15 Ekim Pazartesi 2012

Yine yorgun bir Pazartesi gününe başladım. Haftasonu asla dinlenemeyen biri olarak çözüm arıyorum. Pazar günü evsel aktivitelerle geçince Pazartesi kabus gibi başlıyor. Tüm Pazar yemek yap, çamaşır as, topla, evi topla derken çalışan bir kadın olarak ojemi yenilemeye vaktim olmadı yine. Neyse ki açık renk de bozulmuş kısımları belli olmuyor.

Güne 07.30'da başladım. Hazırlandım. Pazartesi sabah taksi bulamama korkumdan erken çıkmaya karar verdim. Yoksa elimdeki ağırlıklarla ofise yürümem mümkün değil. O nedenle kahvaltı da yapmadım. Ofise gidince sipariş veririm.

1 bardak sütümü içtim.

08.45
1 adet kaşarlı tost (diğer ekmeklerden büyük olduğu için aslında 1,5 tost eder)

Sonra 1 kupa kahvemi de içtim.


Tost büyük olduğu için çabuk acıkmadım. Ayrıca zaten bu hafta daha düşük kalorili yemeye gayret edeceğim çünkü haftasonu biraz çeşitli ve kalorili beslendim. Bunu telafi etmem lazım. Bunun için kendime etsiz-kıymasız bir ıspanak yemeği pişirdim. Öğlenleri onu yiyeceğim.

13.30
6-7 kaşık ıspanak yemeği
1 kaseden biraz az ev yoğurdu (sulu biraz)
1 dilim ruşeymli ekmek

Bu yediklerimle gerçekten doydum. Hatta şiştim bile. Fazlasına gerek olmadığı ortaya çıktı. Üstelik de sebze yemeği olduğu için düşük kalorili beslendim. Kişi yemek yerken sınırlarını belirlemeli ve aşmamak için iradesini kullanmalıdır. Yoksa yemenin sonu yok...


Bugün boş kaldığım anlarda geride kaldığım blog yazılarımı yazıyorum. Yanında tek şekerli bir kahve iyi gider... Ofisteki fincanlardan sıkıldım ve kaldırdım. Evdeki 5! farklı Türk Kahvesi takımından birini getirdim. Evde pek Türk Kahvesi yapılmadığı halde bu kadar fincan takımı fazla değil mi? :)) Hala da satılanlarda gözüm kalıyor. Bende fincan ve kupa bağımlılığı var :) Sizde neler var? :)

Öğleden sonra bir arkadaşım geldi, onunla beraber de Doğadan ayvalı ıhlamurdan içtik. Yanında da 1 tane Wasa crisp&cereals elmalıyı paylaşarak yedik. 1 tanesi fazla geliyor. Daha doğrusu yarısı bile yetiyor. Yoksa yesek tam da yeriz. Ama bu bir diyet ürün değil, sadece sağlıklı atıştırmalık.

Şu ana kadar gayet kontrollü ve sağlıklı bir beslendiğim bir gün oldu. Akşama da bir kaçak yapmazsam bu haftanın ilk günü başarılı olacak. Dünkü kızartma balıkları, kalamarları ancak telafi ederim.

18.30
1/2 paket Gran Pavesi kraker


Ofisten çıktığımda 20.00'yi geçiyordu. Eve gidince yemek hazır olduğu için çok mutluyum. Dün pişirdiğim bulgur pilavından yemek için sabırsızlanıyorum. Bulgura da aşığım, pek çok şeye olduğu gibi :)

20.45
6-7 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık dana sote
1 küçük kase ev yoğurdu

Ellerime sağlık çok güzel olmuş :))

Eşim de 21.00'de gelip yedi. Gördüğünüz gibi akşam yemeğimizi hep bu saatlerde yiyebiliyoruz. Genel olarak dikkatli beslendiğim için de kilomu koruyabiliyorum. Yani sadece geç yemek tek başına sorun değildir. Geç yemek yemek tek başına kilo aldırsaydı ben son 3 senede 90 kiloya çıkmalıydım. Ama gün içinde sağlıklı ve kontrollü beslendiğim için kilo almıyorum. 

22.30
Eşimin hazırladığı elma, armut ve nektarin karışımından, hepsinden birkaç dilim olmak üzere yedim. 



Gördüğünüz gibi bugün çok sağlıklı beslendim. Porsiyonlarıma dikkat ettim. Daha az bile yiyebilirdim ama daha az yiyip metabolizmamı yavaşlatmak istemiyorum.

Eşim yattıktan sonra Home Tv kanalında Anthony Bourdain'in No Reservations programını izledim. Bu programı çok seviyorum. Adam tüm dünyada çok farklı yerlere gidip özellikle sokak beslenmesi kültürlerini araştırıyor. Bu akşam Vietnam'da çok farklı şeyler yedi, izlerken bazı yerlerde midem kalkmadı desem yalan olur... Örneğin bazı böcekleri yerken veya kafası gagası herşeyiyle bütünen kızartılmış serçeleri yerken :(

Neyse işte tam bu programı izlerken şöyle bir twittera bakayım dedim. Okan Bayülgen'in eşi Şirin Bayülgen bir twit atmış "Eminonu'nden aldigim bir galon tursunun sanirim tamamini yemis bulundum, bir saatte" diye. O anda canım o kadar turşu istedi ki dayanamadım ve Şirin Hanım yüzünden :) gece 00.00 civarında 1 kase turşu yedim iyi mi? :( Yarına davul gibi şişerim artık yoksa kalorisi birşey değil... Birkaç dilim lahana, salatalık, acur turşusunu götürdüm. Zaten turşuyu çok severim. Bahanem yok yani.

Bunu telafi etmek için yarın bolca su içmeliyim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

4 yorum:

  1. o kupa bağımlılığından bende de var :))
    serap hanım yardım edin :( yaklaşık 2,5-3 aydır harika giden bir diyetim vardı ama tam bir haftadır sürünüyor diyetim bitmek bilmeyen tatlı yeme isteğim var ve doyup doymadığımı anlayamıyorum nedense :( motivasyon olarak sıfırlanmış durumdayım bırakmadığım tek şey sporum kaldı sizce ne yapmalıyım nasıl tekrar motive olabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı yedikçe daha da çok yemek istersiniz, hemen tatlı yemeyi kesin onun yerine daha proteinli beslenmeye başlayın. Bazen böyle 1-2 hafta sapmalar olabilir ama sakın ucunu bırakmayın...

      Sil
  2. çok teşekkür ederim serap hanım umarım bırakmam ucunu iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...