27 Eylül Perşembe 2012

Yine güne erken başladım ama İstanbul'da yaşayan pek çok insana göre geç bile sayılır. Bu şehirde yaşamak gerçekten çok zor. Herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum...

Evden çıkmadan önce 1 bardak sütümü içtim tabi ki...


Ofise yürüyerek geldim. Geç yattığım için çok uykum vardı. Belki açılırım diye yürümeyi tercih ettim. 08.45'de evden çıktım. Tam 09.00'da ofisteydim. O sırada telefonum çaldı ve 09.00 randevum iptal etti :)

Bir süre internete girip günlük sanal ziyaretlerimi yaptım. Ekran başına oturunca zaman nasıl geçiyor anlamadım. Değirmen'den sandviç siparişi verdim.

10.20
1 kupa şekersiz hazır kahve (bu kupamı da bir danışanım hediye etmişti)
1 adet beyaz peynirli sandviç (içinde 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir vardı, ekmeği de 3 dilim eder)

Dün blogumu 1950 kişi okumuş! Okadar mutlu oldum ki. Her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmak güzel bir duygu. Bunu en iyi bloggerlar anlar herhalde :) Okuyan ve takip eden, hatta blogumu arkadaş çevresine duyuran herkese çok teşekkür ederim...


Bu akşam dışarıda yiyeceğiz. Londra'da yaşayan bir arkadaşımız geldi. Senede 1 kez buluşabiliyoruz. Bu sefer Ataşehir'de bir balıkçıya gideceğiz. Büyük ihtimalle akşam çeşit ve kalori kaçar o nedenle gündüz dikkat etsem iyi olur. O nedenle evden getirdiğim kuru fasulyeyi yemeye devam...

13.30
1 tabak dolusu etli kurufasulye
1 dilim ruşeymli ekmek (dilimin 1/4'ü kaldı, bitiremedim fazla geldi)



Gözlerim kapanıyor, uyku çöktü. Ben gidip bir kahve yapayım kendime...

16.30
5 adet Peyman kuru erik
1 Türk kahvesi (tek şekerli)

Ofisten 20.00'de çıktım. Arkadaşımla buluşup Ataşehir'deki Foça Balık'a gittik. Rezervasyonu dün yaptırmıştım. Balık yiyeceğim zaman çok mutlu oluyorum :)

Restoran gayet şık ve dekorasyonu iç açıcıydı. İlk kez gittiğim için etrafı incelemeye koyuldum ama kızlarla sohbet o kadar yoğun başladı ki ortamdan soyutlandım. Hiçbirimiz sigara içmediğimiz için sigarasız kısımda dumansız bir akşam geçirdik.

Saat 21.00'e kadar birşey sipariş vermedik. Eşim de gelince kadro tamamlandı. Bu grubun özelliği hepsi üniversiteden sınıf arkadaşı. Ama şöyle bir durum var ki sanki ben kızlarla eskiden arkadaşmışım da Kürşad benle evlenince gruba dahilmiş gibi oluyor. Kız kıza o kadar iyi anlaşıyoruz ki :)

Mısır ekmeği ve turşu
Yemekler gelene kadar masaya gelen turşu, mısır ekmeği ve zeytin gibi atıştırmalardan yedim. Zaten turşuyu çok severim buna bayıldım. Biberli yapmışlar, yarına bu kadar tuzlu yediğim için gözlerim şiş olur artık. Neyse ki hergün turşu yemiyorum.

20.30
Başlarken,
Lahana, domates, salatalık turşusu
1 dilim mısır ekmeği
1 tane yeşil zeytin
Bolca su

Hamsi tava ve salata
Saat 21.00 olduğu için başka meze sipariş vermeden balıklarımızı söyledik. Çok acıktım! Palamut mevsimi olduğu için ben palamut yemek istedim. Ayrıca herkes tadına baksın diye ortaya bir porsiyon hamsi tava siparişi verdik.

21.30 civarı ortaya gelen hamsi tavadan tabağıma biraz hamsi ile salata aldım. Salata o kadar güzeldi ki sonra bir bu kadar daha yedim.

Asıl yemek olarak da ızgara palamut yedik. 1 tanesi 2 kişilik olduğu için arkadaşımla paylaştık.
Izgara palamut

22.00
1/2 ızgara palamut
1/2 fırınlanmış kaşarlı tereyağlı patates
1 kadeh beyaz şarap (bugün canım şarap içmek istedi)
Hiç ekmek yemedim, çünkü patatesi yedim.

