25 Ocak Cuma 2013

Biliyorsunuz artık hafta içi saat 09.00'a randevu vermiyorum, nadiren de 09.30'a verebiliyorum. Onun dışında ilk randevularım genelde 10.00'da başlıyor çünkü ben artık hiç uykumu alamıyorum! Zaten sabah uykusuna düşkün biriydim bu hamilelik beni daha da uykucu yaptı. Elimde değil açılamıyorum.

Yarın çalışmayacağım için (gıda fotoğrafçılığı kursuna gideceğim) bu sabah ilk randevum 09.00'daydı. Bu nedenle 07.30'da kalktım. Kahvaltımı yaptım. Yine 1 dilim jambonla yapılmış bu sefer eski kaşar peyniri ile 2 dilim tam buğday ekmeğinden bir tost yedim. Yanında 1 bardak sütümü içtim.

Aylardır ilk kez ofise gelince sabah kahve içme ihtiyacı duydum. 1 kupa tek şekerli kahvem ile kahve keyfi yaptım :)


11.00 civarında 4 tane kuru erik yedim.

12.00'de ise evden aceleyle yanıma aldığım 2 tane zeytinyağlı enginar kalbini ara öğün niyetine yedim. Asıl öğle yemeğimi eve gidince yiyeceğim. Ofisten 14.30 civarında çıkıp Migros'a uğradım. Sonra eve gittim. Berra ve annem evdeydi.

15.30
Etli yaprak sarması (bulgurlu, minik minik, saymadım)
1/2 kase yoğurt



fırında Sarıkanat 
Akşam yemeği için geçen gün aldığı, ama sular akmadığı için pişirmediğim balıkları yiyeceğiz. Berra'ya da somon aldım. Çünkü sarıkanat, levrek ve çipuraya göre daha küçük bir balık olduğu için kılçıklarını temizlerken belki gözden kaçar diye riske girmedim. 3 ay önce bir akşam yemeğinde Berra'nın boğazına ilk kez kılçık batmıştı ve akşam yemeği acil serviste bitmişti. Yediklerini çıkartırken kanı görünce çok telaşlanmıştık. Hain kılçık kesmiş bir yerleri :( Kıyamam teyzeciktoma. Çocuk 1 yaşından beri balık delisidir ve bu zamana kadar hiç böyle bir olay yaşamamıştık, çok dikkatli ayıklamak gerek...

yengeç surimi dilimleri
19.00
1 adet fırında pişmiş sarıkanat (2 tane yerim diye düşünmüştüm ama başaramadım. Hala balık yiyemediğimi fark ettim. Çok ağır geldi)
4-5 tane yengeç surimi dilimi
Bol salata (tabi ki zeytinyağlı, tuzlu, limonlu vs.)
4-5 kaşık patates salatası

Hiç ekmek yemedim.

Malesef balık yeme girişimim iştahsızlıkla sonuçlandı. Demek ki hamilelikte balıkla aramızı bir süre daha açmamız gerekecek. Omega 3 desteğine devam...

Yarın fotoğrafçılık kursuna gideceğim için nihayet aylar sonra ilk kez kameramı elime aldım. Eşim 5. evlilik yıldönümümüzde hediye etmişti ama bu tarih hamileliğimin en uykulu ve enerjisiz geçen dönemine rastladığı için makineyi 1 kere bile elime almamıştım, ilgilenecek halim yoktu. Yarın rezil olmamak için aldım kitapçığı elime resmen ders çalıştım :) ama anladım ki bu iş böyle olmaz. Neyse bir yerlerden başlamak lazım. Yarın ne öğrensem benim için iyidir...

22.30 civarında annemin yıkayıp getirdiği çilekleri de yedim, çilek aşkım devam ediyor. Bugün dayanamadım yine Migros'tan  aldım.

Başka birşey yemeden gün bitti. Yarın kursa gideceğim için çok heyecanlıyım...



Bu arada sevgili kocam yine nezle oldu! O nedenle bu gece salondaki kanepeyi boyladı :) napalım kendimi ve bebeği korumak zorundayım. Hasta olmanın hiç zamanı değil, ayrıca yarın gıda fotoğrafçılığı kursum var :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

25 Ocak Cuma 2013




7 yorum:

  1. SERAP HANIM MERHABA.DR OETKER İN YENİ ÇIKAN ŞEKERSİZ PUDİNGLERİ VAR.SPLENDA İLE YAPILIRSA ZAYIFLAMASI GEREKEN ŞEKER HASTALARI KULLANABİLİRMİ?KULLANILIRSA NE ÖLÇÜDE OLABİLİR.ARKASINI OKUDUM KALORİ DEĞERİ BENİ MEMNUN ETMEDİ.AYDINLATABİLİRSENİZ SEVİNİRİM:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten puding şekersizse sanırım içinde ısıya dayanıklı tatlandırıcı madde vardır. Yani sizin tatlandırıcı koymanıza gerek olmaz. Diyabetikler için uygun olabilir. En fazla 1 porsiyon o da 1 dilim ekmek ve 1 bardak süt yerine kullanılabilir. Şeker hastalığında önemli olan şeker yememek değil, her besini az porsiyonda yemektir.

      Sil
  2. Merhaba Serap hanım.. Kocanız, yani ben!!!, sizi ve kızımı riske atmamak için kanepede uyudum.. 2-3 sene sonra bu sefer sen hasta olduğunda kızımızla beraber uyuyup seni kanepeye postalayacağız, bilgin olsun..

    YanıtlaSil
  3. SANIRIM YANLIŞ ANLATTIM.İÇİNDE TATLANDIRICIDA YOK.YANİ (0) ŞEKER VE TATLANDIRICI.ALAN İSTEDİĞİ KADAR ŞEKER VEYA TATLANDIRICI KOYABİLİYOR.MİGROSLARDA VAR.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...