6 Şubat Çarşamba 2013

Dünkü yoğunluğun ardından bugün neredeyse boş sayılabilir. O nedenle annemle ve Berra ile program yaptık. Berra'nın hayallerindeki kat kat eteği almak için alışverişe gideceğiz.

Yataktan 10.20'de çıktım :) annemle güzel bir kahvaltı yaptık. Bu aralar kahvaltı yapmayı daha çok sever oldum.

10.50
1 adet sucuklu kaşarlı tost (içinde ince 4 dilim sucuk ve kaşar peyniri var, ekmek halk ekmeğin ruşeymli ekmeğinden)
1 yumurtanın sarısı + beyazının yarısı
1 dilim beyaz peynir
4 tane iri yeşil zeytin
2 tane siyah zeytin
Biraz domates
1 bardak süt

Sağlam bir kahvaltı yaptım. Özellikle bu seferki beyaz peyniri çok beğendim. Her zaman aynı peyniri alıyoruz ama bence bazıları daha lezzetli oluyor. Tam yağlı Ezine peyniri.


Babası Berra'yı bize getirdi, hazırlandık ve 13.00'de evden çıktık. Atladık taksiye Atatürk Caddesine gittik. Daha önce bir danışanımın açtığı bir bebek çocuk mağazası vardı belki hatırlarsınız. Açılışına gitmiştim. Oraya gittik. Elegante Baby&Junior mağazasında harika şeyler var, uğramanızı tavsiye ederim. Sahibi Çağla Hanım kızıma harika bir elbise-ceket hediye etti. Giydireceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Fotoğrafını çekince buraya da eklerim. Çok teşekkür ediyoruz :) Kızıma da çok güzel şeyler aldık. Biz artık buranın müdavimiyiz...

Alışverişimiz bitince taksiye atlayıp Ataşehir'e döndük. Öğle yemeği olarak bir fast food kaçamağı yapalım dedik. Her zaman yapmadığımız için sorun olmuyor. Hatta normalde de Berra'ya Mc Donalds tan yemek aldığımda patates kızartması almazdım. Bugün alayım dedim sevindi :)

Ben de bir tane çocuk menüsü yedim. Zaten bu bile yetiyor.

15.00
1 adet cheeseburger (mayonezsiz)
1 kutu ayran
1 küçük patates kızartması (hepsini yedim, ketçap ve hardal sos kullandım)

İlerleyen saatlerde kızartma yediğim için midem çok rahatsız oldu ama yapacak birşey yok. Fast food kaçamağının bedeli bu.

Eve gidene kadar başka hiçbir şey yemedim. Zaten ofisteki meyve stoğum da bitmiş. Annem fırında köfte patates yapmış. Çok da güzel dizmişti ama şimdi neden fotoğrafını çekmedim diye düşünüyorum. Hamilelik insanı biraz tuhaflaştırıyor bence, normalde unutmazdım...

19.30
1/2 kase mercimek çorbası
3 adet köfte + 3-4 dilim patates
4 kaşık bulgur pilavı
Havuç ve kırmızı lahana salatası
3 kaşık zeytinyağlı pırasa

Ekmek yemedim.

Akşamları davul gibi oluyorum. Tam bir hamileyim. Sabahları o kadar belirgin olmuyor. Yemekten sonra sadece ayağımı uzatıp dinlenmek istiyorum. İlerleyen aylarda ne yapacağımı merak ediyorum, şimdiden böyleyse...

Dayanamadım bu akşam marketten cips aldım çünkü kalp şeklinde yapmışlar. Eşime kalpli cips süprizi yapayım dedim ama ben de bir avuç yedim :)



Sonra 1 adet küçük golden elma ve 1/4 portakal yedim. Bugün de böyle geçti. Kalorili kaçamakların olduğu bir gündü. Bazen böyle olur ;)

Bu arada ben bu satırları yazarken radyoda en sevdiğim şarkılardan biri çalıyor. Sizinle paylaşmak istedim. Paris'e gitmeden önce bu sokağın nerede olduğunu bile haritamda işaretlemiştim ama gitmeye fırsat olmadı. Rue des acacias- Marc Lavoine. Bu şarkıyı ne zaman dinlesem çok mutlu oluyorum :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

6 Haziran Çarşamba 2013



12 yorum:

  1. serap hnm berranın eteği çok güzel yakışmış.şirine:)

    YanıtlaSil
  2. serap hanım benim çok merak ettiğim sormak istediğim bir soru olacak en başından beri blogunuzu takip etmekteyim ve farkettim ki fast food tercihiniz hep mc donalds oluyor bunun özel bir nedeni varmı yoksa öylemi denk geliyor veya burger king'e göre daha mı sağlıklı görüyorsunuz bunu öğrenmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü ofisimin hemen altında Mc Donalds var :) aslında bu nedenle kokusundan nefret bile ettim denilebilir ama bazen mecburen pratik olsun diye tercih edebiliyorum.

      Sil
  3. YELİZ GÜLTEKİN9 Şubat 2013 12:36

    serap hanım sizi dün gece rüyamda gördüm size ev ziyaretine gelmiştik. çok güzel bi eviniz vardı ve rüyamda ben de sizin gibi hamileydim. üstelik benim iki çocuğum var ve üçüncü istemezken rüyamda hamile olduğumu görmek beni korkuttu. rüyamda çocuk odanızı gösteriyordunuz. odanızı tamamlayınca blogda yayınlarsanız seviniriz.
    geçenlerde ofise çocuk odası düşündüğünüzü yazmıştınız. benim de bir diş hekimi arkadaşım çocuğunu kreş yaşına gelene kadar muayenehanesinde büyüttü. orada ona özel bi oda yapmıştı. içerisi son derece rahatttı.size de tavsiye edebilirim. çok uzun yazdım kusura bakmayın sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etmeyin her aşamayı paylaşacağım. Ama siz de tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Rüyanız hayrolsun :) artık o kadar birbirimizin hayatındayız ki rüyalarda bile görüşüyoruz :) Sevgiler...

      Sil
  4. Merhaba Serap Hanım, Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun, biraz geç oldu ama iyi dileklerimiz sizin gibi mükemmel bir diyetisyen ve müstakbel anneyle :)
    Bu arada sonda belirttiğiniz şarkıyı bilmem kaçıncı dinleyişim. 5? 10?
    Tek kelimeyle ŞAHANEE! Böyle parçalara hastayım resmen.. Bunun gibi bildiğiniz parça varsa paylaşmanızı rica ediyorum :))
    Sağlıklı günler diliyorum, Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) böyle aklıma geldikçe paylaşmaya devam ederim merak etmeyin :) sevgiler...

      Sil
  5. Yeni yazını heyecanla bekliyoruzz!!! :)

    YanıtlaSil
  6. Sut ve sut urunleri vucutta su tutar, odem olusturur bu da kilo vermenizi zorlastirir diyorlar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bende süt içmeyi çok seviyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir bilimsel açıklaması olmayan bir saçmalık bence inanmayın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...