24 Temmuz 2015

Birkaç gündür sağlıklı beslendiğim için kendimle gurur duyuyorum :)  Umarım bendeki bu motivasyon sizi de etkiliyordur. Her gün ne kadar olumlu olabilirsek o kadar iyi. Devamlı süper başarılı diyet yapamazsınız, asıl hedefimiz sağlıksız olan beslenme alışkanlıklarımızı azaltabildiğimiz kadar azaltmak olsun.


Bu sabah 2 küçük kepekli kaşarlı tost ile güne başladım. Süt içmedim, yanında domates, salatalık yedim. Kızarmış ekmeğin dayanılmaz cazibesi nedeniyle tost seviyorum. Kızarmış ekmek kokusu ben hep çocukluğuma götürür…

Ofise gidince 1 kupa şekersiz kahve içtim. Bu fuchiko kızları iyi ki almışım değil mi? Hem fotoğraflarımı güzelleştiriyor hem de bana bu yaşta çocukluğumu yaşatıyor. Galiba İnci ile yeterince evcilik duygusu yaşayamıyorum, olayın bir de bu fuchiko bebek koleksiyonu boyutu var :) Benim akıllı kızım hiç bunlarla oynamak için yaramazlık yapmıyor, "bunlar annenin" diyor. Biraz bakıp bırakıyor.


Öğle yemeğimi evden getirmiştim. Bitmeyen taze fasulyenin sonuna geliyoruz :) 1 bardak ev yoğurdu ile yapılmış ayran ve 2 dilim kepekli ekmek ile taze fasulyemi yedim. Ofisi müsait olanlar bazen evden yemek götürerek daha hafif beslenme günleri fırsatı yaratabilirler. Üşenmeyin :)


Dün eve geldiğimde 2 gün önce verdiğim Makarna Lütfen! siparişim gelmişti. İnci'ye sık sık et suyu ile şehriye çorbası pişiriyorum (tabi ki suyunu çektirerek, yani aslında hafif sulu pilav gibi oluyor, bol sulu değil). Bunu çok seviyor. İçine de önceden haşlayıp didiklediğim kuzu etlerinden koyuyorum. Bayıla bayıla yiyor. O nedenle ben de marketten düz şehriye almak yerine daha besleyici olsun diye Tuğba Hanım'ın yaratıcı zekasının ürünleri olan karışık sebzeli ve kendinden tavuklu tel şehriyesinden alıyorum. Bu sefer bir de organik aldım. Asıl favorilerim diğerleri. Bazen bu şehriyeleri karıştıp çorba yapıyorum bazen de tek başına ayrı ayrı. Çok lezzetli oluyor :)

Öğleden sonra şekersiz bir Türk kahvesi içtim. Sonra markete urayıp eve döndük.


Akşam yemeğimizi biraz erken yedik. Kıymalı yeşil mercimek yemeği, bulgur pilavı ve cacık. Çok sevdiğim bir menüdür :) Kendimi tutmasam 1 tencere yeşil mercimek yemeği yiyebilirim, o kadar çok seviyorum :) Pilavı koyduğum tabak tatlı tabağıdır, bilgilerinize…

Yemekten bir süre sonra 1 tane şeftali yedim.

Yatmadan önce de yine eşimin yüzünden 1/2 paket Eti Gong yani 4 tane patlamış mısır ve pirinçli kıtırdan yedim. Birazcık da çekirdek.

Günün geri kalan kısmında güzel beslendiğim için gece yediklerimi çok kafama takmıyorum.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

24 Temmuz Cuma 2015

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Tekrar sik sik yazmasina cok sevindim. Bende size email yazarak yardimci olmanizi istemistim ama Amerikada yasadigim icin saatleri uydurmak guc oldugunu dusundugunuz icin kabul etmediginizi dusundum. Bende sizin yedigimiz gibi beslenip kilo vermeye calisacagim kendi kendime. Bakalim ne kadar basarili olacagim ya da olamayacagim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an tam hatırlamıyorum, çünkü fazla email geliyor. Yurt dışından takip etmek çok zor malesef, ona zaman ayıramıyorum. Kusura bakmayın lütfen :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...