18 Ekim Perşembe 2012 (Hipotroid'li hayatımın ilk günü)


Bugün hipotroidli hayatımın ilk günü. İlk ilacımı bu sabah kullandım. Konuştuğum tüm doktorlar ilaca hemen başlamamı söyledi. Kahvaltıdan 30 dakika önce içilmesi gerektiği için bu sabah kalkış programımı ona göre yaptım. İlaçtan yarım saat sonra tostumu yedim.

08.20
1 fincan süt
1 adet kaşarlı tost

08.40'da taksi durağını aradığımda hiç araç yoktu. Ben de yürümeye karar verdim. Hava da güzel, topuklu da giymedim. Rahat rahat yürüdüm. Evden yemek de getirmediğim için bugün taşıdıklarım çok ağır değildi.

İlk randevum 09.00'daydı. O bittikten sonra kahvemi hazırladım ve az kahveli bir kupa kahvenin sadece yarısını içebildim. Hem telefon hem de ofis görüşmelerim bittikten sonra da Değirmen'den yemek siparişi verdim. Bugün de artık ıspanak yemeyim değil mi? :)

13.00
5-6 kaşık orman kebabı (sebzesi azdı, hepsini yedim)
6 kaşık bulgur pilavı 

Bulgur son derece tok tutan bir yiyecek, yanında et de yemem daha da tok kalmamı sağladı. Sakın kilo alırım diye çeşitli beslenmekten kaçınmayın. Pirinç, bulgur, makarna, erişte vb. tüm karbonhidratlardan yeterli ve dengeli tüketin. Ama yanında ekmek yemeyin.

16.30
1 adet mandalina

18.30
Az önce 3 tane kuru erik yedim çok acıktım.

İş çıkışı eşim beni almaya geldi. Akşamları beraber yemek yiyemediğimiz için haftada 1 akşam başbaşa yemek günü ilan ettik. Ataşehir Wood Cafe'ye geldik.

Ataşehir Wood Cafe porçini mantarlı kremalı soslu steak

Dün kan verdiğim için bu aralar et yeme eğilimim var. Kaybettiğim demiri yerine koymam lazım. O nedenle kahve bile içmemeye gayret ediyorum. Malesef kremalı soslu olsa bile biftek siparişi verdim. Canım bundan istedi...

20.00
1 dilim porçini mantarlı kremalı soslu bonfile/steak
2-3 dilim patates kızartması
Karnıbahar ve brokolinin tamamını yedim.
Sadece su içtim
Bir de 1 küçük yuvarlak ekmeğin yarısını yemeğin başında biraz zeytinyağına batırıp yedim. Aslında hem kremalı bir yemek hem de zeytinyağı biraz fazla oldu ama neyse...

Eve gelince,
Festival kanalında güzel bir film vardı onu izlerken küçük bir kase çekirdek yedim. Ve eşimin yediği 1 paket Ruffles cipsten sadece 2 küçük parça aldım. Böyle herşeyden tırtıklayarak nefsimi köreltmiş oluyorum.

1 tane de minik çikolata yedim. Bankadan eşime 1 paket çikolata vermişler de (Tüm personele dağıtılıyor).

Bugün taze meyve yemedim malesef :( bu hiç hoş olmadı...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

9 yorum:

  1. Geçmiş olsun Serap Hanım.Güzel bilgilerinizi resimlerle ve hayatınızdan kesitlerle bizlere anlattığınız için çok teşekkür ederiz.Uzun zamandır takip ediyorum sizi , yazmaya başladığınız günden beri. En büyük meraklarımdan birini gidermiş oldum sayenizde.
    " Diyetisyenler nasıl beslenir ? " ,
    " Her diyetisyen hastalarına söylediği beslenme tarzını kendi hayatında da sürdürür mü ? "

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Serap hanım,B'n bı diyetisyen adayı olarak blogunuzu severek okuorm, bndende Hipotroid var ama cok az seviyede Tsh yüksek,acaba ilacı kahvaltıdan yarım saat almak neden önemli açıkcası merakettm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaç aç karnına alınmalıymış emilimi açısından, en az 15 dakika hiçbirşey yiyip içmemek gerekiyor.

      Sil
  3. Serap çooooookkk geçmiş olsun :( aman kendine dikkat et ... hasta hasta bu güzel yazıları yazmaya devam et lütfen ... pazartesi sabah görüşmek üzere sevgiler .

    YanıtlaSil
  4. acaba fazla meyve tüketmek günde 5-6 porsiyon kadar , kilo aldırır mı ya da vermeye ters bir etkide bulunur mu ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yediklerinizin kalorisi fazla değilse aldırmaz . Zayıflama diyetindeki toplam kaloriye göre meyve yemeniz sorun olmaz.

      Sil
  5. Merhba serap hanım sürekli takip ediyorum sizi eşinizle sürekli biryerlere gdiyorsunuz yurtdışı paris vs gibi özeniyorum açıkçası. eşiniz bankacı galiba istediği zamanlar 4 5 günlüğüne izin alabiliyormu? iyi günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kafasına göre tatil yapabilen benim. Genellikle eşimin yıllık iznini kullandığımız tarihlerde gidebiliyoruz. Yoksa mümkün değil, çünkü eşim yönetici pozisyonda olduğu için yoğun çalışıyor, canı isteyince izin alamaz..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...