6 Ağustos Çarşamba 2014

Dün size İnci erken uyudu demiştim değil mi? Çok yanılmışım çünkü 23.00'de ağlayarak uyandı ve saat 01.00'e kadar uyumaya çalışarak huysuzluk yaptı. Bu kadar uykusu olup da uyuyamaması çok tuhaf. Resmen kendini yerden yere attı uyuyabilmek için. En sonunda emzirirken uyuyakaldı. Aynı sorunu bu akşam da yaşamak istemiyorum. Çünkü bugün de saat 20.40'da uyudu. Beklediğimden çok erken :)

İşte bu sayede fırsat bulup hemen bilgisayarımın başına oturdum. Çabucak yazayım diyorum. umarın İnci'nin ani bir ağlaması sonucu kesintiye uğramaz.

Bugün İnci'nin 13. ay doktor kontrolü ve aşı günüydü. Saat 11.30'da Lifemed Tıp Merkezi'nde Esra Hanım'la randevumuz vardı. Hem menenjit hem de su çiçeği aşımızı olduk. Ondan sonra da bugün kendime tatil günü yaptığım için ofise dönmedik. Bağdat Caddesi'nde uzun bir yürüyüş keyfi ve arkadaşımla yemek keyfi yaptık. Kadro şöyleydi: İnci, ben ve Melissa. En sonda da Suadiye'de ofisi olan diyetisyen arkadaşım Ceylan'a uğrayıp kısa bir görüşme yaptık.

Kahvaltımı saat 09.30'da yaptım. Her zaman ki gibi kaşarlı tostumu yedim. Ekmek yine İHE'in cevizli ekmeğiydi ama bu sefer dilimler büyük olunca kenarından biraz kestim ki tam kare dilim ekmek kadar bir tost olsun. Kendime torpil geçmedim, gerçekçi oldum :)

Sonra İnci'yi de alıp doktora gittik. İşimiz 12.00'de bitmişti. Yavaş yavaş geze geze, yürüyerek Şaşkınbakkal tarafına geldik. Melissa ile buluşup Happy Moon's da yemek yedik.

14.00
1 porsiyon ızgara köfte (6 adet ev köftesi büyüklüğünde köfte vardı yani porsiyonu büyüktü. Servis edilen tabaktakiler içinden sadece köfteleri ve pilavı tamamen yedim, hiç ekmek yemedim, sosları yedim. Köfteyi yerken 1 tatlı kaşığı kadar hardal kullandım. Sadece 2-3 adet de patates kızartması yedim.
1 kutu ayran

İlerleyen saatlerde yine aynı mekanda az şekerli Türk kahvesi içtik. Yanındaki minik lokumu da yedim. 

İnci 13.5 aylık, anne 35 yaşında :)
Bebekle yemeğe giderken ne kadar kalabalık olunursa o kadar iyi oluyor. Böylelikle dönüşümlü olarak İnci ile ilgilenirken dinlenmiş oluyoruz. 2 kişi olunca mutlaka birinin yemeği keyifsiz geçiyor.

Eve erken geldim. Dün akşamdan yemek hazırladığım için yemek sorunum yoktu ama İnci kucağımdan hiç inmek istemediği için hazırlamakta zorlandım. Öğlen gayet diyete uygun beslendim. Akşam da bozmamaya kararlıyım!


20.00
Bol ama çok bol yeşillikli salata ve üzerine haşlanmış ve kekik ve pul biberle çeşnilendirilmiş didiklenmiş tavuk göğsü (salatamda tabi ki zeytinyağı vardı, tuz, nar ekşisi ve limon da koydum)
1 dilim kepekli ekmek



Yemekten sonra 1 fincan kahve içtim. İnci 20.40'da uyudu. Şu an saat 21.50 ve bu süreçte 1 kez ağlayarak uyandı ve kısa bir emzirme seansımız oldu.

Bundan sonra da sadece meyve yemeyi düşünüyorum. Bu arada eşim yanımda çikolata, dondurma ve kabak çekirdeği yedi. Ben dokunmadım bile! Siz de kararlı olun özellikle de diyet döneminde. Kilo vermeyi kafaya koyduysanız biraz fedakarlık yapmanız gerekli…


22.00
2 porsiyon meyve kadar karpuz (erikleri yiyemedim çünkü çok ekşiydi)

Bugünü de çok şükür diyeti pek bozmadan atlattık :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458


10 yorum:

  1. Çok tatlı bir annesiniz, maşallah :) Her zaman yüzünüzün gülmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) ama bazen benim de delirdiğim oluyor...

      Sil
  2. denize havuza çok giremedim demiştiniz ama yine de yanmişsiniz çok guzel olmuş teninizin rengi. saçlariniz da boyle uzun daha guzel:) inci dogmadan once de uzun bir takip sürecin olduğu için sizi bu kadar yakin gorup yorumladim. fistiği operim . semra hanim icin de gecmis olsun. ben büşra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otelde kalırken 6 saatliğine İnci'yi annemlere verip onun yerine Berra'yı aldık. Berra ile oynarken yanmışım, hatta kavruldum. Antalya'da şemsiye altında bile otursam böyle yanıyorum :( çok teşekkür ederim yazdıklarınız moral oldu...

      Sil
  3. sevgiyi çok merak ediyorum .. belki bize kendini gösterir yakın zamanda

    YanıtlaSil
  4. Serap hanım merhaba. Geçirdiğiniz bunalımlı günleri en yakın zamanda atlatmanızı diliyorum. Size bir sorum olacak müsaadenizle. 2 porsiyona yakın karpuz tabağınızda görünen kadar mı? Bir karpuz sever olarak cevabınızın evet olmasından korkuyorum =) sevgiler, yeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef biz karpuzu milletçe çok yiyoruz. Aslında 1 porsiyon meyve olarak 200g karpuz yiyebiliriz. Malesef sadece ince 1 dilim yediğimizde 1 porsiyon oluyor.

      Sil
  5. BEN ÖZLEM.. SERAP HANIM SİZİN GİZLİ TAKİPCİNİZİM:)))) PAYLAŞTIKLARINIZ ÇOK İÇTEN VE SAMİMİ BAZEN OKURKEN GÜLÜYORUM ÇOK TATLI BİRİSİNİZ.SİZİ TANIDIGIMA MEMNUN OLDUM..SAGLIKLA VE MUTLU KALIN..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) arada bir yorum bırakın beni motive ediyor :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...