14 Ekim Pazar 2012

Pazar sabah 10.30'da uyanan biri için en güzel şey kızkardeşinden gelen ve kahvaltıya davet eden bir telefon konuşmasıdır :) 11.00'de Semralar'daydık. Evinde küçük çocuğu olan her aile gibi erken kalktıkları için kahvaltıyı bile hazırlamışlar. Hazır sofraya gidince kendimi Hürrem Sultan gibi hissettim valla :)


Yumurtalı patates salatası
Dünden patates haşlamıştım. Eşim kahvaltı için sevdiği birşey yapacağını söylemişti. Onu hazırladı. Patates, yumurta, maydonoz, zeytinyağı, karabiber, kaşar peyniri, beyaz peynir karışımı... Erkekler böyle yiyecekleri seviyor. Ben haşlanmış yumurta beyazı sevmediğim için yerken beyazlarını ayıkladım.

Sofraya oturmamız 11.30'u buldu. Berra'nın düzenlediği oturma planımıza göre masada yerlerimizi aldık. Kız çocukları için hayat devamlı bir evcilik oyunu :)

Kahvaltıdan önce 6 adet antepfıstığı yedim.

11.30
2 dilim sucuk
4 adet yeşil zeytin
1 dilim kadar beyaz peynir
2 dilim domates
1/4 simit
1/2 dilim kadar beyaz ekmek
3-4 kaşık patates salatası (sonra bir bu kadar daha yedim, yumurta beyazlarını ayıkladım, sevmiyorum)
1 fincan çay

Kahvaltıdan sonra kahvemizi içip eve gittik. Evde yapılacak çok iş var...

1 fincan Türk kahvesi ve sonrasında 6-7 tane antepfıstığı ve 3-4 adet badem tüketimim oldu.


Eve gider gitmez 1 makine çamaşır asıp 1 makine daha yıkamayı başlattım. Sabah da evden çıkmadan 1 makine asmıştım. Her hafta sonu 3 makine garanti. Bunların asma, toplama, kuruma sürelerini bile hesaplamak bir dert yahu. Çünkü hepsi 1 güne sıkışıyor.

Sonra hiç oturmadan hemen mutfağa girip tam 4 çeşit yemek yaptım. Daha önce haşlayıp dondurduğum yarma buğdayı çıkarıp eritmiştim. Süzme yoğurt ile yoğurt çorbası yaptım. Dondurulmuş İglo ıspanaktan ıspanak yemeği yaptım (bu benim için eşim ağzına sürmez). Bol domatesli, soğanlı, biberli bir bulgur pilavı yaptım. Bir de wokta renkli biberli (bu renkli biberler de İglo) dana sote pişirdim. Ispanağı dondurulmuş kullanmam ve yarmayı önceden pişirmiş olmam sayesinde oldukça pratik çalıştım :) Bu haftanın yemekleri hazır...

16.30
1 kase yoğurt çorbası (çok acıkmıştım, fotoğrafını çekmeye bile sabrım yoktu)

Yemeklerden ayırıp saklama kaplarına koyduktan sonra kayınpederimi ziyarete gittik. Bu yemekleri sever...

Komşufırın mamülleri
Yemek yemediğimiz için açtık. Çayın yanında yemek üzere Komşufırın'dan kek, kurabiye alıp Küçükyalı'ya gittik. Dilşadlar da gelmiş, minik Aslı'yı da bolca sevdim :) çok tatlı olmuş fındık...

18.30
1 dilim elmalı tarçınlı kek
1 adet hindistan cevizli kurabiye
1 tane çekirdekli peynirli kurabiye
1 adet tam buğday unlu peynirli kurabiye
1 bardak çay

Bolca karbonhidratımızı alıp kan şekerimizi yoğunlaştırdıktan sonra açlık hiisimiz dindi.

