8 Kasım Salı 2016

Yine lodoslu sıcak bir güne başladık. İnci'yi okula bıraktıktan sonra evde annemin yaptığı 2 tane kıymalı ev poğaçası ile kahvaltımı yaptım. Yanında birşey içmedim.


Ofise giderken taksi bulamayınca yolun yarısını yürümek zorunda kaldım, sonra bir taksi bulup kalan kısmını (yokuşlu kısmı) yürümekten kurtuldum. Hava güzeldi ama sıcaktan bunaldım. Yürürken de çok terliyorum, hele o son yokuşlu kısım!

Ofise gelince çok güzel bir kahve keyfim oldu. 2 fincan filtre kahve içtim :)


Öğleden sonra 14.30 gibi ofiste işim bitince eve gitmeye karar verdim. Çıkmadan önce hazır karnım açken bir tartılayım dedim. Bir de ne göreyim, 55,8 kg olmuşum! Sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. Bir süredir dikkat ettiğim için zaten zayıfladığımı hissediyordum ama hamile kalmadan önce 54-55 kg arası olduğum için 3 yıldır 55'li bir kilo görmemiştim. Çok mutlu oldum. Artık vereyim şu kilolarımı diye düşündüğümde 58,4 kg'dım, yani 2,6 kg vermişim ve bunun sadece 0,3 kg'ı sudan gitmiş. 2,3 kg tamamen yağdan gitmiş. Yaşasın :) Aferin bana! Çok motive oldum gerçekten. Herşeyden yiyerek yağ yakmak harika :)

Karnabahar kısırı

Eve gidince dün akşam komşumun yapıp getirdiği karnabahar kısırını yedim. Komşum eski danışanım olduğu için karnabahardan kısır yapınca bana da getirmek istemiş. Ellerine sağlık çok da güzel olmuş. Gerçekten hiç karnabahar gibi değildi, neredeyse ince bulgurdan bir farkı yoktu. Aranızda deneyenler var mı?

Hazır konu komşu ikramına gelmişken buradan tüm danışanlarıma sitem etmek istiyorum. Hepiniz aşureleri pişirip pişirip facebook ve instagramda boy boy fotoğraflarını paylaştınız da bana 1 kase bile getirmediniz. Aşkolsun! Diyetisyeniz diye bizim canımız yok mu yahu? Neyse, yazdım bunu kenara... :)

Sonra 1 tane de muz yedim.


İnci'yi okuldan almadan önce annemle film keyfi yaptık, o sırada 1 fincan da kahve içtim, yanında da babamın Almanya'dan getirdiği çikolata kaplı zencefilli, karanfilli yılbaşı kurabiyelerden 1 tane yedim. Çok tatlıydı. İçim bayıldı ama çok güzeldi.


Akşam yemeğinde zeytinyağlı taze fasulye ve pirinç pilavı yedim.

İnci bu akşam babasında kaldığı için biz de annemle baş başa kaldık. İlerleyen saatlerde çekirdek seansımıza da başladık tabi ki :) Önce şu fotoğraftaki kadar 1 çay bardağı ile başlayan çekirdek seansım aynı ölçünün 3 katına çıktı :) Neyse bu da günün ödülü olsun.

Günüm güzel başladı, öyle de bitti...

Diyetisyen Serap Orak

8 Kasım Salı 2016

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

10 yorum:

  1. Sizi cok ozledik.
    Iyiki varsiniz. Allah gonlunuze gore versin.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bir çok insana katkınız dokunuyor bu blog sayesinde

    YanıtlaSil
  3. Serap Hanım , tekrar yazmanıza çok sevindim.Yıllardır sizi takip ediyorum ve hipoglisemili biri olarak nasıl beslenmem gerektiği konusunda o kadar çok fikir edindim ki sayenizde.Yemeklere de meraklı olduğumdan hoşuma gidiyor bloğunuzu takip etmek.Her şey gönlünüzce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin desteğiniz olmasa blog bu günlere gelmezdi. Gerçekten motivasyon sağlıyor...

      Sil
  4. Karnibahar kisirini denedim bende, gercekten normal kisirdan lezzet farki yok bende cok begendim.

    YanıtlaSil
  5. Serap hanım veganlara özel beslenme programı hazırlıyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar vegan danışanım olmadı ama vejeteryanlara özel hazırlıyorum evet

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...