28 Kasım Pazartesi 2016

Yağmurlu bir İstanbul sabahına uyandık. Zaten sabahları hava tam aydınlanmamış oluyor, bir de hava kapalı olunca yataktan çıkmak çok zorlaşıyor. İşte bu nedenle İnci de sabah sabah okula gitmek istemiyorum diye arıza çıkarttı. Ama ben artık İnci'nin bu isyanlarına direnme, sabretme ve çözüm bulma konusunda uzmanlaştığım için bunu da hallettim. Eskiden olsa kendimi kaybedip İnci'ye bağırabileceğim pek çok konuda artık daha sabırlı ve sakin davranıyorum. Annelik konusuna alışmam, deneyim sahibi olmam ve de düzelen psikolojimin bunda etkili olduğunu düşünüyorum.


Dün Semra tuzlu kek yapmıştı. Bu sabah kahvaltıda ondan 2 dilim yedim. Lezzetli olmuş, eline sağlık canım kardeşim. 1 bardak da süt içtim.


Hava yağmurlu olunca İstanbul'da ilk sorun trafik ve doğal olarak benim için de taksi bulma sorunu oluyor. Taksi durağı telefonlarını bile açmıyordu. Mecburen yürüdüm. Yüzümde tatlı bir tebessümle ofise geldim, çünkü yağmurda yürümenin tadını çıkarttım. Üşüdüm mü üşüdüm ama yapacak birşey yok. Böyle günler böyledir :)


Ofise gidince soğuktan donmuş olarak ilk iş kahve hazırladım. Kahveyi içmeyi bırakın, kahveyle yıkanmak istedim valla o derece üşüdüm, çünkü ıslandım.

Bugün işim erken bitince bir an önce eve dönmek istedim. Eve gidince ilk iş kendime bir tarhana çorbası pişirmek oldu. Koca bir kase dolusu (yaklaşık 4 kepçe) tarhana çorbasının içine 1 dilim ekmek doğradım ve güzelce yedim.

Sonra battaniyenin altına girip bir film izledim. Hasta olmaktan o kadar korkuyorum ki kendimi resmen koruma altına aldım.

Film bitince blog yazdım. O sırada Dr. Oetker'in double chocolate sıcak çikolatasından içtim. Gerçekten güzelmiş.



Akşam yemeği olarak dün pişirdiğim zeytinyağlı Brüksel lahanasını ve yanında 2 dilim organik tam buğday ekmeğini yedim.


Yemekten sonra 1 fincan kahve içtim.


Dün Semra'nın yaptığı çikolatalı magnoliayı İnci'ye yedirirken 2-3 kaşık da ben yedim. Ellerine sağlık bu da harikaydı.

Bu aralar canım meyve yemek istemiyor, özellikle de tatlı/şekerli birşeyler yediysem meyve yememeye çalışıyorum.

Diyetisyen Serap Orak

28 Kasım Pazartesi 2016

Sosyal medyada takip etmek için:

İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

10 yorum:

  1. Serap abla hayatındaki değişiklikler sana yaramış :) abur cubur tüketimin çok az tebrikler. Büşra:)

    YanıtlaSil
  2. Yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Geri dönmenize çok sevindim. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) takip etmenize çok sevindim

      Sil
  3. Arzu Kılıç Çeviroğlu29 Kasım 2016 22:10

    Serabım canım.. Sana tez zamanda bir araba lazım bence.. İyi olmana çok sevindim. Özledim.. Ofise bir kahveni içmeye uğrayacağım bir ara inşallah

    YanıtlaSil
  4. yeni hayatınız size çok yaramış normalde evlenmek yaradı derlerya sizede boşanmak yaradı sizi çok iyi anlıyorum çocuğu zaman çocuğumuza bağırma tahammülsüz olma sebebimiz bizim içinde bulunduğumuz psikoloji

    YanıtlaSil
  5. Serap hanım bir kadın olarak sizi çok iyi anlıyorum sizin gibi kararlı bir insan olmayı çok isterdim sanırım benim hatam bu kendim için doğru olanı bildiğim halde birşeyleri bitiremiyorum bundandır ki psikolojim hiç düzelmiyor:) sizi çok severek takip ediyorum yeni hayatinizda kızınızla birlikte mutluluklar dilerim:))

    YanıtlaSil
  6. Bu soğuk havalarda sıcak çikolata ne güzel gidiyor :)

    YanıtlaSil
  7. Yazı çok faydalı ve güzel olmuş , içtiğimiz sular hakkında da bir yazı yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Ben esim yuzunden kaciriyorum diyetin ucunu, sizde sanirim bu yuzden ipin ucunu kaciriyordunuz, boyle daha duzenli besleniyirsunuz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...