10 Ekim Çarşamba 2012

Bugün çok az randevum olduğu için kendime gezme programı yaptım :) Saat 09.00'da kalkıp hazırlandım ve kahvaltımı evde yaptım. İlk randevum 10.30'da, ondan sonra da 17.15'e kadar boşum. 2 aylık bebeği olan bir arkadaşıma gideceğim, Bağdat Caddesi'nde takılacağız...

09.30
1 fincan süt
Ekmeğin köşesi ile yapılmış kaşarlı tost

10.30
1 kupa şekersiz hazır kahve

11.00'den sonra blogumu tamamlayıp, ofisten ayrıldım. Önce arkadaşımın evine uğradım, ufaklık 2 aylık oldu maşallah. Bir bebeği kucağa almak çok zevkli...

Hava oldukça güneşli ve yürüyüş için iyi bir imkan sağlıyor. Öğle yemeği için Esse'nin oradan yürüyerek Suadiye'deki Vapiano'ya gittik. Pizza ve salatayı paylaşmaya karar verdik...

13.30
1/2 pizza (menüdeki adı Toscana, bol sucuklu bir pizzaydı, bol parmesanla beraber oldukça lezzetliydi)
1/2 küçük salata (çok geldi havuçlarını bitiremedim)
Yemekte sadece su içtim


Bolca sohbet edip lezzetli yemekler yedikten sonra Erenköy'deki Divan'a kahve içmeye yürüdük. Nil bebek de mışıl mışıl uyudu :)

14.50
1 sade Türk kahvesi 
1 minik fıstıklı lokum

15.30
1 bardak zencefilli limonata


Yürüyerek tekrar Suadiye'ye geldikten sonra 17.15'deki randevum için ofise döndüm, diğer randevum da 18.00'deydi. Bugün erken bitti işim. Çıkışta beni almaya Semra ve Berra geldi, onların evine gittim. Onlarda da bu hafta çorba dışında yemek yokmuş, anlaşılan bu Pazar Semra'da yemek molası verdi :)

Marifetli kardeşim hemen bir salata yaptı, buzluktan annemin yaptığı köftelerden çıkardı. Berra ve bana yemek hazırladı. Ellerine sağlık kardeşimin...

20.00
1 kase mercimek çorbası
3 adet ızgara köfte
6-7 kaşık salata (salatanın suyuna biraz ekmek batırdım)
Birkaç tane turşu
1 dilim çavdar ekmeği







Evde
21.30
1 kupa Doğadan beyaz çay- Cranberry (bu da güzelmiş)

Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeye devam :)



22.30
Çekirdek! (Tuzlu krizim tuttu)
Bu küçük bir kase ama bunun gibi 2 tane yedim :(

Diyetisyen Serap Orak Tufan

18 yorum:

  1. Hem sosyal hem zayif olunabiliyormus sayenizde bunu da gorduk. Teskkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) yedim ama oldukça güzel de bir yürüyüş yapmış oldum...

      Sil
    2. pizayi paylasmak super fikir. Ben olsam nasilsa cok kalorili aldim diye bosverir hepsini yerdim eskiden ama artik oyle yapmiyorum.

      Ilk olarak ise cocuklardan arta kalanlari yemeyi birakmakla basladim.

      Sil
  2. cranberryli çayı alamadım henüz yarın almayı düşünüyorum unutmazsam :) abur cubur satıcaklarına böyle çaydı, meyveli çeşit çeşit frozen yoğurtlar, yulaflı barlar, wasanın değişik çeşitleri vs satsalar ne güzel olur herkes sağlıklı beslenmek zorunda kalır ama tabi dünyadaki besin insan oğluna ne ölçüde yeticek.. mecburen tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar derin konular, bireysel önlemler dışında ancak çok bilinçli devletler böyle bazı kararlar alabilir ama bireyler de özgürlüğünün kısıtlanmasını istemez...