Ayrıca yemekten sonra herkes tatlı yediği halde 1 çatal bile tadına bakmadım. Ama söylediklerine göre sufleler harikaydı. Tadına neden bakmadığıma gelince gerçekten canım istemedi. Tok karnına zaten tatlı yiyemem, biliyorsunuz tatlı seven biri de değilim. Ayrıca çok tok olduğum için tatlı yiyecek yerim zaten yoktu.

Bu arada ahtapot salatası sipariş vermemize rağmen sanırım servis yoğunluğundan unuttular. Masaya gelmedi. İyi ki de gelmemiş çünkü hepimiz çok doymuştuk. Boşa sipariş vermişiz. Kendi adıma son derece lezzetli ve güzel pişmiş bir balık yediğim için oldukça mutluydum.
Burçin Hanım'ın ellerine sağlık limonata çok güzeldi

Bir de şöyle güzel bir an yaşadık. Kahvelerimizin yanında zencefilli naneli limonata ikram ettiler. İşletme sahibi bayan kendi elleriyle yapmış ve ilk kez bize ikram ettikleri için masamıza uğrayıp nasıl bulduğumuzu sordu. Gayet lezzetliydi. Üstelik bence kahvenin yanında sunulması da şık oldu. Bu şekilde Burçin Hanım'la da tanışmış olduk :) Hem çok güzel, ilgili, hem de becerikli bir işletme müdüresi olduğu için mekan için büyük şans olduğunu düşünüyorum...

23.30
Sade Türk kahvesi
1 minik bitter çikolata
1 küçük bardak limonata

Sonuç olarak çok hoş bir sohbet ve lezzetli yemeklerle dolu bir akşamdı. Londra'dan Özden gelmiş bizde bir bayram havası akşamımızı da bu kareyle sonlandırmış olduk :)



Diyetisyen Serap Orak Tufan

23 yorum:

  1. Merhaba,blogunuzu tesadüfen keşfettim,ve gün içinde sürekli takip ediyorum.Benim diyetle alakam yok olmadı hiç fakat;o kadar sağlıklı besleniyorsunuz ki ben hiç birşey yemiyormuşum sağlık adına bunu gördüm artık sabah sütümü içiyorum çevrede ki fırınlardan ruşeyn ekmek soruyorum mevye tüketiyorum.Annem değişimi sordu anlatım size selam söyledi :) başarılarınızın devamını diliyorum sevgiler fatma,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza çok sevindim :) demek ki blogum amacına ulaşıyor. İlginiz için çok teşekkür ederim, annenize de selamlarımı iletin lütfen...
      Sağlıklı günlere ;)

      Sil
  2. Merhaba. Bizim ofisten bir arkadasım da sizin blogunuzu takip ediyormus. Bugun yemekte konusurken ortaya cıktı :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba,ben de sizi az önce bir arkadaşım sayesinde okumaya başladım,ben de hiç düzenli diyet yapmadım ama yediklerime genelde dikkat ediyorum yıllardır,zira çok hızlı kilo alıp verebilen bi bünyem var.
    Birşey dikkatimi çekti,her sabah güne 1 bardak sütle başlıyorsunuz,ben özellikle kışın kahvaltımın yanında 1 bardak süt içerim fakat o da çoğu zaman karnımda şişlik yapıyor,şişliği azaltmak için bi tavsiyeniz var mı?
    Bir blogger olarak sizi çok iyi anlıyorum :), 1950 trafik sayısı çok iyi,trafik sayısı bence de izleyici sayısı ve yorumlar kadar önemli :) Umarım okuyucu kitleniz daha da artar.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef süt gaz yapabilir ama gaz yapıyor diye içmezseniz daha da çok yapar. Bünye yavaş yavaş alışabilir. Gece içerseniz gaz yapsa bile uykuda olacağınız için sorun olmaz hissetmezsiniz. Bir deneyin bakalım :)
      İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

      Sil
  4. Şu süt alışkanlığını bana da kazandırdınız :) Sütü çok severim ama aklıma da sürekli gelmez. Yani düzenli olarak içme durumum yoktu ama ben de artık her sabah evden bir bardak sütümü içip çıkıyorum. Ayrıca tok tutma özelliğini de sabah aç karna içmeye başlayınca farkettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel :) hem protein, hem kalsiyum, hem B vitaminleri, hem fosfor hem de D vitamini gelsin o zaman ;)

