26 Kasım Cumartesi 2016

Dün gece hiç uyuyamadım. Gece saat 02.00'ye kadar süründüm resmen. Aslında İnci evde yokken rahat uyurum diyordum ama yine istediğim gibi olmadı.

Bugün yoğun bir iş günü. Sabah 2 dilim organik tam buğday ekmeği ile yaptığım kaşarlı tostumu yedim ve 1 bardak da günlük sütümü içtim.

Ofise gidince 1 fincan espresso içtim.

Randevu arasında evden getirdiğim 2 tane mandalinayı da yedim.


Ofisten çıkışım 14.45 civarı oldu. Çok acıkmıştım. Hemen eve gittim. İnci gelmeden önce yemeğimi yiyeyim dedim. Aklımda menemen vardı. Evde annemin yaptığı hazır domates rendelerinden olduğu için yapması çok pratik oldu. Yeşil biber ve küçücük bir kuru soğan da koydum. 2 tane de yumurta kırdım. Ben menemeni kuru soğanlı sevenlerdenim. Ya siz? Yanında 2 dilim de organik tam buğday ekmeğimi yedim. Pişerken karabiber de koydum. Bu aralar pek çok yemeğe biraz da toz zerdeçal ekliyorum ama menemene koymayı unuttum. Çok acıkmıştım ondan herhalde :)


İnci çizgi film izlerken ben de yeni kitabıma başladım. Okurken 1 fincan da kahve içtim. Ferzan Özpetek, İstanbul Kırmızısı

Aslında sadece 32 sayfa kadar okudum ama sanırım İnci biraz kıskandı, gelip kitabı elimden aldı. Uyuyana kadar da bana geri vermedi :) komik kız. Konuyla ilgili videoyu instagram hesabımda yayınladım. Şu ana kadar 527 kez görüntülenmiş. Vay İnci vay! :)

Akşam yemeği olarak evde yemek olmadığı için kalan son yemek tanelerini kullandım. İnci'ye mantı pişirdim (evet 3-5 tane çaldım), kendime bir salata yaptım ve ekşili köftenin kalan taneleriyle birlikte yedim. 1 dilim de organik tam buğday ekmeği yedim. Salatamda sadece roka, göbek salata ve taze soğan olmasına rağmen çok lezzetli oldu. Çünkü harika bir sos yaptım. Limon, bal, hardal, zeytinyağı ve elma sirkesi ile yaptığım sos bu salataya çok yakıştı bence, bu tatları seviyorsanız deneyin beğenirsiniz.


Az yediğim için tabi ki ilerleyen saatlerde acıktım. 1 bardak kadar yoğurdun üstüne 1 dolu kaşık kadar müsli koydum ve yedim.

Uykum gelmeyince dünkü gibi olacak endişesiyle 1 kadeh alkol almaya karar verdim. Bir baktım şişenin dibinde çok az rakı kalmış (kimbilir taaa ne zamandan) 1 tek attım yattım. İyi geldi.

Diyetisyen Serap Orak

26 Kasım Cumartesi 2016

Sosyal medyada takip etmek için:

İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...