22 Ocak Salı 2013

İlk randevum 10.30'da olduğu için 09.15'de kalktım. Sabahları uyanır uyanmaz ilk iş troid ilacımı içiyorum. Çünkü aç karnına içilmesi ve arkasından en az 15-20 dakika birşey yenmemesi gerekiyor. Duş, hazırlık vs. o süre geçiyor zaten.

Saat 09.45'de kahvaltıda yine jambonlu kaşarlı tost yedim. Yanında 1 bardak süt içtim. Eskiden sık süt içmediğim zamanlarda süt bana da gaz yapıyordu. Ama artık düzenli içtiğim için öyle bir etkisi olmuyor (olsa bile umursamıyorum). Gaz yaptığı için bu gibi temel besinlerden kaçınmayı pek doğru bulmuyorum açıkcası. Haa çok ciddi bir alerji teşhisiniz vardır o ayrı tabi...

Öğle yemeğimde yine yeşil mercimek yemeğim var. Saat 13.00 civarında 7-8 kaşık kadar yeşil mercimek yemeği yedim. Yanında ne yoğurt ne de ekmek yemedim. İhtiyaç duymadım. Bence tek başına bile son derece doyurucuydu. Zaten çok acıkmadan yedim.

Bu akşam geç saatteki tüm randevularım iptal edince ben de 19.30'daki randevumu Perşembe akşamına aldım, zaten danışanıma da böylesi daha iyi uydu :)

Erken çıkma fırsatım olduğu için önce Migros'a gitmeye karar verdim. Bugün tüm iştah ve cesaretimi toplayıp balık yemeye karar verdim. 5 tane sakıkanat temizlettim. Alışverişimi yapıp yürüyerek neşe içinde eve geldim. Bir de ne göreyim, sular kesik! Bütün yemek planlarım alt üst oldu. İçecek yarım damacana su dışında 1 damla fazladan su yok. Yaklaşık 18 haftalık hamileyim, baştan beri balık yiyemiyordum ilk kez bugün kendimi balık yemeye motive edip balık aldım, yanında salata yaparım diye plan yaptım. Hepsi suya düştü hatta susuzluğa düştü :(

Eve erken gelmem de bir işe yaramadı. Akşam yemeğini dışarıdan yiyeceğiz mecburen. Balık hevesim başka akşama kaldı...

Evdeki kalan yeşil mercimek yemeğini çorbaya çevirdim. Yeşil mercimekli erişte çorbasını çok severim. Pazar gününden beri mercimek yemeğini sadece ben yediğim için kendime bir iyilik yapıp türünü değiştirdim. Çok da güzel oldu.

Bu arada marketten aldığım 3 tane yeşil zeytini ve 2 parça (parmak kadar parçalar) yengeç surimiyi de atıştırdım. Canım çok suşi istiyor ama çiğ olması nedeniyle yiyemiyorum. Surimi önceden buharda pişen ve pastörize edilen bir besin olduğu için yenmesinde bir sakınca yok bence. Üzerinde yazılana güvendim.

Akşam yemeği için kardeşim ve Berra'da bize uğradı, evleri yakın olduğu için onlarda da sular yok tabi. Beraber pide yemeye karar verdik. Eşim geç geleceği için bekleyemedik. Çünkü açken beklemeye hiç tahammülüm yok, şekerim çok düşüyor o nedenle bekleyemiyorum. 

Bu arada pide gelene kadar 8 tane Haribo ayıcık yedim.



19.30
4 dilim pide (çok yağlı ama güzeldi, 2 dilim kıymalı, 2 dilimi ıspanaklı kaşarlı mantarlıydı, toplamı yarım pide kadar oluyor yani)
1 bardak ayran

Yine hamur yedim ya! Halbuki balık yeme hayallerim vardı. 



Sular akmadığı için evde hiçbir şey yapılamadığından mutfağı öylece bıraktım. Zaten makinedekiler de sular kesik olunca yıkanmamış. En sinir olduğum şey suların akmaması. Elektrik gitsin razıyım...

22.30
Yarım tabak çilek

Yatmadan önce ufak bir iştah atağı geldi. Bunun nedeni de geç yatmam tabi, İşler Güçler'i izlerken acıktım. Dizi 01.00'de bitti ya!

6 tane yeşil zeytin
2 parça yengeç surimi (pakette 8 tane vardı, bugün yarısını yemiş oldum)

Yengeç Surimi


Yatmadan önce de 1 bardak süt içtim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

22 Ocak Salı 2013





3 yorum:

  1. Barış Manço-ıspanak ilişkisi gibi bir Serap-süt ilişkisi var gözümde :) Sütü çok severim ama her sabah düzenli olarak içmeye sayenizde başladım. Gaz konusunda söylediklerinize katılıyorum ilk haftalarda gaz yapıyordu ama zamanla sistem alışıyor sanırım artık öyle bir etkisi kalmadı.

    YanıtlaSil
  2. Bende her sabah içmediysem akşam mutlaka içerim tok tutuyor kanımca :)

    YanıtlaSil
  3. Evde suların kesik olması gerçekten çok kötü.Her şey su ile ilgili.umarım ertesi gün gelmiştir.yoksa işiniz çoook zor.:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...