      Sil
  3. Rejimde 45 gunu tamamladim, su kose tosta ozendigim kadar hicbirseye ozenmedim:-)

    YanıtlaSil
  4. Toscana favorimdir benim gece gece aklima dustu yarin bi kacamak yapayim ama sabah sporumu biraz uzun tutup oncesinde vicdan rahatlatayim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 1 taneyi tek başınıza yemeyin :) oldukça büyük bir porsiyon bence...

      Sil
  5. Serap Hanım merhaba, alıştığınız sorular gibi değilde farklı birkaç sorum olacak, umarım bana vakit ayırabilirsiniz. Ben henüz AÖL başlarında ve hedefi psikolog olmak olan bir takipcinizim. Beslenme konusunda fazlasıyla bilgiliyim çok ilgimide çeken bir dal fakat gönlüm psikolojiye kayıyor :) Uzun araştırmalar yaptım özelde, devlete belediyeye bağlı yada kendi büromu açma konusunda. Ve hedeflerimi büyütüp ilerde kendi ofisimi açmaya karar verdim. Tabi daha üniversite, Yüksek lisans vs.. var önümde. Tüm bunlardan önce bana bilgi verebilir misiniz ? Kendi büronuz var ve ne tür zorluklarla karşılaştınız ? Nasıl açtınız ve ortalama ne kadar maddiyat gerekti ? Çünkü uzak sayılmayız meslek olarak seçim bizim. Hatta vaktiniz olurda uzunca, beni mutlu edecek kadar detaylı bilgi verirseniz ne ala. Çevremde danışacağım birileri yok internet araştırmalarındada hep farklı sonuçlar çıkıyor. En iyisi birebir yaşayan bilen kişiden akıl almak. Çok uzun oldu farkındayım ama bu benim için hedeflerim ve kariyerime adım için önemli... Kendinize iyi bakın, eğer okuduysanız vaktinizi aldım kusura bakmayın :) Cevabınızı bekliyorum Serap Hanım...
    Eğer isterseniz mail yoluylada ulaşabilirsiniz dky-1@hotmail.com

    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecanınızı ve hayallerinizi anlıyorum Doğa Hanım ancak bunları planlamak için çok erken, kendi tespitinizde olduğu gibi önce okullarınızı bitirmeniz gerekiyor. Okul bittikten hatta ilk birkaç işinizden ayrıldıktan sonra daha doğru kararlar verebilirsiniz.

      Sil
  6. 1 AYDIR DİYET YAPIYRM KALDI 4 KİLO, TURŞU DİYETTE SERBEST Mİ ONU BİLEMEDİM?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turşu diyette ödem yapar su tutarsınız, tebrikler :)

      Sil
  7. serap hanımcım kaç yıldır evlisiniz :) çok merak ettim :))

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Serap Hanım merhaba, günde en az 15 kere yorumumu cevaplamıs mısınız dıye bakıyorum ama anlasılan yorumu onaylamaya bıle tenezzul etmedınız :) Sadece cevabını bulamadıgım soruları uzmanından ogrenmek ıstemıstım.
    Duyarlılıgınız ıcın sagolun hoscakalın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tenezzül etmemekle bir ilgisi yok sadece cevaplamaya zaman bulamadım. Ancak benim kişisel tercihim şudur ki işimle ilgili maddi ayrıntıları kimseyle paylaşmak istemem. Bir de eğer kendi işinizi kuracaksanız sabırlı ve anlayışlı bir çizginiz olması lazım ki şu an sizde onu göremiyorum. Herkes her konuda size anında cevap veremeyebilir, ayrıca vermek de istemeyebilir, bunun kişisel olduğunu düşünmeniz yanlış olur.
      Okullarınız bittikten sonra iş aşamasına geçtiğinizde hala aynı fikirdeyseniz yine haberleşiriz. Ancak kendi işini kurup sürdürmek çok zordur ve sabır işidir.Şimdiden belirteyim.
      Görüşmek üzere

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...