      Sil
  5. Merhaba,
    Blogunuzu bir arkadaşım sayesinde keşfettim ve artık takip edeceğim. ben de çok hızlı kilo alabilen ama zor veren biriyim. Yani yediklerime sürekli dikkat etmem gerekiyor. Balıketi olmaktan bir türlü kurtulamadım.
    Fido, ben de sütü seviyorum ve hakkaten yaptığı gaz çok rahatsız edici. Sabah içtiğim süt öğlene midemi şişirip dehşet bir sancı yapıyordu. Taa ki LAKTOZSUZ SÜT ü keşfedene kadar. Mutlaka denemelisiniz. Pınar markasının vardı sanırım. Migrosda tansaşta filan satılıyor. Özelliği gaz yapmaması zaten. Umarım memnun kalırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız laktozsuz sütler de var tabi tercih edilebilir. Takibiniz için teşekkür ederim...

      Sil
  6. merhaba serap hanım ben tuğçe :)bloğunuzu diyetimin ortalarına geldiğimde keşfettim ve buradan beslenme adına çok şey öğrendim,bunlardan en önemlisi sayenizde su içmeyi öğrendim :D hala daha da yeni şeyler öğreniyorum..düşük kalorili bir diyet sonrasında verilen kilo nasıl korunur,ne ölçüde beslenmeye devam edilmeli bu konuda belki bloğunuzda bir kaç şey söylerseniz inanın çok mutlu olurum ve son olarak da blogunuz için,bize kazandırdıklarınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl takibe değer ve faydalı bulduğunuz için ben teşekkür ederim :) aralarda bu şekilde yüyolar veriyorum ama beni takip ederseniz koruma yollarını da öğrenmiş olursunuz
      Sevgiler :)

      Sil
  7. serap hanım severek takıp edıyorum blogunuzu size sormak ıstedıgım yumurta akıyla yapılmıs bezeyı yemegı cok sevıyorum ıkındıde ne kadar yemem lazım kılo almamak ıcın sımdıden çok tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef şeker içeriği yüksek olduğu için sık sık ve de fazla yemeniz kilo yapar. Arada bir 1-2 tane yiyin ama kilo yapmama garantisi yok sonuçta o da tatlı...

      Sil
  8. sütün sıcak ya da soğuk olması farkeder mi ben soğuk içemiyorum hangisi daha tok tutar öyle bir ayrım var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır farketmez, nasıl seviyorsanız öyle içebilirsiniz...

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. ya ablacım(bu tabir tamamen sizi kendime çok yakın ve içten buluyor olmamdan kaynaklanıyor):)..ben tatlıyı(kazandimi,sütlaç v.s) öğlen-akşam yemeği arasında yiyorum.sormak istediğim.akşam yemeğinden 2 saat sonra 1 porsiyon meyve yememin sakıncası olur mu?kiloma çok dikkat ediyorum.çünkü yazılarınızı defalarca okudum.aslında ilk başladığınızdan beridir sizleyim.ben,o var gücüyle sizi arkadaşlarına duyurmaya çalışan şahısım:).siz tatlı yediğiniz gün meyve tüketmiyorsunuz..ama ben akşam yemegimi 6da yediğim için gece acıkıyorum.1 porsiyon meyve ve yanında biraz yoğurt yiyorum şekerim aniden yükselmesin diye.daha öncede belirttiğim gibi haftada 2 kez sütlü tatlı yerim.öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kilo almıyorsanız haftada 2 tatlı yemeniz sorun olmaz. Yemekten sonra meyve yemenin de hiç sakıncası olmaz. Meyvenin yanında yoğurt tüketmek faydalıdır ancak şeker hastası değilseniz böyle yapmanız şart değil.
      Hitap hiç sorun değil samimiyetiniz için teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  11. kahvaltılarda sadece tost ve süt tercih etmenizin bir sebebi var mı? ben aynı şekilde kahvaltı etmekten hoşlanyorum ancak yanında haşlanmış yumurta olunca daha çok doyuyor ve buna bağlı olarak daha mutlu oluyorum. bir yumurta kalori miktarını çok arttırır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece 1 yumurta yaklaşık 70 kcal kalori verir yani hiç sorun değil. Ben sabahları çay içmeyi sevmem, aç karnına da kahve içmemek için süt içiyorum. Kahveyi sütlü sevmem o nedenle öncesinde içiyorum. Ayrıca sabah o kadar çok karnım guruldar ki komşular rahatsız olmasın diye mutlaka acilen midemi doldurmam lazım :) Tosta aşığım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...