20 Eylül Perşembe 2012

Merhabalar,

Bugün güne çok uykulu başladım. Hem geç yattığım için hem de kullandığım antibiyotik yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Yine her sabah olduğu gibi sütümü içtim. 

08.15
1 bardak süt

Ofise gelirken Değirmen'den 1 tane poğaça aldım. Canım bu sabah poğaça yemek istedi.

09.30
1 kupa kahve (şekersiz)
1 adet peynirli poğaça (2 dilim ekmek kalorisinden biraz fazladır. Tahminen 170-180 kcal olabilir. Sık yemediğim için bana tadı çok yağlı geliyor. Damak tadım bu margarinli yağ tadına alışkın değil çünkü)

Öğlene kadar yoğun geçtiği için arada birşey yeme imkanım olmadı. Ayrıca zaten yutkunurken o kadar zorlanıyorum ki birşey yemek içimden gelmiyor :(
Öğle yemeğimi 2 arkadaşımla beraber Değirmen'de yedim. Bu bademcik yüzünden yemek mi yedim eziyet mi çektim anlamadım zaten. Tüm keyfim kaçtı...

13.00
6 adet köfte
2 kaşık kadar salata (yarısından çoğunu yemedim)
3-4 kaşık pilav (resimdekinin yarısını yedim)
2 tanecik patates kızartması
1 kutu ayran

1 bardak çay (1 çay kaşığı toz şeker kullandım)

Tam şu anda kendime bir kupa şekersiz kahve hazırladım. Ara öğün zamanı!

17.20
1 kupa kahve
5 adet Peyman kuru erik

18.30'dan sonra 20.00'ye kadar randevularım vardı. Ofisten çıkıp eve geldim. Son kalan dolmalar bana kısmet oldu :)
20.30
3 adet kıymalı biber dolması
1 küçük kase ev yoğurdu

Eşim bu akşam stada maç izlemeye gitti ben de kardeşim Semra ve yiğenim Berra'yı bize çağırdım.  Daha önce Üsküdar'da oturdukları için hafta içi görüşmemiz zor oluyordu. Ama artık Ataşehir'e taşındılar. Üstelik aramızda sadece 700m var :) arabaya atlayıp 5 dakikada geldiler beraber 1 saatlik bir kızlar partisi yaptık. Berra'nın çok uykusu geldiği için çabuk gittiler. 

Berra gelirken kızlar partisi için fırınlanmış cips ve kek getirmiş :) ben cips yemedim çünkü bugün yutma sorunum var. Ama 1 tane minik Eti browni intense yedim. Büyük olan teklilerden değil.

23.00
1/2 muz
1/2 mandalina

Günümüz bitmiştir :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

13 yorum:

  1. Merhaba serap hanım, tekrardan günü gününe yazıyor olmanızdan dolayı çok mutluyum :) yağlı olmasından dolayı poğaça yemekten korkarım ve genelde simit alırım. ancak sizin tercihlerinize bakarak artık daha özgür davrandığımı ve daha mutlu olduğumu söyleyebilirim. böylesine yararlı bir blog hazırladığınız ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler, mutlu kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibiniz ve beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Faydalı bulmanız beni sevindirdi. Bundan sonra da elimden geldiğince seri yazmaya devam edeceğim. Siz de mutlu kalın :)

      Sil
  2. Serap hanim yazilarinizi cok begeniyorum ve 14 yasinda beslenme konusunu cok onemseyen biri olarak size tesekkur ediyorum. Size izin verirseniz birkac soru sormak istiyorum. Ben de diyetisyene gittim ve bana 1400 kalorilik kilomu koruyacak bir liste verdi. Ancak suan vejeteryanim ve oglen yemeginde ne yiyebilecegim hakkinda hicbir fikrim yok. Vejeteryan olmadan once listedeki gibi 3 kofte kadar et 2 ekmek ve 1 salata yiyordum. Aksam da zeytinyagimi iki ekmegimi yogurdumu ve salatami yiyordum. Oglen yemeginde ne yersem listeyi dengelemis olurum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibin için çok teşekkür ediyorum :) bence kalan diğer öğünde yine sebze yemeği veya bir kurubaklagil yemeği yemelisin. Yanında yoğurt, salata, çorba veya ekmek de olabilir. Sanırım hala kilo verme isteğin var. Öyleyse porsiyonlar küçük olmalı...
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Bogaz agrisiyla yemek cok zor olmali. Amerikada bogaz agrisini azaltmak hemde sivi olmasi acisindan dondurulmus buz yiyor cocuklar bademcikleri sisince. ilk duydugumda sasirmistim benim bildigim sicak seyler icilir ama sicak caylar bende daha kotu etki yapiyor.O bolgeyi dondurdugu icin agriyi da azaltiyor. Evde dinlenmek yerine calistiginiz icin daha da uzun surer iyilesmeniz. Acil sifalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız sürekli konuşarak çalıştığım bir mesleğim olduğu için iyileşmem gecikiyor...
      Bademcik ameliyatı sonrasında biz de hastanede dondurma yedirirdik. Aynı mantık tabi ki. Acaba bir dondurma mı yesem ki? ;)
      Teşekkürler...

      Sil
  4. dondurulmus mevyeli buzlardan demek istemistim...

    YanıtlaSil
  5. serp hanımcım neden yediniz bunları yemekte tabi zorlnırısınız güzel bir limonlu mercimek çorbası içseydiniz keşke bu arada bizleri bekletmeden ara ara yazıyorsunuz çok mutlu oldum her girmemde yeni yazı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık psikolojisi ile sadece çorba az gelir diye düşündüm. Evde de çorba yapmaya vaktim olmadı :(
      Takip için teşekkürler :) sevgiler...

      Sil
  6. Merhabalar, bende bir diyetisyene gittim. Ve bana bir liste hazirladi. Ama ne yazkki bire bir uygulayamadim. Sorum su, ben ogle yemegini kahvalti seklinde yapiyorum. İlk kahvalti tost cay seklinde. Sonra ogle yemeginde klasik kahvalti. Bu yanlis bir hareket mi ? Ben ogle corba veya yemek yiyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek düze beslenmek yanlıştır ama bunun dışında bir yeme şansınız yoksa diyetinizin buna göre düzenlenmesi gerekir. Bence ortak bir denge bulmalısınız.

      Sil
  7. Yeniden yazmaya başlamanıza çok mutlu oldum, yazılarınızı çok çok özlemiştim, kilo vermek için değil ama yazılarınızdan çok keyif aldığım için hergün okuyorum. ayrıca bir konuda görüşlerinizi merak ediyorum, son zamanlarda ortaya çıkan besin intolerans'ı hakkında ne düşünüyorsunuz? çeşitli testlerle yüzlerce besine karşı vücudun tepkilerine bakılabiliyormuş, sizce bu test sonuçları önemli mi, ve buna göre beslenmek doğru mu? bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum, ve bu konuda kısa da olsa birşeyler yazarsanız çok sevinirim.
    bu arada çok çok geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşirsiniz..
    Burcu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...