17 Ekim Çarşamba 2012 (check up günü)

Günlüğüm dün 2998 okura ulaştı. Çok mutlu oldum. Okuyan herkese çok teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde süprizlerim olabilir ;)

Bu sene özel sağlık sigortası yaptırdım. Sigorta kapsamında mini bir kontrol hakkım vardı. Geçen hafta bugün 09.40 için bir check up randevusu almıştım. O nedenle bu sabah su bile içmeden hazırlanıp hemen Ataşehir'deki Kadıköy Şifa Hastanesine gittim.

EKG çekildi, tam 4 tüp kan alındı. Kan verdikten sonra hemen 2 bardak su içtim. İçmesem idrar tahlili veremezdim :) Sonra doktor muayene ettti. Gerekli tahlilleri istedi, işim bitti ve ofise döndüm. Sonuçlar öğleden sonra çıkacak.

Çok acıktığım için hemen Değirmen'e girdim ve 1 parça ıspanaklı börek aldım. Ispanak aşkına! Zaten 2 gündür ıspanak yiyorum hala da gözüm ıspanaklı böreklerde :)

10.30
1 adet ıspanaklı börek (bol ıspanaklıydı)




Öğlen randevularım üst üsteydi. Onlar bittikten sonra biraz boşluğum vardı ama yemeğe çıkamadım. Ben de yine Değirmen'den sipariş verdim. Bugün tahlil nedeniyle çok kanım gitti (yani demir kaybım oldu). Önümüzdeki birkaç gün kırmızı et, yumurta ağırlıklı yemeliyim. 

15.00
1 kase yayla çorbası
Bonfile salata (malesef kremalı sosluydu)




Hiç ekmek yemedim zaten börek yediğim için çok da acıkmamıştım.

Kan sonuçlarım 15.30 civarında çıktı. Maşallah her şeyim gayet güzel çıktı ama TSH çok yükselmiş. Yani resmen hipotroid hastasıyım :( Doktor hemen ilaca başlamamız gerekiyor dedi...

17.00'ye doğru arkadaşlarım geldi. Onlarla sohbet falan derken son randevum da bitti. Saat 20.00'ye doğru ofisten ayrıldım. Evde yemeğim var. Aslında canım başka şeyler yemek istese de sağlıklı ev yemeğimi tercih ettim.

20.15
1 tabak ıspanak yemeği (6-7 kaşık vardır)
2 kaşık süzme yoğurt
1 dilim ekmek

Sonra tv izlerken canım çekirdek yemek istedi. Cipsten iyidir hiç değilse vitamin-mineral almış oluyorum. Tamam kalorisi de yüksek ama çok yemeyince zararı olmaz. Ayrıca sağlıklı beslenen birinin böyle kaçamaklara hakkı vardır :)


Bunu yedikten sonra, bunun yarısı kadar daha yedim.

Sonra eşim bana bir elma soyup doğradı, canım kocam ellerine sağlık ;) ama sadece yarısını yedim. Şişkinlik hissediyorum. Sanırım ıspanak ve yoğurttan oldu...

Yarın sağlıklı besleneceğim bir gün olsun diyelim...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

13 yorum:

  1. bende hipotiroit yok fakat hipoglisemi çok feci :( yemek yemeyince şekerim 60 80 arasında yedikten bi saat sonra daha düşük bi değer çıkıyor 70 gibi.. fazlasıyla atak durumu oluyor reçelin dibinde buluyorum kendimi :( napsam ne etsem bilemedimki deli oluyor insan.. siz ne önerirsiniz? gerçekten bi öneriye ihtiyacım var..

