3 Kasım Perşembe 2016

Merhaba canım blogum :)

Ayarımı bulup da sana yazmayı ne kadar özledim bilemezsin. Hayatta herşeyde olduğu gibi blog yazmak da bir motivasyon işi ve hayatınızda başka öncelikleriniz varken bunu başaramıyorsunuz. Günlük hayatında hem işi gereği hem de normalde de çok konuşkan biri de olsam yazmayı da, kendimi bu şekilde ifade etmeyi de çok seviyorum. O nedenle yazmadığım zamanlarda kendimi biraz sıkışmış hissedebiliyorum. Blog yazmak işte bana bu yüzden iyi geliyor. Buna ek olarak sizden geri bildirim almak da işin iletişim kısmı ve o da bana iyi geliyor. Ortaya konuşmuyorum yani :) birileri dinliyor, anlıyor, paylaşıyor, uyguluyor, beğeniyor... Bunların hepsi güzel.

Daha önce bir beslenme günlüğü olarak başlayan, en önemli görevi bu olan blog sonradan bir günlük hayat paylaşım platformu haline de geldi. Bundan sonra da böyle kalması güzel olur bence. Kaldığımız yerden devam edelim yani ;)

Son günlerde tartılmadım ama giysilerimden anladığım kadarıyla biraz kilo vermişim. Bunun en önemli nedeni artık pek abur cubur yemeyişim. Çünkü vakit olmuyor :) İnci çoğu zaman 23.00'e doğru yatıyor. Ben de biraz İnstagram'a takılıp, evi toparlayıp, bazen biraz film izleyip veya kitap okuyup yatıyorum. Çünkü öyle uzun uzun kendime zaman ayırıp oturursam bu sefer de 02.30'dan önce yatamıyorum ve çok uykusuz kalıyorum. Erken yatmaya çalışmak kilo kontrolü açısından faydalı oldu diyebilirim. Hatta bazı geceler çok acıkmış oluyorum. Hadi Serap bir süt iç yat diyorum kendime ve başka birşey yemeden günü hasarsız kapatıyorum. Aferin bana :)

Benimle birlikte şimdi aranızdan bazılarının da yeniden moda gireceğine eminim. Hadi bakalım herkes biraz silkelensin, sağlıklı ve düzenli beslenme modumuza girelim. Ye ye nereye kadar? :)

Bu sabah saat 10.00'da 1 bardak günlük süt içtim. Yanında küçük bir kaşarlı tost yedim. Artık eve İHE organik tam buğday ekmeği alıyorum. Onun dilimleri çok ince ve küçük ama tok tutuyor. İçindeki sirkeden dolayı biraz ekşimsi bir ekmek, ama ben böyle ekmekleri seviyorum.

Ofise gelince 1 fincan espresso içtim. Şu ana kadar fotoğraf çekmediğim için bir paylaşım yapamıyorum. Günün geri kalanını paylaşmaya devam edeceğim.

14.00'de 1 adet muz yedim.

Öğle yemeğim çok gecikti. Zaten o nedenle arada muz yemiştim. Eve gidince saat 16.00'da 3 adet köfte ve 6 kaşık kadar makarna, 2 kaşık da yoğurt yedim. 



Akşam yemeğimi 20.00'de yedim. 1 tabak dolusu kıymasız kapuska ve 2 dilim de organik tam buğday ekmeği yedim. Kapuskaya bir güzel limon da sıktım. Bıraksanız 1 tencere yerim, çok sevdiğim bir yemektir. Lahana sarması yapacak zamanım olmadığı için kapuskayı tercih ediyorum.


Yemekten sonra İnci'ye soyduğum elmanın kabuğunu, biraz adaçayı ve 1-2 dilim taze zencefili demledim ve içtim. 



Az önce de İnci'ye ayıklarken 2 tanecik Siirt fıstığı yedim :) 2 tane de badem yedim. 

Başka birşey yemeden günü kapattım, aslında canım çok çekirdek yemek istedi ama oje sürdüğüm için bozulmasın diye onu da yiyemedim. İyi oldu bence :)

Diyetisyen Serap Orak

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...