26 Eylül Çarşamba 2012

Çok yorgunummmm!
Dün akşamki dans dersi beni çok yormuş. Keşke haftada 2 gün olsa. O zaman tam bir fitness imkanı olurdu.

Sabah tam evden çıkmak üzereyken 09.00'daki randevum arayıp iptal edince, önce ne yapsam diye düşündüm. Arkadaşıma mesaj yazdım müsaitse kahvaltı yaparız diye. Cevap gelmeyince tekrar üstümü değiştirip yattım :) Söylemesi ayıptır 10.30'a kadar uyumuşum.

10.45
1 küçük bardak süt (Berra'mın bardağı)
Kaşarlı tost

Kahvaltımı evde yaptım ve ofise yürüyerek geldim. Önce arkadaşımın ofisine kahve içmeye uğradım. Tam 12.30'daki randevum için ofise gelmiştim ki o da iptal etti. Artık bu kadar yorgunluğun üstüne şans mı deyim şanssızlık mı bilemiyorum :)

11.30 
1 fincan filtre kahve

Ofiste bazı işlerimi hallettikten sonra arkadaşımla öğle yemeği için Değirmen'e indik. Aslında ofiste kuru fasulye vardı ama arkadaşımla yemek yemeyi tercih ettim. Bu güneşli havada bahçe tarafında yemeğimizi yiyip, kahvemizi içtik.

15.00
Izgara tavuklu dürüm
Birkaç tane kızarmış patates
1 kutu ayran

1 fincan şekersiz Türk kahvesi


Tam ofise yeni gelmiştim ki bir arkadaşım uğradı. Beraber bir danışanımın Ruanda'dan getirdiği çaydan  içtik. Ayrıca fotoğraftaki güzel fincanları da yine çok tatlı bir danışanım hediye etmişti :)



Hala tokum karnım hiç acıkmadığı gibi şekerim de düşmedi...

Aslında bu akşam çok sevdiğim bir danışanımla bir restoranın (34 adında bir restorant) açılış kokteyline gidecektim ama programım değişti. Ben de 19.30 gibi ofisten çıkıp eve gittim.

Evde çok güzel ve sağlıklı yaptığım patlıcan yemeğim var, öğlen protein yediğim için akşam sebze yemeye karar verdim.

20.00
7 kaşık zeytinyağlı patlıcan yemeği
Birkaç kaşık ev yoğurdu
2 dilim beyaz ekmek

Gayet sağlıklı beslenmişken yine eşimin atıştırmalarına ortak olup 1/2 paket çekirdek yedim. 1 TL'lik paketler varya onlardan. Neyseki evde başka yoktu.


22.30
1 salkım iri taneli üzüm

Ha unutmadan 1 tanecik de Hanımeller çikolata damlalı bisküvi yedim az önce :)

Bence gayet sağlıklı beslendiğim bir gündü.

Şimdi İşler Güçler izleyeyim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan


9 yorum:

  1. işte benim anlatmaya çalıştığım da buydu..hayır her diyetisyenim diyen diyetisyen falan değil.sırf adı,işimi yapmak olsun diye saçma sapan diyet listeleri dayatmak değil diyetisyenlik.şunu yeme bunu yapma.tatlı yiyeceğine meyve ye.ama sakın tatlı yeme.bir lahmacun, bilmem kaç dilim ekmek kaç kaşık yağa tekabül eder.sevgili çok bilmiş diyetisyenler siz ot mu yiyorsunuz.hayır yaşamayın o zaman hayata sadece bu gözle bakıyorsanız.yasaklar arzu doğurur diye bir gerçekte vardır unutmayın lütfen.yani netice itibariyle diyorum ki bizden biri olduğunuz için teşekkürler serap ablacım:)itiraf etmeliyim ki ben bir çok şeyi sizinle kavradım ve bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi 1 yıldır sizin sayenizde kilomu koruyorum..evet evet bence de ne mutlu size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) böyle yorumlar almak çok güzel.
      İnsanların yapamayacakları diyetleri yazmak marifet değildir. Önemli olan balığı vermek değil balık tutmayı öğretmek ;) felsefe yaptım...
      Sevgiler...

      Sil
  2. ben psikolojik danışman ve rehberlik bölümü öğrencisiyim Ankara'da.bütün arkadaşlarıma var gücümle adınızı ve blogunuzu duyuruyorum:)heyy arkadaşlar!sonunda yemek yiyen bir diyetisyen buldum diyorum:)hayır arkadaş üstüne bi de arada bir tatlı bile tırtıkladığı oluyor diyorum da yeme bizi diyorlar, öğrenci lügatıyla:)seviliyorsunuz ablacım..bu arada 2 gündür o çok konuşan anonim benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibin ve desteğin için çok teşekkür ederim. Diyetisyenlerin neler yediklerini bir bilseniz ;) sonuçta biz de insanız tabi ki herşeyden yiyoruz...
      Yorumlara isim eklersen tanıyabilirim. İsim belirtmeyince kimin kim olduğu belli olmuyor :)

      Sil
  3. Merhaba serap hanım :) ben 19 yaşında bir kızım. Boyum 160-162 civarında, kilom 48. Sizce sağlıklı mı? Kilo verdiğim zamandan beri bünyem zayıfladı ama onun dışında kendimi daha güzel hissediyorum ve bu kiloyu korumak istiyorum. Pek ekmek falan yemiyorum, pilav, makarna gibi besinleri de. Hatta karbonhidrat içeriği yüksek olduğundan elma bile yesem kilo alma korkusu içinde oluyorum. Geçen sene 52 kiloydum ve kışın normal beslenerek, abur cubur yemediğim halde, pilavı, makarnayı çok az yediğim halde meyveyi fazla yediğimden 57'ye kadar çıkmıştım çünkü. Size çok imreniyorum hem çok incesiniz hem de rahatça pilav falan yiyebiliyorsunuz. 50 bile olmak istemiyorum 48'de kıyafetler falan tam istediğim gibi oluyor :( bu tür besinleri tükereterek nasıl 48-49 kiloyu koruyabilirim?

    YanıtlaSil
  4. merhabalar zeytinyaglı patlıcan yemegınızın tarifi nedır acaba ?
    cunku biliyorsunuz patlıcan yag ceker sızınkı gayet saglıklı gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanları çiğden pişiriyorum, önceden kızartmıyorum. Soğan ve domatesi kavurduktan sonra patlıcanları ekleyip pişiriyorum o kadar. Fazla yağlı yemek yapmam, normal diyebiliriz.

      Sil
  5. bende diyette olup kilo veremeyen biri olarak sizi takibe alıyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...