Hamilelikte 21. hafta

21. hafta
Tam Sevgililer Günü'nde kızımla 21. hafta dönümümüzdü. Gitgide büyüyor ve kendini daha da çok hissettiriyor. Hem içerden kıpırtıları hem de artık büyüyen karnımla İnci kızım "anne burdayım" diye bağırıyor! :)

Bir gün önce Palladium'a gidip Gebe mağazasından alışveriş yaptım. Çünkü artık daha rahat şeyler giymek istiyorum. Hala günlük elbiselerimi giyebiliyorum ama şişen karnımdan dolayı artık çoğu elbisem mini kategorisine girmeye başladı. Göbekten dolayı yukarı çekiyor :) Herkes hamileliğin tadını çıkart dediği için ben de gittim alışveriş yaptım. Ama sanırım yine de standart hamile gibi değilim çünkü small beden giysiler bile ayıma göre bol oluyor. Neyse zaten kaldı 4 ay idare edeceğiz. 4 ay için giysiye ölü yatırım yapmak istemiyorum. Hamilelik sonrasında da giyebileceğim şeyler aldım. Ayrıca eczaneye uğradım ve  Mustela'nın çatlak önleyici gebelik kreminden de aldım. Az önce Unnado'nun sitesinde aynı kremi 25 TL daha ucuza görünce biraz sinir oldum ama ne bileyim...

Sevgililer Günü'nü sevmediğimi ve kutlamadığımı takip edenler bilir. Bu gün herhangi bir programımız yok. Ama eşim artık mutlu bir evliliğin kurallarını iyice öğrendiği için (ayrıca nazik olduğundan tabi :) bana beyaz bir orkide göndermiş. Sevindim tabi...

Bu hafta programım biraz yoğunlaştı çünkü sömestr tatili bittiği için herkes biraz kendine geldi. Okulların açılması bir sürü insanın sosyal hayatını etkiliyor. Yeni dönem için zayıflama hedefleri belirlendi ;) Bu dönemi özellikle benimle zayıflamak isteyenler iyi değerlendirmeli çünkü Haziran sonundan itibaren doğum nedeniyle 1 ay mola vereceğim. Haziran ayında da malesef yeni danışan kabul edemeyeceğim.

Daha önce bahsettiğim bir dinozor vardı hatırlarsanız. İşte o dinozor bu hafta geldi tepeme çöktü! Yapmam gereken işleri yapamaz oldum. Üzerimde büyük bir ağırlık var, enerjimi (veya enerjisizliğimi  demeliyim) düzgün yönetemiyorum. Blog dahi yazamadım. Erkenden uykum geliyor. Neden yazmadığımı soranlar için merak etmeyin iyiyim ama kendimi son 10 gündür çok yorgun ve enerjisiz hissediyorum. Sanırım bu da artık normaldir, hamilelik hali :) Eşim bile hergün "Bugün yazmamışsın!" diye beni ufaktan fırçalıyor. 

Ana hatlarıyla haftamı özetleyecek olursak annemin Perşembe Antalya'ya dönmesi nedeniyle biraz bunalımdayız. Yine iş başa düştü çünkü. 

Tüm hamile ve çocuklular için eğer bilmiyorsanız Anadolu yakasında çok güzel bir mağaza keşfettim. E5'te Bostancı köprüsünün sağ tarafında (Ankara istikametinde) Hello Baby diye harika bir mağaza açılmış. (Media Markt'ın yanında) Ne zaman açıldı bilmiyorum ama yeni olduğunu düşünüyorum çünkü pek bilen yok. Anne, bebek, hamilelik, mobilya, tekstil, oyuncak vs her türlü kategoride ürünlerin olduğu bir yer. Ben bayıldım! Bu seferlik gezmeye gittik birşey almadık ama sanırım daha çok yolumuz düşer. Alışveriş için henüz erken olduğunu düşünüyorum. 7. aydan itibaren kimse beni tutamaz ;)

Yine yediğim herşeyin fotoğrafını çektim ama günlüğümü yazamadım beni affedin. Yazmaya devam edeceğim...

