89. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! Atam İzindeyiz!


29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Bugün, bu ülkede kendi dilimizi konuşarak (ve tüm etnik dillerde) hür olarak yaşayabiliyorsak bunu sadece Atatürk ve silah arkadaşlarına ve onların ideolojilerine borçluyuz. Aksi halde böyle bir ülke olmazdı, kültürü kalmazdı, işgal edilip parçalanmış bir toprak olmaktan başka bir şey olmazdı.

Bugün her zamankinden daha büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramı'mızı kutlayarak Atatürk'ün izinde olduğumuzu göstereceğiz. Tabi ki korkacaklar, ama korksunlar. Belki okullarda bu vatanın nasıl kurtulduğunu sıkılarak dinledik öğrendik ama bugün değerini çok iyi anlıyoruz. Ve bundan sonra biz de böyle nesiller yetiştirerek Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının korkularını büyütmeye devam edeceğiz.

Özellikle kadınların bu Cumhuriyete daha çok sahip çıkması gerekiyor. Yaptığımız işleri, başarıları, haklarımızı, kariyerlerimizi, varlığımızı ve tüm sosyal hayatımızı kadına sahip çıkan ve onu yücelten Atatürk ve onun fikirlerine borçluyuz. O nedenle uyan Türk kadını! Haklarına ve hürriyetine sahip çık!


Çok samimi olarak kişisel kararımı açıklıyorum;
Eğer bir gün elimdeki bayrak ve duvarımdaki Atatürk portresi yüzünden cezalandırılırsam, sürdürmek istediğim sosyal hayatımdan ve iş hayatımdan geri durmak zorunda bırakılırsam, bir kadın olarak hürriyetim elimden alınırsa işte o zaman buna zemin hazırlayan, yol açan, elinden geldiği halde Cumhuriyete sahip çıkmayan ve bu sorumluluğu taşımayan herkesi her kim olursa olsun hayatımdan sonsuza dek çıkarmaya hazırım.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

29 Ekim 2012

4 yorum:

  1. Size tüm içtenliğimle katılıyorum.Bugünkü şartlarımız,bize verilmiş pek çok haklar ATATÜRK sayesinde gerçekleşti.Bu uğurda ne emekler verildi,nelere ödün verildi.Ama ATAM o zamanların o kötü şartlarında bile hiç bir zaman kararından dönmedi.Aksine üstüne daha da giderek bizim bugünkü yaşamımıza ortam hazırladı.O Türk milletinin başına gelmiş en önemli insandır. Onun azmini şimdi de bizler yürüteceğiz. Cumhuriyet'imizden asla vazgeçmeyeceğiz!
    Sizi de bu duyarlı davranışınızdan dolayı kutlarım!Herkes sizin gibi düşünmeli.

    YanıtlaSil
  2. Serap Hanım siz hep yazın...hem hayata bakışınız güzel hem de beslenmeyle ilgili bir sürü yararlı bilgi veriyosunuz.Hergün mutlaka bakıyorum yeni bir şeyler yazmış mısınız diye:) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Melek ve Gizem çok teşekkür ederim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...