    YanıtlaSil
  2. serap hanım geçmiş olsun. size bayılıyorum, blogunuzu okumaktan bazen uykusuz kaldığım bile oluyor :) benim kilo problemim yok ama bir süredir pek fazla makarna pilav ekmek tüketmiyorum, bal-kaymak tarzı şeyler yediğimden (en fazla bir yemek kaşığı ve her gün değil) ve sebze yemeklerini bir porsiyondan fazla tükettiğimden (işte bu her gün!) en azından o yönden dengelesin diyorum. (sanırım yanlış bu :( ) bir de 2 su bardağı kadar süt, 1 su bardağı kadar yoğurt tüketiyorum hemen her gün. kilo aldırır korkusuyla ekmek tarzı şeyleri azalttım ben de ama pek aramıyorum çünkü sebze yemeklerini ve süt ürünlerini ekmek tarzı şeylerden kat kat çok seviyorum. neyse ben dediğim gibi diyet yapmıyorum ama kurbanda istediğimi porsiyonu kontrol ederek yiyeyim diyorum, tatlı, abur cubur, nadir yerim çünkü bu sefer ortama uyum sağlayım diyorum ama sadece bayrama özgü. bu yüzden de bayramdan önce içim rahat etsin diye 3 gün öğle ve akşam yemeklerinde az yağlı kabak yemeği düşünüyorum ne dersiniz? ve bu üç günlük rahatlama olayında kahvaltı için haşlanmış yumurta mı peynirli tost mu daha uygun bir seçim olur? son olarak nasıl 4-5 kaşık yiyebiliyorsunuz o zeytinyağlı fasülyeleri, ıspanakları? o kadar güzeller ki doyamıyorum ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kendinize gayet güzel bir beslenme tarzı oluşturmuşsunuz. Memnunsanız böyle devam edebilirsiniz. Sebzenin fazlası çok sorun olmaz yiyebilirsiniz. Benim kaşık ölçülerim biraz büyük ama silme kaşık ölçüsü değil. Dolu dolu koyuyorum..

      Sil
  3. selamlar ... öncelikle saglikli oldugunuz icin cok sevindim .... bu aralar aldigim .. haberler hic hayra alamet degiler ... sürekli hastalik haberleri almak beni üzüyor ... merak etim ... ispanak bol yediniz bir kac günden beri ... bi nedeni varmi ... veya tesadüfmü`?
    sevgilerle Meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim. Ispanağı çok severim. Evde ıspanak var hala bitmedi :) o nedenle üst üste yiyorum. Ama bu her yemek için geçerli. Bitmeyince aynısı yeniyor. Ama ıspanağı çok sevdiğim için börek, gözleme vs için ilk tercihim olur :)

      Sil
  4. çok çok geçmiş olsun serap hanım

    YanıtlaSil
  5. merhaba serap,çok geçmiş olsun hipotiroit için dereotu bire bir ibrahim saraçoğlu dereotu google aratırsanız çok fazla yazı var ve ben kullandım gerçekten dengeliyor ilaç kullanmadım sadece dereotu ile dengeledim. yazılarınızı severek takip ediyorum.sevgilerimle fatma,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymamıştım, bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim. Takip ettiğiniz için de...
      Sevgiler

      Sil
  6. Bir hipoglisemi hastasının hayatından tatlıyı tamamen çıkartması gerekir. Tatlı ihtiyacı sadece meyvelerle sağlanmalıdır. Ayrıca düşük glisemik indeksli besinlerin de tüketilmemesi daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  7. serap hanımcım çok geçmiş olsun. bi şey sormak istiyorum. istediğiniz herşeyden ölçülü olmak kaydıyla yiyorsunuz. yalnız hiç gazlı içecek içtiğinizi görmedim. bunu özellikle mi yapıyorsunuz. diyetisyen olmadan önce de böyle sağlıklı besleniyor muydunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet gazlı içecekleri çocukluğumdan beri hiç içmediğim için alışkanlığım yok, sevmiyorum. Çocukken annem almazdı bu da ileride bana alışkanlık oldu. Nadiren canım ister ama yılda 3 bardağı geçmez heralde, çok nadiren yani... soda da içmem, gerek duymuyorum. Diyetisyen olduktan sonra daha dikkat etmeye başladım ama zaten ailesel olarak çok sağlıklı bir beslenme şeklimiz vardı.

      Sil
    2. Geçmiş olsun Serap hn.! Soda , yani doğal mineralli maden suyunu(sodyum değeri düşük akmina)günlük ne kadar tüketebiliriz? Bu arala su yerine akmina içer oldum , en az 1.5, 2 lt..S,zce bir mahsuru varmıdır?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...