Tüm blog arkadaşlarıma sevgiler :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan
18 Şubat Pazartesi 2013




11 yorum:

  1. merhabalar hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun allah tamamına erdirsin
    sitenizi takip edeceğim çünkü diyetteyim ama bazen yolumu şaşırıyorum
    eski yazdıklarınızıda okuyup kendime bir yol çizeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldiniz :) faydalanacağınıza inanıyorum. Vaktiniz varsa ilk günden itibaren okuyun. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Günlerdir bu anı bekliyordum sanırım...:))) Tekraradan yazıcağınız için sabırsızlanıyorum çok özlettiniz kendinizi Serap Hanım.. Size bir şey sormak istiyorum; sağlıklı bir kilo alımında "Nestle Resource" adlı 250 kalorilik protein takviye sütünü günde iki kere almak gereksiz yağlanmaya neden olur mu birde hergün saat 17:00 sıralarında bir tatlı yemek istenmeyen yağlar ortaya çıkarır mı? şimdiden teşekkürler, tekrardan günün başındaki bir kaşarlı tost ve bir fincan sütü görmek için sabırsızlanıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 500 kalorilik bir ek başka şeyleri çıkarmadığınız sürece kilo almaya yok açar. Hergün tatlı yemek (saati önemli değil) eğer kalorili beslenen biriyseniz yağlanma yapar malesef...

      Sil
  3. Kesinlikle harika görünüyorsunuz umarım hamile olduğumda bende sizin gibi olurum! :) Lütfen bizi yazılarınızdan mahrum bırakmayın sizi çok seviyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel ve motive edici yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dikkat ettiğiniz sürece olursunuz merak etmeyin. Önemli olan ipin ucunu bırakmamak :)

      Sil
  4. Kalorili bi beslenme tarzım yok fakat arkadaşlarım veya annem mutlaka yanında kek veya kurabiye getirir ben bir tane kurabiye yemekle yetiniyorum onunda bir sorun açıcağını düşünmüyorum tabi uzman olan sizsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 tane kurabiyeden birşey olmaz ama 3 taneden önünde sonunda olur :)

      Sil
    2. sizi çok beğeniyorum serap hanım, pozitifliğinize, iradenize ve güler yüzünüze hayranım ve bazı geceler bi kase cips yiyen, tatlı da, tuzlu da olsa kendinizi kısıtlamadığınız halde koruduğunuz o fiziğinizede. Ben her diyetisyende bi süre sonra kalori takıntısının oluştuğunu düşünürdüm ama siz kalori saymayı ayrıca sevmiyosunuz orası ayrı bi güzellik. Zaten kalorisini hesapladıkça yediğiniz şeyden aldığınız mutluluk uçup gidiyor ben bunu öğrendim

      Sil
  5. tekrar merhaba
    ben ve eşim diyete başladık aslında 2 yıl önce bir diyetisyene gitmiş ve 60 kilodan 54 e düşmüştüm sonra bir türlü veremedim ve diyet çok tekdüzeydi tatlı kesin yasak,hamur işi pilav makarna kesin yok sadece bol proteinliydi. ben 50 kg inmek istediğim için bir türlü inemedim diyetisyende bana biraz kötü davranınca bıraktım geçen bu süre içeriisindede kilomu koruyamadım. o aralar meğer menepoza giriyormuşum. şimdi tekrar diyet yapmaya başladım ama çok fazla ilerleyemiyorum şimdi sizin yazılarınızı okuyarak kendime yol çizmeyi düşünüyorum. size bugün yediklerimi yazmak istiyroum doğru yoldamıyım diye
    sabah 7,30-1 kase müsli içerisine 2 çilek yarım muz 1 kuru kaysı dogradım ve 1 bardağa yakın süt ilave ettim. 9,00 da 1 fincan şekersiz çay 10,30 da 1 bardak ayran içtim. 12,30 da öğle yemeği iş yerinde ne çıkarsa (4-5 kaşık ıspanak çorbası 2 tavuk şiş 1 tabak salata) 15,30 da 1 bardak ayran 16,00 da 2 kepekli bisküvi ve çay 17,30 da sadece yeşil çorba içeceğim akşama doğum günü olduğu için 1 dilim pasta yerim ve 2 litre su şeklinde geceyi tamamlayacağım bu doğrultuda bir düzenle kilo verebilirmiyim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük kalorili beslendiğiniz sürece kilo verebilirsiniz. Malesef bireysel diyet yönlendirmesi yapmıyorum çünkü bu şekilde çok fazla yorum geliyor, çoğunu yayınlamıyorum bile. Zaten tek bir günlük beslenme örneği doğru veriler teşkil etmez. Kolay gelsin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...