25 Ağustos Pazartesi 2014

Bu Pazartesi güne yine yorgun ve uykusuz olarak başladım. İnci'nin ateşi var ve burnu akıyor. Dişten dolayı da olabilir veya klimalar nedeniyle üşütmüş de olabilir. Sonuç olarak ben yine uykusuzum.

Güne 07.00'de başladık. Sabah her zamanki tostumu yedim ve sütümü içtim. Haftasonları yumurtalı, beyaz peynirli, sucuklu, simitli bir kahvaltı yapıyorum ama hafta içi hep kaşarlı tost :)

Ofise gidince ilk kahvemi yaptım ve şekersiz olarak içtim.



Her Pazartesi olduğu gibi yoğun bir telefon ve iletişim trafiğim vardı. Hem randevularımda değişiklikler oldu hem de yeni telefonlar aldım. Pazartesi'nin dinamiği çok farklı…

Öğle yemeğimi bugün yoldan gelen babamla beraber Değirmen'de yedim. Tabağımdaki Akçaabat köfteleri, ızgara domatesi, pilavı, salatayı ve salça sosunu yedim ama patates kızartmasından sadece 1-2 tane aldım. 1 kutu da ayran içtim.

Yemekten sonra canım çok tatlı istedi. Sanırım uykusuzluk ve enerjisizlikten olsa gerek. Zaten sadece sütlü tatlı severim. 1 kase küşkül aldım.

Bakıcı güzel bir kahve yaptı, yanında da 1/2 kase keşkülü yedim ve muradıma erdim :)


Akşam yemeğimde dün kardeşimle beraber yaptığımız yemekler vardı. İnci hasta olduğu için evde hiç kucağımdan inmedi. Kardeşim bir de domatesli makarna yaptı. Menümüz çok güzel oldu :)


Tabağımdakilerin hepsini yedim, ellerimize sağlık. Taze fasulyeyi etçi eşim de yesin diye bol kıymalı yaptım. Semra da dün zeytinyağlı biber dolması yapmıştı.

Sonra tek şekerli bir Türk kahvesi içtim.


Akşam İnci uyuduktan sonra blog yazarken bir yandan da siyah çekirdekli üzüm yedim. 15-20 iri tane vardı.

Yatmadan önce 1 bardak soğuk sütümü de içtim. 



Yarın çok önceden benden mail ile görüşme randevusu alan bir blog okurumla buluşacağım. Kendisi tatil için Almanya'dan İstanbul'a gelecekti ve benimle de tanışmak istemiş. Çok sevindim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

6 yorum:

  1. Serap hanim merhaba :) inciye baktikca icim gidio bende 18haftalik hamileyim ve kizim olucak ins :) benim sorum 1 61 boyundayim 50 kg ile basladim ama 5 kilo aldim bu 4 ayda o da asiri derecede dikkat ederek zaten 3 ogun yemek hic yiyemiorum sabah 8 gibi kahvalti 2 gibide ogle yemegi aksamida 1 meyve yogurt galeta ile gecisyiriorum azicik abaartsam 500 gram aliorum bol bol suda iciorum ne yapmam lazim cok kilo almak istemiyorum hamileligim boyunca :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tamamına erdirsin :) Bence bir diyetisyen kontrolüne girmenizde fayda var. Yakınlarınızda bir diyetisyene giderseniz daha sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz.

      Sil
  2. Yogunluktan galiba bebekleri göremedik bugün :) eşinizde bi ara diyet yapıyordu galiba ?sonuç ne acaba?(gaziantep)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eşim diyetini harika yaptı, spora da gidiyor. Yağ oranı mükemmel oldu. Yaklaşık 8 kg verdi. Zaten boyu 192 cm olduğu için kilolu durmuyordu ama yağı biraz yüksekti ve göbeği vardı. Şimdi maşallah hiç bir şeyi kalmadı :)

      Sil
  3. Diyet konusu geçtiğinden yazıyorum... Düzenli bir diyet programım vardı ama vücut bir süre sonra Diyet programını geri tepti bıkkınlık verdi sebebi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz reklam kokan bir yorum olmuş :) Sebebini kendiniz söylemişsiniz, diyet bıkkınlık verirse spnunda bozulur :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...