16 Ocak Çarşamba 2013

Bütün gece rüyamda doktorumu gördüm :) işi çıkıyormuş, gelemiyormuş, biz de eşimle ve ailemle onu bekliyorduk (bu kadar kalabalığa ne gerek var anlamadım), sonra işini halledip geliyormuş ama nedense ata binip geliyormuş (demek ki rüyamda İstanbul trafiğine kendimce alternatif üretmişim :) Çok trafik olduğu için bu sefer kliniğe yetişemiyoruz, sonra klinik kapanıyor falan derken rüyamda kontrolümüzü yapamadığımız için bebeğin cinsiyetini öğrenemedik :) İnsan rüya görme konusunda uzman olunca her konuda sıkıntı çekmeden rüya görebiliyor. Özellikle ben her gece en az 3-4 çeşit rüya gören biri olarak yine konuya uygun bir rüya görmeyi başardım :) Zaten önemli günler öncesinde mutlaka o konuyla ilgili birşeyler görürüm...

Sabah eşimle beraber kahvaltımızı evde yaptık. Yine 2 dilim tam buğday ekmeği ile yapılmış kaşarlı tost yedim, yanında 1 bardak sütümü içtim, 4 adet de yeşil zeytinimi ihmal etmedim :) ekşisine sağlık...

Randevumuz 10.00'da olduğu için rahat rahat trafiğe takılmadan kliniğe ulaştık. Femical Klinik Bağdat Caddesinde Vatan Bilgisayar'ın hemen karşısında. Yani Divan'ı 1-2 bina geçince. Doktorum Tolga Ergin'de ofisindeydi. Anlaşılan atına binmiş çabucak gelmiş :)



Tolga Bey önce cinsiyeti öğrenmek isteyip istemediğimizi sordu. Yani mümkünse hemen :) çünkü ben artık meraktan çatlayabilirim, 1 dakika daha bekleyemem :) Artık gayet net, belirgin olduğu için doktorumuz da tereddütsüz kız olduğunu söyledi! Zaten benim içime ilk andan itibaren doğmuştu. Potansiyel kaynana olma şansımı yitirmiş olsam da kız annesi olma şansını yakaladığım için çok mutluyum. İnşallah kızımız sağlıklı olur, şu an en büyük dileğimiz bu. Şimdilik herşey yolunda :) 

En güzeli etrafımda kızı olan arkadaşımın çok olması, yani eski tabirle ufaklık, yeni sıfatıyla kızım yalnızlık çekmeyecek, bir sürü kız arkadaşı olacak. Onun adına da mutlu oldum.

Tüm kız annelerinden yorumlarını ve deneyimlerini bekliyorum. Hatta isim önerilerini de :)


Doktordan sonra arkadaşımla ve onun 5 aylık peri kızı Nil ile vakit geçirdim. Önce beraber Kitchenette'de birer kahve içtik...

11.30
1 büyük kupa az şekerli latte

Bugün bolca yürüyüş imkanım oldu. Caddede gezmeyi seviyorum. Çünkü vakit nasıl geçiyor anlaşılmıyor.

Öğle yemeğimizi vakit sıkıntısı nedeniyle hızlıca yemek zorunda olduğumuz için Sütiş'de yedik. Sonra arkadaşım ofisine döndü ben de biraz daha yürüdüm sonra Ataşehir'e döndüm.

14.30 
Döner dürüm (malesef içinde biraz fazla patates kızartması varmış, çıkarttırmayı düşünemedim)
1 kutu ayran

Bu arada kendime bir hediye almak istedim bunun için Swarovski'ye gittim. Ama aradığım şeyi bulamadım, kalmamış. Başka bir mağazadan getirtecekler. Alınca yazarım...

Yediğim yemek midemi çok rahatsız etti, uzun süre hazımsızlık çektim. Çıkışta kardeşim beni almaya geldi, Berra kız kardeşi olacağı için çok mutluydu :) Berra'nın isim önerileri : Narım, Anna ve Selen :) aklına birşey geldikçe söylüyor. Yemeği kardeşimde yedim. Aslında acıkmamıştım ama yine de yedim.




19.30
2 tabak tavuk suyuna bol limonlu şehriye çorbası
2 kaşık pirinç pilavı
2 kaşık haşlanmış tavuk
Her ikisini de ketçaplı yedim bu aralar ne yesem ketçap sıkmak istiyorum :) pilava, makarnaya, köfteye falan... Daha çok sıkardım ama utandım valla :)

Eve gelince Muhteşem Yüzyıl'ı izlerken 1/2 nar ve 1 adet de mandalina yedim. Gece yatarken biraz acıkmıştım o nedenle midem bulandı. Ben de 1/2 paket Gran Pavesi tuzlu bisküvi yedim.

