7 Nisan 2012 Cumartesi (54,2 kg)

7 Nisan 2012 Cumartesi


Bugün önemli bir gün çünkü akşam flamenko hocam ve arkadaşlarla İspanya'nın en iyi flamenko dansçısı olan Joaquin Grilo gösterisine gideceğiz. O nedenle bugün her türlü kaprisi çekecek gücüm var. Aklım akşamki gösteride :)

Kahvaltımı evde hazırladım ama sadece sütümü içip çıktım.

08.30
1 fincan süt

Yine yaptığım tostu yanıma aldım.

10.00
1 kupa kahve
Kaşarlı tost

13.00
2 adet kuru kayısı


İş çıkışı hem çok aç,hem de çok yorgundum. Kendime güzel bir yemek ısmarlayayım dedim. Haftasonu tatilim başladı, akşama da güzel bir gösteriye gideceğim. Daha ne olsun...
Palladium'a gittim ve Midpoint'e kuruldum :)


15.30
Somon ızgara (oldukça büyük bir porsiyondu ama ben çok açtım, tamamını yedim)
1 adet küçük haşlanmış patates, roka, 2 kaşık kadar sos-yoğurtlu ve mayonezliydi. Somonun altında 6-7 kaşık dolusu ıspanak ve lahana sotesi vardı, sanırım tereyağda çevrildiği için tadı harikaydı. Yani bu yemek benim için tam bir ziyafete dönüştü!
2 kadeh beyaz şarap
Hiç ekmek yemedim

Yemeğimi yerken eşim de geldi, o da bir tatlı sipariş verdi. Onun tatlısından sadece 1 çatal yedim. Böyle bir yemek ve şarap keyfinin ardından ağzımın tadını tatlıyla bozamam...

Biraz Palladium gezisi yaptıktan sonra eve gelip üzerimizi değiştirip yola çıktık. Yine pembe termosumla yanıma kahvemi aldım..


Eşim çok istediğim için bana Harun Kolçak'ın cdsini hediye almış, arabada giderken dinledik. Harun Kolçak'ın sesini çok severim. İçim huzur doldu, ortaokul yıllarıma döndüm...


Çok tok olduğum için gösteriye kadar acıkmadım ama çıkışta acıktığımız için Taksim'e gidip birşeyler yiyelim dedik ama tüm otoparklar dolu olduğu için Ataşehir'e döndük. Şampiyon Kokoreç'e gittik. Bu saatte külliyen zarar, kalorili, lüzumsuz ama güzel şeyler yemeye tabi ki!


23.00
2 adet midye dolması
4 parça midye tava
yarım ekmek kokoreç (yani çeyrek sayılır, diğer yarısını yemedim)
işte bu tamamen gereksizdi
1 kutu ayran

Hazımsızlık ve pişmanlıkla eve döndük, üstelik yarın ki brunch aktivitemizi de düşününce keşke bu saatte sadece çorba içip eve dönseydik...


Uzun süredir tartım sonucumu vermemiştim çünkü tartılmayı unutuyorum. Ya tokken aklıma geliyor, ya yoğun olduğum için üşeniyorum falan derken bugün iş çıkışı tartıldım. Ölçüm sonucumu gururla yayınlıyorum. Bugün bu kadar kalorili beslenmemin bir nedeni de kilomu beğenmem oldu tabi :)

Kısaca özetleyecek olursam 54,2 kg ve yağ oranım %19.8 çıktı. Geçen seneye göre 1 kg daha düşüğüm. Ve yağ oranım daha az. Son 1 yılda neler yediğimi gördünüz. Kimi zaman fazla kimi zaman az yedim. Ama her zaman çeşitli ve dengeli beslendim. Bunu siz de başarabilirsiniz. Takip etmeye devam edin...

Toplam 1 litre kadar su, bugün az içtim

7 Nisan 2012 Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

11 yorum:

  1. Serap Hanım, gittikçe daha ince görünüyorsunuz.

    Acaba tüm gün bilgisayar başında çalışan, her gün aşağı yukarı yarım saat-40dk yürümeyle geçen zayıf hatlı bir kadının ortalama kalori ihtiyacı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça Hanım kişiye göre değişir, öncelikle kişinin tüm beslenme alışkanlıklarını bilmek gerekir. Bazen hergün spor yapan biri olsanız bile metabolizmanız daha yavaş çalışabiliyor. Ama ortalama 1600 kcal civarı diyebiliriz.

      Sil
  2. kızarmış ekmeği sevdiğinizi söylemiştiniz. etimek, eti form kızarmış ekmek hakkında ne düşünüyorsunuz hiç yediğinizi görmedim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alıp yemedim, genellikle diyet ürünleri satın almam :)

      Sil
  3. Serap hanım blogunuzu beğenerek takip ediyorum.Ben 1.62 cm ve 90 kilo ağırlığında bir bayanım sizin gibi beslenirsem acaba kilo verebilirmiyim.Ayrıca çok merak ettim bir günlük yediklerinizin kalorisi ne kadardır acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük aldığım kaloriyi asla hesaplamıyorum. Çünkü hesaplarsam takıntı haline gelir. Benim genel prensibim her besinden yeterli ve dengeli olacak şekilde yemek. Benim yediklerimi yerseniz uzun vadede çok rahat kilo verebilirsiniz bence. Çünkü aynı boydayız, ben 163cm. boyundayım. Kilom 54-55 arası gidip geliyor. Haberlerinizi beklerim :)
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. çok merak edıyorum bu analızı tam olarak nerede yaptırdınız

    YanıtlaSil
  5. Artik akışkanlik oldu her internete girişimde saat kac olursa olsun bakıyorum blogunusa:) ben iki sey sorucam!Fazla kaçırdigimiz gecelerin ertesi günü neypmaliyz? Birde her sabah ac karinla yürüyüş ve kahvaltıdan sonra her gün pilates yaparsak vücuda cok yüklenmiş olur muyuz? Çünküsağ dizimin eklem yeri spor yaparken kemikler oynuyor gibi yerinden ve daha sonra ağrı yapiyor! Eklem sivisinda bir problem olabilir mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle takip ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Fazla kaçırdığınızda sebze ağırlıklı beslenerek az kalori alabilirsiniz. Sporcu değilseniz hergün spor yapmanızı önermem, bence hergün spor yapmak gereksiz. Bahsettiğiniz gibi eklemlere ve kaslara gereğinden fazla yüklenebilirsiniz. Bence bir ortopediste görünün, sevgiler :)

      Sil
  6. sizi çok takdir ettim ama dediğiniz gibi bende kalori hesabı takıntı haline geldi ne yapmalıyım diyetteydim uzun süre bırakamıyorum zararlarında görüyorum sağlıksızım ne yapmalıyım sizce :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...