11 Ekim Perşembe 2012

07.50'de başlayan sonbahar günüm ilerleyen saatlerde yoğun geçecek, dün neredeyse hiç çalışmayarak  bir tatil günü geçirdim denebilir. Bugün de iş günü :)

08.30
1 fincan süt (artık soğuk içince üşüyorum)

Artık 09.00'daki randevularım riske giriyor çünkü 08.30'da bile arasam taksi bulamıyorum :( (yol 5 dakikalık) Ataşehir'in trafiği ve nüfusu iyice arttığı için taksi sıkıntımız başladı. Her sabah da yürüyemem, elim kolum hep dolu oluyor. Bugün neyseki sadece bilgisayarım ve kol çantam vardı. Ben de spor ayakkabılarımı giyip yürümeye karar verdim.

Ofise geldiğimde hem yoruldum hem de güzel ısındım :) en son yokuş çıkıyorum çünkü...

Değirmen'den sandviç aldım, ilk randevumdan sonra 1 kupa kahveyle beraber kahvaltımı yaptım. Aslında bu sandviçler eskiden çok güzel oluyordu ama sanki peynir kalitesi düştü o nedenle hepsini yemek istemedim. Tadı kötü geldi...

09.30
1/2 sandviç

12.30
4 adet Peyman kuru erik


Öğle yemeğim yine Değirmen'den.. Menüde mercimek çorbası, hünkar beğendi, pilav ve salata vardı. Sipariş verince hepsi birden geliyor ama ben sadece hünkar beğendi ve salatayı yedim (çok geliyor). Çorbayı bir ara yerim üşürsem...

14.30
1 porsiyon hünkar beğendi (eti bana göre fazla olduğu için çok doydum, yağlı bir yemekti)
Biraz salata

17.00
1 kupa Doğadan ayvalı ıhlamur



Öğleden sonram yoğun geçti...


18.00
1 kase mercimek çorbası 
Öğlen gelen çorbayı karnım acıkır gibi olunca ısıtmadan yedim. Yemekleri soğuk bile olsa yiyebilen biriyim.

Ofisten 19.30'dan sonra çıktım. Eşim 21.00'de geleceği için önce markete gidip yemek hazırlayayım diye düşündüm. Evde sadece şehriye çorbası var.

Ataşehir Migros akşamları ne kadar kalabalık oluyor! İşten çıkan markette :)

Marketten yemek için hazır pişmiş yarım piliç, roka, cherry domates ve meyve aldım. Eve gelince ufak bir salata yaptım. Pişmiş tavuğu didikleyip köri, kekeik, karabiber ve tuz ile çeşnilendirdim. Bir de çorbayı ısıttım. Tamam bu akşamın menüsünü de kurtardık :)


Roka domates salatası


Didiklenmiş tavuk


21.15
1 kase çiçek/yıldız şehriye çorbası
3 kaşık tavuk
Salatanın yarısına yakını

Ekmek yemedim. Tavukla beraber hiç ekmek yiyemem. Çorba da bol şehriyeliydi. Ekmek doğramaya gerek kalmadı (çorbaya ekmek doğramayı çocukluğumdan beri çok severim. Bir de pilavla yoğurdu karıştırmayı çok severim :)

Tv'de basketbol maçı varmış :( Maç olmayan bir akşam yok mu yahu!!! İsyan!!! :( offf offf...

22.30
1 adet mandalina
1/2 nektarin




Eşim maç izlerken ben de salonda uyumuşum...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

12 yorum:

  1. bende sizin gibi kahve sevenlerdenim. Yuksek tansiyonum cikinca kisitlamaya calisiyorum. Yesil caya basladim, kilo vermeye yardimci olur diye.
    Sizce hangi cay en faydali kilo vermeye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil çayın kilo vermeye yardımcı olduğu artık bilimsel araştırmalarla iyice kanıtlandı. Siyah çay ın bilinen böyle bir etkisi yok. Yeşil çaya devam :)

      Sil
  2. aslında herşey yiyor gibi görünüyosunuz ama porsiyonlarınız küçük sanırım oyüzden kilo almıyorsunuz tebrik ediyorum kendinizi ii frenliyorsunuz bakıyorumda herşeyden resmen tadımlık yiyorsunuz benimde 3-4 kilo fazlam var bende bu şekilde yapınca hemen kilo kaybediyorum ama tamamen canımın istediği gibi yersem kesin daha fazla kilo geliyor bende 33 yaşındayım metabolizma yavaşladı sanırım bi kaç gün fazla yiyim hemen 1-2 kilo farkediyor en güzeli diyet yapmaktansa sizin gibi herşeyden ama ölçülü yemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sizden farklı yanım yok ki:) ben de canımın istediği kadar yersem kilo alırım. Ama kontrollü yaşamak zorundayım. Hiç spor yapmadığım ve 33 yaşımın sonunda olduğum için zaten yağlanmak için oldukça eğilimliyim. Her zaman porsiyonlarımızı kontrol etmek durumundayız. Bu gerçeği kabul edersek daha mutlu oluruz :)

      Sil
  3. Corbaya ekmek dogruyan benden baskasini gormemistim, sizin yazinca cok sasirdim.

    Yesil cayi sevmiyorum diye hic icmiyordum ama birkac gun icince tadina alistim, hatta hosuma gitmeye basladi. Cocuklar gibi davraniyorum bazen onu sevmem, bunu sevmemle olmuyor artik daha saglikli beslenmek zorundayim. Siyah cayla aram hic olmadi, icince midemi yakiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah çay benim de midemi rahatsız ediyor :( ben cacığa da ekmek doğrarım

      Sil
  4. Blog yazilarinizi izliyorum, Resimli olmasi mükemmel
    Ben 150 kiloYum Vermem kolay olmiyacak ama malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir diyetisyen, endokrinolog ve psikolog kontrolünde uzun vadede sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Daha geçenlerde ofisime 2 yılda kendi kendine 160 kilodan 58 kiloya inmiş bir bayan geldi. Başarmak isterseniz süre önemli değil. Yeterki başaracağınıza inanın :)

      Sil
  5. mrb Serap hnm menü çok güzel ve sağlıklı, bende dün basket maçı mağduruydum :) başka da güzel bişi yoktu tv de zaten.

    YanıtlaSil
  6. merhaba bende kilo vermeye ugrasanlardanim yasim 31 boyum 160 kilomsa 63 istedigim kilo 55 bir soru sormak istiyorum duzenli diyet yaptigim halde cook yavas veriyorum acaba metabolizmammi yavsslAdi ? gece yatmadan sutlu kahve iciyom onun kilo vermemde sorun teskil edermi?ayrica sizi kutluyorum duzenli beslenmeyi bizlere bu sekilde guzel gosterebildiniz icin ayrica tesekkurler slm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, faydalı buluyorsanız ne mutlu bana :) Gece süt içmeniz sorun değil. Metabolizmanız yavaşlamış olabilir biraz yürüyüş eklerseniz canlanabilir...
      Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...