14 Ocak Pazartesi 2013

Bugün kan tahlili için Ataşehir'deki Kadıköy Şifa'ya gittim. O nedenle sabah kalkıp hazırlandım ve kahvaltı etmeden aç olarak hastaneye geldim. Sabahları aç olmaya dayanamadığım için kanı verip kahvaltı yapmaya kadar geçen süre bana bir ızdırap gibi geldi. İnsanlar nasıl kahvaltı etmeden güne başlıyor gerçekten aklım almıyor. Alışkanlık meselesi galiba. Vücut ona alışırsa fazla acıkmıyor demek ki. Benim karnımın gurultusunu karşı kaldırımdan duyarsınız :)

Bugün T3, T4, TSH, HbA1c, açlık şekeri, 1. saat ve 2. saat tokluk şekerlerim bakılacaktı. Yani 3 kere kan alınacak. Bu arada laboratuvar bölümündeki her 2 hemşire de çok başarılı, buradan da onlara teşekkür etmek istiyorum. Nereye gitsem damarlarımı bulamazlar ve mosmor olur kollarım. Ama bu hemşireler anında damarımı bulup hızlıca aldılar. Harikasınız! :)

09.50'de kanımı verdim ve hemen troid ilacımı içtim. İlacı içtikten sonra bir süre birşey yenmemesi gerkiyor o nedenle 10.20'ye kadar bekledim. Sonra Beyaz Fırın'dan aldığım beyaz peynirli sandviçi yedim ve 1 bardak sütü içtim. O kadar açtım ki fotoğrafını çekmeyi unuttum. Ama çok büyük bir sandviçti. Benim 2 öğünüm olabilecek kadar yan :) İçinde 3-4 dilim kadar beyaz peynir vardı. Ekmeği de en az 4 dilim eder büyükkükteydi. Koca bir bardak da sütümü içtim.

Ofise geldiğimde 13.30 civarıydı, önce Migrosa uğrayıp birşeyler aldım. Dayanamayıp çilek de aldım. Akşama çilek yiyeceğim anı iple çekiyorum :)

Henüz acıkmadığım için 14.30 civarında sadece 1 adet Activia ananaslı yoğurt yedim. Sonra 15.00'de bir randevum vardı. Toplantı 17.00'ye kadar sürdüğü için çok acıktım ama birşey yeme imkanım yoktu malesef.

Toplantıdan sonra hızlı olması için Değirmen'den hemen bir tost siparişi verdim.

17.10
Kaşarlı tost- domates ve salatalık dilimleri
1 kutu ayran
1 büyük mandalina (bunu Migrostan aldım)



Şimdi 19.30'a kadar rahat rahat çalışabilirim...

Bu arada kan sonuçlarım çok iyi çıktı, herşey yolunda. Cuma öğleden sonra endokrinoloğumdan randevu aldım. Bakalım o ne diyecek bu sonuçlara?

Eve gelince eşim için Actifry'da 3 iri patates kızarttım çünkü evde başka yemek yoktu. Kısır vardı onu da yemek istemedi.

20.15
10 kaşık kısır (bu sefer ölçtüm, demek ki Cumartesi günü en az 20 kaşık yemiş olmalıyım)
1 bardak ayran
Eşimin patateslerinden birkaç tane aldım.

22.15
Çilek! fotoğraftaki çileklerin yarısını yemişimdir. Çok beğendim yarın Migrostan bir daha alacağım :)



Bol bol su içtim yine.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

14 Ocak Pazartesi 2013


6 yorum:

  1. serap hanım merhaba ben hem blogunuzu hemde twiter üzerinden sizi takip ediyorum twiterda darphin göz kremini kullandığınızı yazmıştınız bir ara memnun musunuz ben almak istiyorum fakat çevremde kullanan kimse yok cevap yazarsanız sevinirim fatma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz kremini düzenli kullanmadığım için ne kadar etkili olduğunu anlayamıyorum ama nemlendiricisini hergün sürüyorum ve memnunum açıkcası.

      Sil
  2. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. merhaba uslubunuzu ve samimiyetinizi çok sevdim saat 2 ve aralarda gülümseyerek okuyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...