16 Ekim Salı 2012

Bugün ilk randevum 10.30'da olduğu için hepinizin yerine 09.00'a kadar uyudum :) Dün geç yatmıştım. O nedenle uykum ancak yetti.


Kahvaltımı evde yaptım. Hazırlandıktan sonra kendime güzel bir tost yaptım.

09.30
2 dilim dana jambon + 1 dilim kaşar peyniri ile yapılmış tost

Bu sabah canım süt istemedi. Daha doğrusu evdeki sütü istemedi. Dün sabah tadı biraz tuhaf gelmişti. Aslında kutuyu yeni açtım, tarihi de yeni ama nedense huylandım. İçmesem daha iyi...

Ofise gelip ilk randevumu aldıktan sonra kahvemi hazırladım. Üst üste randevular olunca soğudu ve pek içemedim. Yarısı kaldı. Bugün ki hedefim bolca su içmek. Dün gece turşu krizi yaşamıştım okuyanlar bilir :)


Öğle yemeğimi evden getirdim. Ispanak yemeye devam :) Eşim ağzına bile sürmez. İnsan bu tadı nasıl sevmez yahu çok şaşırıyorum doğrusu :)

13.30
7 kaşık ıspanak yemeği
1-2 kaşık kadar süzme yoğurt (çok seviyorum, hatta dondurmadan daha çok! ama çok yağlı bir yoğurt o nedenle sık yemiyorum. Pazar günü yaptığım çorba için almıştım)
1 dilim ruşeymli ekmek


Evden yemek getirip yediğimde çok mutlu oluyorum. Daha sağlıklı besleniyorum çünkü. Bir de kendi yaptığınız yemek damak tadınıza daha uygun oluyor. Yalnız bugün midem çok yandı, oldukça şişkinlik oldu. Saat 17.00'ye kadar acıkmadım.

17.00
1 kupa demleme yaseminli yeşil çay (Doğadan)
4 adet Peyman kuru erik (ofiste 2 tane top çikolata var ama yemeyeceğim dedim ve kuru erikte karar kıldım)


Son randevumu beklerken canım sıkıldı, biraz da karnım acıktı. Yemek kitabı inceleyim dedim. Kitabın adının Salatalar olduğuna bakmayın içinde ana yemek gibi tarifler var :) yapmaya kalksak malzemeleri denkleştiremeyiz yani...

Yemek kitaplarına/dergilerine bakmayı çok seviyorum. Mutlaka yeni şeyler öğrenip unutmuyorsunuz. İçindeki yemekleri yapmasanız bile mutfakta kullanabileceğiniz farklı fikirler verebiliyor. Bu kitapta da salata süsleme teknikleri var. Sizin için çektim :)



Evde yemeğim vardı ama 2 öğlendir ıspanak yediğim için yine ıspanak yemek istemedim. Yine evde sadece benim yediğim (eşim yemez) yoğurt çorbasının neredeyse tamamını ısıttım ve yedim.

20.30
1 büyük kase buğdaylı yoğurt çorbası (6 kepçe)
1 dilime yakın ekmek

Zaten çorba beni fazlasıyla şişirdi. Sonra eşim geldi. Gelirken cips almış! Alma diyorum dayanamıyor alıyor, ben de dayanamayıp yiyorum :(

22.00
8-10 tane doritos nacho cips

22.30
1 kase nar (eşimin ellerine sağlık ne güzel ayıklamış)

Sabah kan vermeye gideceğim için artık bu saatten sonra birşey yemek istemedim. Cips hariç çok sağlıklı beslendim yine :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

12 yorum:

  1. kuru erik,kayısı v.s. gibi şeyleri ben hiç tüketmiyorum.bi sakıncası varmı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yok, meyvelerin tazelerini de tercih edebilirsiniz

      Sil
  2. Ben de sizi takip etmeye başladım ne kadar tatlı, ne kadar samimisiniz :))
    dün bende kendime kuru erik aldım ara öğün olara bi kaç tane yiyeceğim :)) dün akşam ben de ıspanak yedim. bencede sevilmesi gereken bi sebze

    YanıtlaSil
  3. Akşam yemeği ya da herhangi bir öğünle (et ya da sebze) birlikte 4-5 kaşık pilav-makarna-bulgur pilavı yemek (yanında ekmek olmadan) kilo aldırabilecek bi şey midir? mesela biraz (normal masaya yapılan domates-soğan-biberli) salata, (2-3 köfte kadar et içeren)3-4 kaşık et yemeği, 4-5 kaşık bulgur pilavı-makarna-pilav, 1-2 kaşık yoğurt ideal bir akşam yemeği olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bu şekilde beslenmeniz kilo aldırmaz, gayet güzel...

      Sil
    2. öğlen ve akşamları bu şekilde, sabahları da evden aşırı erken çıktığım için 1 yumurta beyazı+(kansızlığa yardımcı olması için) 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi yiyorum. kahvaltıyı da bikaç saat sonra ilk işlerimi hallettikten sonra 2 dilim tahıllı ekmekle peynirli-domatesli sandviç. (sizinkine ek olarak 3-4 dilim domates koyuyorum) sanırım sağlıklı bu yeterince.

      Sil
    3. siz bir beslenme uzmanı olarak nasıl buldunuz bunu o daha önemli.

      Sil
  4. Serap Hanım merhabalar, dönem dönem çok ciddi kabızlık sorunu yaşıyorum. Son günlerde (zaman zaman tekrarladığım gibi) günde 1 adet keçi boynuzu yemeğe başladım. Üzerine de 1 bardak su içince; hem tok tutuyor, hem tatlılığı ile tatlı ihtiyacımı gideriyor, hem de ciddi bağırsak çalıştırıyor. Ben de sizin aracılığınızla herkese önermek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına çok sevindim, paylaşımınız için çok teşekkürler. Ama biraz kalorilidir dikkat edin. Ben de blogunuzu takip ediyorum. Size de bol yazılı ve okurlu günler dilerim...

      Sil
  5. merak ettim de sakız hiç çiğniyor musunuz acıktırması tok tutması hakkında ne düşünüyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çiğniyorum ama fazla değil çünkü çabuk acıktırıyor. Ama sindirime iyi gelir. Sürekli hava yuttuğunuz için gaz yapabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...