29 Eylül Cumartesi 2012

Merhaba Cumartesi!

Biliyorsunuz eskiden Cumartesileri çok yoğun çalışırdım. Arka arkaya, aralıksız 13 tane randevum olurdu. Ama artık bu sene böyle yapmayacağım. Çünkü kendime, evime, sosyal hayatıma ayıracak vaktim ve enerjim kalmıyor. Hafta içi de yoğun çalıştığım zamanlar tamamen tükeniyordum. Ne kadar sağlıklı da beslensem bu dengeyi bozduğum oluyor.

Mesela bugün yine her zamanki gibi sabah 1 fincan sütümü içtim. Ofise gelirken Değirmen'den 1 tane peynirli sandviç aldım. Ama arka arkaya randevular nedeniyle bir türlü yemeye vaktim olmadı. Saat 12.00'de bu sandviçin yarısını yiyebildim. Diğer yarısı kaldı. Ama tabi ki tam bir kahve tutkunu olarak kahvemi içmeyi ihmal etmedim.

Fincanlarımı beğenenler için küçük bir ayrıntı : bu kupamı da Kaş tatilimden almıştım.

İş çıkışı Berra ve babası (eniştem) Okay beni almaya geldiler. Okay bizi güzel bir yere yemeğe götüreceğini söyledi. Yolda kardeşimi de alıp, Çamlıca tarafına gittik. Şazeli diye bir et lokantasına geldik. Yemek olarak restoran tarafında kasaptan seçme usulü et var ama cafe tarafında başka şeyler de var. Cafe tarafının servisi kalitesi çok düşüktü. Etler pişince harika oldu. İşte vejeteryanlar için üzüldüğüm anlardan biri...

14.30 civarı
3 adet pirzola (yağlı bir et tabi ki ama yasak diye birşey yok)
1 parça sucuk
3 kaşık salata
1 dilim ekmek

15.30
1 fincan Türk kahvesi






Eve dönerken sapacağımız yolu kaçırınca kendimizi İkea yolunda bulduk o nedenle kısa bir tur da AVM gezmesi yapalım dedik ve Buyaka'ya girdik. Biraz şekerim düştü o nedenle Pinkberry'de mola verip dondurulmuş yoğurt yedik. Her zamanki gibi sadece 1 top en küçük boyda alsam bile çok tatlı geldiği için yarısını yiyemedim. Ama yaban mersinlerinin hepsini yedim. Bu meyvenin tazesine bayılıyorum. Bir dahaki sefere sadece meyve salatası yiyeceğim.

Eve geldiğimde çok acıkmıştım. Hazır yemek olduğu için çok şanslıyım. 1 haftadır kuru fasulye yiyorum :) Nihayet bugün sonu geldi. Yemek yaparken fazla yapıyorum ki bütün hafta yetsin diye. Ama bu hafta 2 akşam dışarıda yediğimiz için yemekler de bitmedi. Evde ekmek yokmuş. Maç başlayacağı için eşim markete gitmedi. Ben de yorgun olduğum için gitmedim. Zaten kuru fasulye karbonhidrat sayıldığı için ekmeksiz yemek doğru olur
19.00
1 büyük tabak etli kuru fasulye
1 kase çoban salata (eşim yaptı tabi ki)

Eşim yine nezle olmuş :( daha 2 hafta önce olmuştu. O nedenle bitki çayı yaptım. Yanında taze meyve yemek istemedim. Kuru meyve koydum. Kurutulmuş papaya, muz, ananas, hindistan cevizi ve üzüm karışımı. Bunu Paris'e gittiğimde marketten almıştım. Bizde tropik meyvelerin kurutulmuşları çok pahalı olduğu için markette ucuz görünce 2 paket almıştım :) Hem Türk hem diyetisyen kafası işte :) 

Ben evde yokken yine eşim pazara gitmiş. 2-3 haftadır taze ceviz bağımlılığımız oldu. Fazla yememeye çalışıyorum ama o kadar lezzetli ki. Neyse ki bu aralar cips falan yemiyorum onun yerine hem daha sağlıklı hem de doğal olan ceviz veya ayçekirdeği gibi atıştırmalarımız var. Porsiyonunu abartmadan yiyorum.
22.30
5 adet taze ceviz

Bugün de oldukça sağlıklı ve dengeli beslendim. Darısı başınıza :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan


8 yorum:

  1. Darısı başıma gerçekten :) Ben de sağlıklı beslenmek için elimden geleni yapıyorum ama çok fazla ekmek yiyorum. Bunu azaltsam geriye kalan her şey normal aslında. Sizi kendime örnek almaya çalışıyorum :) Blogunuz bir harika, dönüp dönüp okuyorum eski yazıları.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başaracağınıza inanıyorum, sadece biraz antrenmana ihtiyacınız var :) Teşekkürler...

      Sil
  2. Sizin menunuzu okuyunca ne kadar cok yedigimin farkina variyorum. Yazmakcok ise yarayacak. Nasil tam olarak motive edecegimi bilmiyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de yediklerinizi yazın ve bir sonraki gün dönüp bakın fazla kaçtığını düşünüyorsanız ertesi gün az yiyin..

      Sil
  3. dilerseniz bu meyvelerden size gönderebilirim. Kadıköy'de Bahçe isimli yerden alıyorum ben sık sık. ileride evlenip çocuğum olduğunda, jelibon yerine bunlardan vermek gibi bir planım bile var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok düşüncelisiniz teşekkür ederim, zahmet etmeyin. Ama fikriniz çok güzel ben de ailelere tavsiye edeceğim :)

      Sil
  4. Kuru fasulye süper:)Acıkcası ben sebze hastasıyım eşimse et ve bakliyat...Ben de seviyorum ancak yedigimde hep siskinlik hissediyorum ve diyetime ekleyemiyorum...
    Mesela 6 yemek kasıgı kuru fasulye kac dilim ekmek yapar?Protein de mevcut icinde degil mi?

    Tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef ne kadar dikkat etsek de baklagiller gaz yapar, şişkinlik kaçınılmaz... 6 kaşık kurufasulye 1,5 dilim ekmek yani 100 Kcal eder. Proteini yüksek ama kalori cinsinden karbonhidrat sayılır
      Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...