Eve dönerken eşimi kandırdım ve Küçükyalı'daki Karadeniz Balıkçısı'na girdik. Zaten saat de geç olmuş eve gidip balık pişirmek uzun süreceği için burada yemeye karar verdik. Restoran çok kalabalıktı ama hemen yer bulduk. Bu da benim şansım :)

Hamsi tava


Masalara gelen tüm siparişler çok güzel görünüyordu. Canım istavrit tava ve hamsi tava istedi. Eşim hamsi, ben de istavrit siparişi verdim. 1 porsiyon da kalamar tava istedik. Hepsi gerçekten çok güzeldi. Bundan sonra Pazarları burdayız artık :)

Kalamar tava


Uzun zamandır tavada pişmiş yağda kızartma balık yemediğim için yemek bana çok ağır geldi. Ama yiyebildiğim kadar yedim. Sonuçta evde bu şekilde pişirmiyoruz. Kırk yılda bir olur artık :) Bu hafta sonu oldukça yağlı ve kalorili beslendim. Hafta içi telafi edeceğim.

İstavrit tava
20.00
9 adet istavrit tava (eşim 1 tane yedi, 2 tane de tabakta bıraktım fazla geldi. Porsiyonda 12 tane var, soğan ve rokaları da yedim tabi ki)
6 adet hamsi tava
2 büyük halka, 3 küçük halka kalamar tava
Yanında sadece su
Hiç ekmek yemedim

Tabi ki bunları çatal bıçakla yemedim. Bol limon sıkıp ellerimle tadını çıkara çıkara yedim :) bu minik balıkları çatal bıçakla kurcalayıp tadını bozamazdım. Her şeyin bir usulü var ;)

Ama balıklar o kadar ağır geldi ve uzun süre sindiremedim ki bir daha yağda kızarmış balık yemeyeceğime kendime söz verdim. Aslında porsiyon olarak kendimi de zorlayıp fazla yedim. Belki bu kadar fazla yemesem daha az rahatsız olurdum.

Eve geldikten sonra gece hiçbir şey yemedim, bolca su içtim ve 01.30'a kadar Cuma ve Cumartesi blog yazılarımı yazdım. Çünkü geride kalmıştım. Sonra toparlaması zor oluyor.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

10 yorum:

  1. sizden öğrendim en güzel şey sanırım herşeyden az tabağa alıp böylece herşeyden yemiş olmak :)

    YanıtlaSil
  2. vay vay vay vay :):):) afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor bende balık seven birisi olarak ne zamnadır tavada yemiyorum. kaçamakmı yapsam acaba. yazılarınız harika severek takip ediyorum. :))))

    YanıtlaSil
  4. Atatürk Caddesi'ndeki Küçükyalı Balıkçısı'nı da deneyin lütfen, balık çorbasını bu kadar güzel yapan bir yer yok bence, balıklar ve karides güveç te süper.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye için çok teşekkür ederim, o tarafa yolum düşerse mutlaka deneyeceğim :)

      Sil
  5. BÖYLE BİR BLOG BULDUĞUM VE TAKİP ETMEYE BAŞLADIĞIM İÇİN KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM.SİZİ TEBRİK EDİYORUM ÇÜNKÜ BLOG YAZILARINI GÜNCEL TUTMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL. DİYET KONUSUNA GELİNCE GÜNLERCE DİYET YAPTIKTAN SONRA BAZI GÜNLER TARTIDA ALMIŞ GÖZÜKMEK KADAR KÖTÜ BİRŞEY YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.METABOLİZMANIN İNSANA OYUNUMUDUR BU BİLMİYORUM AMA KÖTÜ BİR ŞAKA TATRIDA ARTI ÇIKMAK.SİZİN BU KONUDA YAZACAKLARINIZI SABIRSIZCA BEKLİYORUM.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim, bu konuda gerçekten çok özverili ve çalışkan olduğumu reddedemeyeceğim. Yeri geliyor sırf blog yazmak için evde oturuyorum, geç yatıyorum vs. Taktir edilmek çok güzel, beni mutlu ettiniz. Eğer diyetinize dikkat ediyorsanız merak etmeyin kilo almanız mümkün değil. Kesinlikle ödem oluyordur.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...