24 Eylül Pazartesi 2012


Merhaba yeni hafta!

Bizim evde her pazartesi temizlik günü olduğu için haftaya temizlenmiş ve yenilenmiş başlıyoruz :) Pazartesinin böyle bir enerjisi vardır. Yeni başlangıçlar, bir şeyleri tamamlayıp sonraki aşamaya geçmeler, bütün bir haftayı hatta bazen bundan sonraki hayatı kurgulamalar... derken Pazartesi başlar. Tabi ki Pazartesi ile beraber diyetler de başlar! Bir diyetisyen olduğum için tabi ki lafı diyete getirecektim ne bekliyordunuz? :)

Haftasonu çok kaçırmış olabilirsiniz ama bugün yeni bir haftanın başlangıcı ve birşeyleri düzene sokmak için yine ve yeni bir motivasyon aracı. O zaman bu hafta napıyoruz? Sağlıklı besleniyoruz! :)
Bana ev işlerini yapmaya gelen yardımcı kadınım sağolsun çok nazik ve düşüncelidir. Ben hazırlanırken tostumu ve sütümü hazırlamış. Artık gele gide o da kahvaltı tarzımı öğrendi :) Sağolsun...

08.30
1 fincan süt
Kaşarlı tost

Ofise gelince hemen kahvemi de hazırladım. Kahvemi içerek ısındım. Çünkü ofis çok serindi.

Dün yemek yaptığım için öğle yemeğimi evden getirdim. Ayrıca size söylemeyi unuttum, geçen hafta ofiste yoğurt mayaladım. Şimdi 500ml günlük sütten yapılmış küçük bir tencere de yoğurdum var. Evden taşımaktan kurtuldum :)

13.00
6-7 kaşık zeytinyağlı patlıcan yemeği
1 kaseden daha az ev yoğurdu
2 dilim ruşeymli ekmek

Bunları yiyip dışarıdaki işlerimi halletmek için ofisten çıktım. Gittiğim yerde bana 1 bardak çay ve 1 fincan orta şekerli Türk Kahvesi ikram ettiler.

Ara öğün yeme vaktim olmadı, biraz şekerim düştü karnım acıktı sanki...

17.45
1 adet elma (elma da beni acıktırıyor ama neyse bir şans daha vereceğim)



Her zamanki gibi elma yiyince açlığım daha da arttığı için duramadım 1 ara öğün atıştırması daha yaptım.

19.00
1 adet ananaslı Activia yoğurt

Dün yemek yaptığım için eve geldiğimde yemek hazırdı. Hemen mikrodalgada ısıttım ve yedim :)

20.30
1 tabak dolusu etli kuru fasulye (8-10 kaşık dolusu vardır)
1 dilim beyaz ekmek
Yemek çok güzel olmuştu. Anlıyorum ben bu mutfak işlerinden ;)

Yemek yerken eşim bana aldığı hediye paketini verdi. 1-2 hafta önce bir restoranda yemek yerken Tanju Okan çalmaya başlamıştı. Ben de ne kadar çok sevdiğimi vurgulamış hatta eşime "Kocacım keşke bana Tanju Okan'ın cdlerini hediye alsan ne güzel olurdu :)" demiştim. Napalım bazen romantik beklentileri düşük tutup gerçekçi bir şekilde ne istediğinizi belirtmeniz gerekir. Böylelikle hem kocam romantik hediye almıyor diye üzülmezsiniz hem de istediğinize kavuşursunuz :) Kapris yapıp, susup, gurur yapmaya hiiiiiççççç gerek yok ;) Bu taktiği evlenince buldum. Her iki taraf da mutlu oluyor. Ben cdlerime kavuştuğum için çok mutlu oldum, eşim de aldığı hediye ile beni çok mutlu ettiği için...


22.00
2 kupa bitki çayı

23.00
1/2 nektarin
5 tane taze ceviz

Diyetisyen Serap Orak Tufan

16 yorum:

  1. canım serpa hanımcım
    sana özendim ve bir blogda ban açtım hergün yazılarını severek okuyorum.. sanki yıllardır tanışıyor ve sohbet ediyor gibi hissediyorum kendimi :) sen yazılarını bitirmedikçe ben de yorumlarımı ve takibimi bitirmeyeceğim :)


    http://gunlukyasamim.blogspot.com/

    işte blogum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım için teşekkür ederim Günlükçü Bayan :) sizin blogunuz da hayırlı olsun. Bol okuyucular dilerim...
      Şimdilik yazmaya devam :)

      Sil
  2. Ben de bu haftaya bir aylik emegim sonucu 6 kilo fazlami vermis oldugumu ogrenerek basladim bu yuzden bu sabah sporumu daha mutlu daha enerjik yaptim. Gayet guzel bi hafta olacak :) Hepimiz icin oyle olsun! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler Gül Hanım, gerçekten çok güzel bir başlangıç olmuş :)

      Sil
  3. elma beni de çok acıktırır 6 tane falan yesem bile doyamıyorum asidik olduğundan mı neden bu elma böyle? :D bazıları da yiyince tıkanıyo hiç anlıyamıyorum :(

    YanıtlaSil
  4. Bir diyetisyene tavsiye vermek garip olacak ama; genelde elma beni de acıktırırdı yeşil elma bunu değiştirene kadar. Şu orta boy granny smithler kadar ekşi olmayan sarımsı yeşil elmalar. Acıkmayı geçtim ben hayatımda bu kadar tok tutan bir yiyecek görmedim. Elmaya karşı olan bütün önyargılarımı yıktı! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsiniz. Ama o ekşi elmalar da midemi çok rahatsız ediyor :( Elmayı çok severim o ayrı :) ama beni tok tutmuyor

      Sil
    2. denendi onaylandı golden lar daha bi tok tutuyo ve golden lar ekşi değil :) tatlı ama kırmızı kadar şekerli değil deneyin derim :) kırmızı elma yarım saate acıktırırken bu bi doygunluk yarattı 1.5 2 saatliğine en azından :))

      Sil
    3. Ben de golden elmaları daha çok severim zaten demek bundanmış :)

      Sil
  5. siz ne tatlı bir bayansınız ya:)

    YanıtlaSil
  6. Fincanlarınız çok hoş.. Yoğurdu nasıl mayaladınız ve sanırım boyunuz da 1.75 civarı ?

    YanıtlaSil
  7. Evet Serap Hanım lütfen bizimle boyunuzu paylaşırmısınız 55 kilo olduğunuzu biliyoruz ama boyunuzu bilmeden kilonun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum tabi siz çok fitsiniz o ayrı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 163-164 cm boyundayım :) Ama sürekli topuklu ayakkabı giydiğim için normalde 170 cm sanılıyorum. Bu arada benim boyumdaki insanlar kendilerine 170 diyor o ayrı konu :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...