Hamilelikte 18. hafta

18. hafta
Bugün kızımla 18. hafta dönümümüz! Kendisini (henüz ismi belli değil ama ben İnci koymak istiyorum, şimdilik aile arasında Berra istediği için Narım diyoruz) 18 haftadır vücudumda sorunsuzca yaşadığı için kutluyorum. Maşallah diyelim :)

Cep telefonuma kurduğum program sayesinde (baby center My Pregnancy uygulaması) her hafta dönümümde bilgi geliyor. Sabah sabah bu haberle güne başlamak çok zevkli oluyor. Tüm hamilelere tavsiye ederim.

18. hafta görüntümüz bu şekilde. Kendim kilo almadım ama karnım kilo aldı. Hala günlük giyisilerimi giyebiliyorum. Akşama doğru iyice şişiyorum. Akşamları artık net bir hamile görüntüm oluyor. Ama sabah normal...

Kahvaltımı sabah 09.45 civarında evde yaptım. Yine 1 dilim dana jambonlu ve kaşarlı tost yedim, yanında 3 adet yeşil zeytin ve 1 bardak da süt vardı.

Hava güzel olduğu ve acelem olmadığı için bu sabah da ofise yürüyerek geldim. Çabuk yorulmamın dışında bir sorun yoktu.

13.00 civarında 4 adet Peyman kuru erik yedim.

Aynı binada çalışmamıza rağmen arkadaşımla uzun süredir görüşemiyorduk. Bu öğlen beraber yemek yeme fırsatımız oldu. Değirmen'e gittik. Acayip şanslıyım, canım 2 gündür biber dolması ve fırında makarna istiyordu. Günün menüsünde ikisi de vardı :)

14.00
1 kase ezogelin çorba
1 adet biber dolması (içi çok pirinçli olduğu için sadece 1 tanesini yedim)
1 porsiyon fırın makarna (çok lezzetliydi)
1/2 kase yoğurt (tamamını yedim)



Uzun süre tok kaldım yine ara öğün ihtiyacım bile olmadı.

Bugün 16.20 uçağıyla Antalya'dan annem geliyor! Çok mutluyuz :) Yarın okullar tatil olacağı için Berra'ya 2 hafta bakacak kimse yoktu, annemi transfer ettik :) tabi bu bize de yarayacak...

18.30
2 büyük mandalina (içinden çıkan çekirdek sayısıyla mandalina bahçesi ekilir valla)



Ofisten 19.45'de çıktım. Annem çoktan gelmişti. Kardeşimle beraberdi. Bize geçtik. Antalya'da yaprak sarması yapmış ve enginar yapmış bavuluna koymuş. Akşam yemeğimiz hazırdı yani :) işte Lale Devri'miz başlıyor :)

20.30
Bolca kıymalı yaprak sarması (sarmalar çok minikti ve bulgurluydu, sağolsun annem biraz acı yapmış yaktı bizi, saymadan yedim, tabağımdakilerin dışında birkaç tane daha yemiş olabilirim :)
5-6 kaşık süzme yoğurt (sarma çok acı olduğu için bolca yoğurt ekledim)
1 tane zeytinyağlı enginar

22.30
1/2 nar ve birkaç ince dilim armut

Diyetisyen Serap Orak Tufan

24 Ocak Perşembe 2013







10 yorum:

  1. Oh artık anneniz gitmeden bolca yemek stoklar dondurucuya hamile hanımların anneleri tarafından şımartılmaya ihtiyacı var:)

    YanıtlaSil
  2. Serap Hanim cok güzel bir isim düsünmüssünüz bence. Hamile degilim ama eger bir kizim olursa ben de Inci koyacagim ismini. Hatta esimle bile anlastim simdiden bu konuda. Anlami zaten cok güzel. Baska bir artisi da telaffuzu kolay ve Ingilizce'de direkt karsiligi var(pearl). Yurt disina giderse eger cok rahatlik yasar :)

    YanıtlaSil
  3. AY NE GÜZEL HEP BERABERSİNİZ ALLAH AYIRMASIN :) SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Blogu uzun süredir takip ediyorum ama daha önce hiç yorum yazmadığım için öncelikle hamileliğinizi tebrik etmek istiyorum :) Ben sizin ara öğünlerinize çok özeniyorum. Benim 4 kuru erikle durabilmem için yanında mutlaka kuruyemiş, yoğurt, tam tahıllı ya da kepekli ekmek gibi birşeylerin bulunması lazım. Ya da sabah kahvaltıda müslime falan katmalıyım. Yoksa bir anda 10-15 erik gidiveriyor :( Aynı şey kayısı, incir, vb için de geçerli. Sizin her seferinde 1 porsiyon/4 erikte durabilmeniz bende büyük bir hayranlık uyandırıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ediyorum :) Açıkçası ben de bıraksam fazla fazla yerim ama kendimi tabağıma sadece 4 tane alarak disipline ettim. Yoksa canım istemediğinden değil yani :) bence siz de bir süre deneseniz alışırsınız...

      Sil
  5. Serap hanım; hamilelik çok yaramış size çocuğunuzu kucağınıza alıcağınız günü merakla bekliyorum :) Size bişey danışmak istiyorum ben 160 boyundayım ve 43 kiloyum, hormonlarımda bi bozukluk yok yani yiyip yiyip kilo almayanlardan değilim ve bu zayıflığım bana çok itici geliyor. 43 kilo olduğum aklıma geldiği an ne bulursam yiyorum ki hızlı kilo alabilmek için özellikle süt ve kurabiye arada çikolata falan bazen bu aşırıya kaçabiliyo sizce arada böyle gerekli midir yani daha hızlı kilo alabilmem için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yeterli değil, size özel düzenlenmiş bir kilo alama programı ile takip edilmeniz lazım. Bu şekilde beslenerek sadece gereksiz yağlanırsınız bir süre sonra. Bir diyetisyenle çalışmanızı tavsiye ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...