363. GÜN

16 Şubat Perşembe 2012

Bugün tüm gün çalışmayacağım, çünkü jinekolojik bir sorun nedeniyle ufak bir operasyon geçireceğim. Genel anestezi olacağı için nolur nolmaz diye tüm günümü tatil yaptım.

Saat 07.00'de evden çıktık, annem, Kürşad ve ben Şişli'deki Osmanoğlu Hastanesine gittik. Doktorum Kağan Kocatepe Avrupa yakasında olduğu için bu tarafa geçtik.

Tabi ki kan tahlilleri ve operasyon nedeni ile aç olmam gerektiği için su bile içmedim.

Çok ayrıntı vermeme gerek yok ama yine de deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Belki aranızda hiç genel anestezi almamış olan biri vardır. Korkulacak hiçbir şey yokmuş (ben azcık korkmuştum da). Doktor damardan ilacı gönderdiği anda bayıldım zaten, ayıldığımda yatakta yatıyordum, annem ve eşim de yanımdaydı.

Ben o an ayıldığımı düşünmüştüm ama meğerse zaten dakikalardır uyanık bir şekilde herkesle sohbet ediyormuşum. Gözlerim açıkmış ve her sorulana cevap veriyormuşum. Bunların hiçbirini hatırlamıyordum!!! :) Doktorumla bile durumumu konuşmuşum, ama asla hatırlamıyordum :) ilginç bir deneyimdi...


Gerçekten ayıldıktan sonra :)  bana yiyecek getirdiler. Artık pek açlık hissetmiyordum ama şekerim düşmesin diye çok az yedim.

10.30
1 bardak çay-şekersiz
3 tane petibör bisküvi

Annemle eve döndük. Ben hala yarı alkollü gibiydim :)

Kahve içmeden ayılamayacağımı bildiğim için annem bana kahve yaptı, tabi ki sütümü ihmal etmeyeceğim için sütlü bir kahve içtim.


12.00
1 fincan sütlü kahve(tek şekerli)

Tüm gün evde koltukla bütünleşerek dinlendim, evin ve birazcık hasta rolünün tadını çıkardım :) 


Annem uzun zamandır yemediğim ama çok sevdiğim bir yemek yaptı. Karnıbahar kızartması! Sarımsaklı yoğurtla mükemmel olan bu lezzete asla hayır diyemem. Kızartma olmasına rağmen karnıbahar sevmeyenler için bir seçenek olabilir.


14.00
1 kase mercimek çorbası
3 iri parça karnıbahar kızartması
1 dilim yumurtalı ekmek kızartması
Ve bolca sarımsaklı yoğurt


Annemle film keyfi yaptık. Kadınlar diye bir film var. Filmde hiç erkek oyuncu yok ve hatta görünmüyor bile. Tam bir kadın ve ilişki filmi. Aranızda izlemeyen biri varsa izlemesini tavsiye ederim...

16.30
1 Türk kahvesi


Akşam hastayım diye ziyaretime kardeşim ve tatlı yiğenim Berra geldi. Bana çok güzel bir çiçek yaptırmışlar. Çok mutlu oldum:) beraber yemek yedik...

19.00
1 tabak bol soslu ve yoğurtlu mantı
1 parça karnıbahar kızartması

Sonra eşim geldi. O da bana güzel beyaz bir orkide almış. Ayrıca ona hediye gelen kek sepetini de eve getirdiği için ev hediye cennetine döndü :) 


21.30
2 adet gül şeklinde browni 

Bu akşam flamenko kursum vardı ama gidemedim tabi ki. Biraz aklım kaldı ama yapacak birşey yoktu...


Toplam 2 litre kadar su 

Günün değerlendirmesi : 
Kızartma yemiş olsam da çok uzun zamandır yemediğim için buna değecek bir tercihti. 1-2 gündür hastalık psikolojisi ile kendime iyi bakmak için fazla yeme isteğim var. Tamamen içgüdüsel galiba çünkü öyle ciddiye alınacak bir durum yok :) Tüm merak eden ve geçmiş olsun diyenler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

16 Şubat Perşembe 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

7 yorum:

  1. öncelikle çok geçmiş olsun ...

    bloğunuzu yakın zamanda takip etmeye başladım ve diyetle ilgili tüm bildiklerimi sayenizde unuttum :)) teşekkürler artık sağlıklı ve aç kalmadan istediğimi kararınca yiyerek 4 kilo verdim 2-3 kilo daha vermem gerekli... yediklerinizi yazmayı bırakacağınız için üzüldüm açıkçası bizlere çok büyük faydası oluyordu :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Beğenmenize ve takip etmenize çok sevindim. Blog sitem sayesinde fazla kiloları ile başa çıkabilenlerle gurur duyuyorum. Tebrik ediyorum, harikasınız...
      Yazmayı bırakmayacağım sadece kendime 1 ay tatil verdim. Çok yakında yazmaya devam edeceğim merak etmeyin :)
      Sevgiler

      Sil
  2. cok cok gecmis olsun dileklerimi birakip ... daha da saglikli ve güzel günler gercirmenizi dilerim ... sevgilerle Meltem www.diyetgunlugum.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Meltem hanım
      Hep beraber sağlıklı günlere...
      Sevgiler

      Sil
  3. çok geçmiş olsun blogun kapanmayacağına çok sevindim sizin rehberliğiniz bana çok iyi geliyor daha önce dinner cancelling hakkında düşüncelerinizide rica etmiştim ilave olarak şunuda sormak isterim şekersiz sütlü kahveyi veya 2si 1 aradaları her gün içsek sorun olur mu ara öğün yerine ekmeksiz bir kase çorba içebilir miyiz herhangi bir türk çorbası olabilirmi malum bizim çorbalar unlu pirinçli buğdaylı mercimekli...şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, siz takip etmeye devam edin ben yazacağım. Ama dönem dönem benim de motivasyona ihtiyacım oluyor. Yorumlar sayesinde takip ediliyor duygusunu daha çok yaşıyorum ve bu beni yazmaya sevk ediyor. Teşekkür ederim :)
      Ara öğün olarak çorba yemeniz çok iyi bir seçenek olabilir. Özellikle kurubaklagilli veya yoğurtlu çorbalar daha tok tutacaktır.
      2 si bir arada kahvede sorun yok bence şekersiz olduğu sürece 1-2 fincan içilebilir
      Öğün atlamaya karşıyım ama :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Ben bir türlü diyete başlayamıyorum :( Çok kilo aldım ve artık kendimden nefret ediyorum. Dışarı çıkmak dahi istemiyorum. Hareketlerim kısıtlandı 2 adım merdiven çıkayım nefes nefese kalıyorum :( Nasıl vereceğim bu kiloları bilmiyorum ama artık umudum kalmadı. 25 yaşındayım ve yaklaşık son 10 yılım diyet yaparak kilo alıp vererek geçti. Şimdi hiç olmadığım kadar kiloluyum :( İşim de zaten oturmak olunca iyiden iyiye şiştim.
    Bu arada geçmiş olsun, rabbim şifalar versin. İyi günler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...