9 Ocak Çarşamba 2013

Herkese günaydın!

Öncelikle dün blogumu ihmal etmeyen ve okuyan 2402 kişiye çok teşekkür ediyorum. Bu zorunlu kar tatili nedeniyle evden çıkamayan hamile diyetisyene güzel bir moral oldu :)

Berra
Gece biraz uyuyamadım, eskiden hiç böyle sorunlarım olmazdı ama artık bazı geceler nedensiz yere uyanıp, uzun süre uyuyamıyorum. Acaba vücudum bebek doğduktan sonra uykusuz geçireceğim geceler için beni şimdiden hazırlıyor olabilir mi? :)

Sabah 09.30'da kapım çaldı. Kardeşim Semra tatlı yiğenim Berra'yı getirdi. 2 gündür okulu tatil olduğu için beraber takılıyoruz. Evlerimiz yakın olduğu için yürüyerek gelebiliyorlar. Ama yolda kartopu oynadıkları tavşanım ıslanmış oluyor :) Annesi işe gitti biz de kahvaltımızı yapmak üzere hazırlıklara koyulduk.

10.00
1 bardak süt
1/2 yumurta beyazı ve 1 tam yumurta sarısı (beyazını pek sevmiyorum özellikle haşlanmış ise)
1-2 dilim beyaz peynir
4 adet siyah zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
1 minik peynirli ev poğaçası (derin dondurucuda kalanlardan, bir gece canım isteyince kardeşim yapmıştı)

Berra'yla tv izledik, sohbet ettik vs. o biraz resim yaptı, çizgi film izledi. Yarım saat önce babası aldı eve götürdü. Bu arada biz yemeğimizi yemiştik.

14.00
1 kase domatesli şehriye çorbası (bol şehriyeli)
6 kaşık kabaklı kapuska (çok az da kıyma var)
6 kaşık mercimekli bulgur pilavı



Bu arada bu yediklerimle 1. saat tokluk şekerim 131 çıktı. Saat 16.00'da 2. saat ölçümümü yapacağım.

2. saat tokluk şekerim 107 çıktı. Herşey yolunda (tabi böyle diyet gibi yersem)

17.00
Biraz yazı yazdıktan sonra ara öğün zamanı geldi :) yemekte fazla geleceği için yoğurt yememiştim. Onu da ara öğün yaptım. Kalan son peynirli ev poğaçasını da yanında götürdüm tabi ki :)


Akşam için ne yemek yapsam diye düşündüm. Evden çıkamadığım için yemek yapacak malzeme yok denecek kadar az. Ben de nohut ve pilav yapmaya karar verdim. Önce nohutları 1 saat sıcak suda beklettim, sonra da 1 saat düdüklü tencerede haşladım. Gayet güzel pişmişti, tam sevdiğim şekilde hamur gibi. En son da soğan ve salçalı suyunu da ekleyip 30 dakika kadar normal tencerede pişirdim. Bu arada pirinç pilavını da pişirmiştim.

19.15
8 kaşık nohut yemeği (etsiz) taneli kısmı 8 dolu kaşık vardır, suyunu da yedim.
4 kaşık pirinç pilavı
2 parça turşu
Pilav yediğim için tabi ki hiç ekmek yemedim.



Nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek vb. kurubaklagiller midemi çok rahatsız etse de yine de yiyorum. Çünkü çok faydalı. Ayrıca çok seviyorum.

22.30
1 adet portakal

ve gün biter...

Diyetisyen Serap Orak Tufan
9 Ocak Çarşamba 2013

6 yorum:

  1. sizin sayenizde eski beslenme şeklime kavuştum çok teşekkür ediyorum size unutmuyounuz bile bide ben size nasıl ulaşabilirim özel bi konuyu danışmak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Web sitemde yer alan ofis numaramdan arayabilirsiniz. www.kendinizeiyibakin.com
      rica ederim, takibe devam o zaman :)

      Sil
  2. Meraba sitenizi yeni keşfettim çok beğendim ellerinize sağlık allah beeğinizle nice mutlu seneler yaşamanızı nasip etsin :D
    bende yeme bozukluğu var bunun için size gelsem yardımcı olabilir misiniz acaba bunuda öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) amin
      Yeme bozukluklarında diyetisyen ve psikolog bir arada çalışmak daha başarılı sonuç verir ama tabi ki gelebilirsiniz.

      Sil
  3. Merhabalar, sitenizi uzun zamandır takip ediyorum. sizi okumak çok çok keyifli, allah sizi ondan, onu sizden hiç ayırmasın ve dilerim sıkıntısız bir hamilelik dönemi geçirirsiniz.
    birşey sormak istiyorum, sabah kahvaltılarında domates, salatalık, yeşillik vb. şeyleri ya çok az yiyiyorsunuz ya da yemiyorsunuz, bunun özel bir sebebi var mı? daha önce yazmışsanız ve kaçırdıysam özür dilerim.
    teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
      Eskiden genellikle ofiste yediğim için domates, salatalık yemiyordum. Çünkü ofiste pek bulunmuyor. Hafta içi de evde olsa bile sabahları telaştan yemeye vakit ayırmıyorum. Sadece Pazar kahvaltılarında yiyebiliyorum. Yazın çok severim ama kışın domatesleri beğenmediğim için yemiyorum. Bu aralar kokteyl domatesler hoşuma gidiyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...