27 Ağustos Çarşamba 2014

Bu gecemiz de yine bir Kayahan şarkısı modunda geçti. İnci bizi gece 3-5 nöbetlerine dikti :) Artık ateş, ve uykusuzluk moduna alıştım. Sonra ertesi gün işe gitmek zor oluyor ama anne bünyesi buna da alışıyor. Tek sorun şu ki hasta olan çocuk ofiste de mızmızlık yapıp hep annesini yanında istiyor. Bu da işleri zorlaştırıyor.

Neyse ki bugün ilk randevum 13.00'de başladığı için bakıcı geldikten sonra tekrar uyuma ve sonra da evde kahvaltı yapma şansım oldu.

1 adet haşlanmış yumurta (beyazının yarısı), 1 dilim peynir, domates, salatalık, 1 bardak süt ve 1 büyük dilim tam buğday ekmeğinden oluşan bir kahvaltı yaptım. Bugün tost yemedim :)


Kahvaltıdan sonra 1 fincan şekerli kahve içtim. Benim damak tadıma göre fazla tatlı olmuştu. O nedenle yanındaki Merci çikolatayı yemedim. Sadece fotoğrafta bir görsel obje olarak kaldı.


Ofise gidince 1 kahve daha içtim. Bu sefer Americano tarzı bir kahvem vardı. Tek shot espressoya su karıştırarak şekersiz içtim. Bu güzel kupam İkea'dan…

Fuchiko ve İkea kupam
Öğle yemeğimiz biraz geç oldu. Evden getirdiklerimle güzel ve sağlıklı bir menü oluşturdum. 3 küçük zeytinyağlı biber dolması, 4 kaşık kıymalı taze fasulye ve 3 dolu kaşık yoğurt yedim. Dolmalar nedeniyle hiç ekmek yemedim.



Akşam yemeğine kadar birşey yemedim.

Yemekte babamın yaptığı patlıcan güveç ve et sulu firik pilavı vardı. Ellerine sağlık harika olmuş :)

Fotoğraftakilerin hepsini yedim, yetmedi biraz daha firik pilavı yedim :) Yanık aroması olan hoş bir bulgur türüdür. Yanık tadı sevdiğimi söylemiştim. O nedenle dumanlanmış, tütsülenmiş yiyecekleri severim, somon füme, isli peynir vs.(Antalya'nın meşhur yanık dondurması hariç!)


İnci gece 00.10'a kadar uyumadığı için tüm akşam başka birşey yeme içmeye zamanım olmadı, sadece 2-3 dilim şeftali yedim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458


5 yorum:

  1. Serap hanım merhaba. Bel çevresini inceltmek adına günde 1 saat hulahop çeviriyorum. Sizce süre yeterli mi? Ve spor olarak doğru bir tercih mi? Teşekkür ederim. (Not: Fuchikalara o kadar alıştım ki yemeğin üzerinde bile gözlerim onları arıyor doğrusu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bel çevresi için iyi bence ama bel rahatsızlığınız yoksa tabi. 1 saat çok uzun bence nasıl yapabiliyorsunuz? :)

      Sil
  2. Öncelikle sıkıntılı durumunuz için çok üzüldüm. Dilerim tez zamanda kara bulutlar dağılır. :( Mevlam sizinle olsun.

    Yetişkinler için olanları var, onlardan aldım. Boyutları büyük olduğu için oldukça rahat çevriliyor. Eminim herkes yapabilir Serap hanım. Hem internette videolar var. Ben de oradan öğrendim doğrusu. :) Fakat yürüyüşe göre çok çok daha fazla terletiyor. Bu kadar terlemek iyi midir onu bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terlemek iyidir, kardiyo egzersiz yaptığınızın işareti :)

      Sil
  3. Serap hanım dikkat ettimde yumurta çok yemiyorsunuz kahvaltılarınızda sebebi nedir acaba?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...