'de yememize rağmen mantıyı sindiremediğim için acıkmadım. Ama yine de şekerim düşmesin diye birşeyler yemem gerektiği için dün akşam pişirdiğim ıspanaktan yedim.

21.00
7 kaşık ıspanak yemeği (kıymasız)
Bol yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği

Akşam Semralar bizdeydi. Berra'nın isteği üzerine Tabu oynadık ve çok eğlendik :)

Yatmadan önce eşim tırtıkladığı için 1-2 kaşık da dondurma yedim :)

Bugün yürüyüş yaptığım için çok mutlu oldum. Mantının birazını yakmışımdır :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

19 Ocak Cumartesi 2013




6 yorum:

  1. iyiki sizi takibe almışım. bende 25 haftalık hamileyim :) kısmetse kızım olacak :)yazdıklarınıza dikkat ediyorumda hani hafta da 1 gün balık durumuna denk gelmedim.Benmi kaçırdım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef balık yiyemiyorum hala :( halbuki çok severdim ama balık yeme fikri bile beni rahatsız ediyor hala. Hamileliğimin başından bugüne kadar hiç balık yiyemedim. O nedenle omega 3 alıyorum artık.. Siz yiyebiliyorsanız yiyin ama :)

      Sil
  2. serap hanım cok sekersiniz yaa maşallah :) ben size soru sormustum lakin sanırım iletilmedi size :( idrar söktürücü ilaç almadığım zaman vucudum şişio ve tartıda hemen hemen fazla cıkıyorum artık idrar söktürücü kullanmamam gerektiğini söyledi doktorum onun yerine ne yapabilirim beni bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mersi :) bol bol maydonoz yiyebilirsiniz, ayrıca günde 2-3 fincan yeşil çay da çok iyi gelir. İşe yaramazsa başka şeyler de deneriz :)

      Sil
  3. MERHABA SERAP HANIM.KONYENİZ ÇOK ŞEKER.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM EŞİM DE ŞEKER VARDI.HANİ YASAK YA TATLIYA ÇOK DÜŞKÜN.ARADA BİR DE OLSA SPLENDA DAN YAPILMIŞ HAFİF TATLILAR YİYEBİLİRMİ?ÇOK İRADESİ KUVVETLİ AMA DAMAK TADI İŞTE KOLAY VAZGEÇİLMİYOR.SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
  4. tesekkür ederimm serap hanım siz bize ßüyük bir lutufsunuz aslında :)aslında cok fazla yiyen bir insan değilim yani öyle tabak tabak yemek yediğimi hatılamıyorum lakin çikolataya falan düşkünlüğüm cok o bana kilo aldırmıyor dha cok tuzlu seyler ödem yapıyor bende aksam azıcık fazla kacırayım tuzlu seyleri sabah asırı sıs uyanıyorum. hele ki yaglı seyleri hiç yiyemiyorum mide rahatsızlığımdan dolayı o konuya bir çözüm bulsam mutlu olacağım, artık cidden ilaçta almak istemiyorum yan etkileri kaçınılmaz oluyor,birde benim su ile aram hiç yok resmen midemi bulandırıyor yaa belkide su içsem sorun kökten çözülücek :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...