Gündüz pek su içememiştim ama akşam bolca içtim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

16 Ocak Çarşamba 2013

23 yorum:

  1. Tebrikler Serap hanım,sizi çok uzun zamandır takip ediyorum.Nedendir bilmiyorum ama bebeğin kız olacağı içime doğmuştu sanki :)Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Zeytinler "ye ekşiyi doğur ayşeyi" teorisini destekler nitelikteydi zaten :) Hayırlı olsun diyelim! Ben zaten güzel kadınlara hep kız anneliği yakıştırdığımdan size de başından beri kız anneliğini uygun görmüştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de hep tuzlu ve ekşi şeyler yemek istiyordum. Gerçi zaten eskiden de böyleydi ama :) çok teşekkür ederim...

      Sil
  3. yazılarınıza devam ettiğiniz için teşekkürler hergün takip ediyorum sizi arkadaşlarıma öneriyorum bide bi sorum olacak fazla balık örn:1 palamut fazlamıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim :) Çok büyük değilse sorun olmaz ama büyükse 1 yarısını yiyin.

      Sil
  4. Tekrardan merhaba serap hanim; hatirlarsaniz 42 kilo oldugumu soylemistim. Kilo almak icin bir diyetisyene gidiyorum, size gelmek cok isterdim cunku blogunuzdaki samimiyetiniz cok ama cok hosuma gidiyor :) fakat oturdugum yere cok uzaksiniz :( birsey daha sormak istiyorum saglikli bi sekilde kilo almak icin spora baslamak istiyorum kac kilodan sonra baslamaliyim acaba? Cevabinizi bekliyorum... Kizinizi birde benim icin sevin lutfen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyetisyene gitmeniz çok doğru olmuş, başarılı olacağınıza eminim. Kolay gelsin :)
      Aslında biraz doku kazandıktan sonra başlarsanız daha iyi olur. Düzenli egzersiz yapmak iştahınızı açabilir. Spora giden pek çok insanın iştahı açılır :)

      Sil
  5. Çook tebrik ederim. Kız çocuklarına bayılırım :) İnşallah çok sağlıklı bir bebek olur, inşallah ömrü boyunca mutlu olur kızınız.

    YanıtlaSil
  6. kız olunca size en iyi arkadaş olucaktır sizin adınıza çok sevindim.kendini beğenmişlik olmasın ama bn adımı çok severim.GÜLCE bnm adım gerçekten de adımı taşıyıp sürekli gülerim pozitifimdir aklınızda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir isminiz var, bazı danışanlarımın kızlarının adı da Gülce :)çok teşekkür ederim...

      Sil
  7. Gunaydın Serap hanım...henüz hiç yorum olmadığına göre ilk güzel haberi alan takipçiniz olduğumu düşünüyorum:))Tesadüfen sizi tanıdığım bu ortamda, zevkle ve severek takipçiniz olacağımı hiç ummazdım..veee hatta dün 'acaba cinsiyeti belli oldu mu' diye ciddi ciddi merak ettim:)Yani çoktan dost olmuşuz,haberimiz yok:))
    Ben henüz anne olmadım ama 3 kız kardeş olmamızdan sebep kız evlat sahibi olmanın aşağı yukarı nasıl güzellikler yaşatacağını tahmin ediyorum:) En sağlam dostunuzu, en keyifli arkadaşınızı, hayatınıza mucizeler katacak küçük hanımı ve annesini yeniden kutlarım:)Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim, ben de bu yorumları alınca aramızda daha yakın bir bağ oluştuğunu düşünüyorum :)
      Biz de hep kız olan ortamlarda büyüdük o nedenle kız çocuk bakmak sanki daha kolay olacak gibi :)
      Sevgiler

      Sil
  8. Her şanslı annenin bir kızı olurmuş derler...sizi ve babayı tekrar tebrik ediyorum, haaa bu arada babalarla kızlarının aşkı da çok başkadır, kendimden biliyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle olacağını düşünüyorum çünkü eşim de kız çocuklarını çok sever :) teşekkür ederiz...

      Sil
  9. Tebrikler kız annesi olmak çok güzel şey!

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler:)) isim olarak Delfin ' i düşünebikirsiniz belki :) latincede yunus anlamına geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, isim tavsiyeniz için de teşekkür ederiz. Tam bir kaostayız isim nedeniyle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...