6 Ekim Cumartesi 2012

Bugün Cumartesi ve yine bir yarım iş günü. Bugün tüm günüm programlı. İstanbul'da yaşarken özellikle haftasonları çok programlı olmanız gerekiyor veya da her türlü trafik eziyetini göze alıp anlık programlar da yapabilirsiniz :)

Bugün ki programım özetle sabah ofis ve iş, öğlen eşimle yemek ardından önce market alışverisi ardından kuaför, sonra eve gelip hazırlanıp arkadaşlarla buluşup ev gezmesi. Ondan sonra da gün bitmiş olur zaten :)

Kahvaltımı evde yaptım.
08.30
1 fincan süt (sürekli süt tercihimle ilgili sorular alıyorum. Tekrarlayayım bari :) light süt sevmiyorum. Yarım yağlı içebilirim ama diyet yapmadığım için yarım yağlı süt içmek gibi bir tercihim yok. Ayrıca danışanlarıma da kendi tercihleri olmadığı sürece light ürün vermiyorum. 10 yıldır light ürün kullanmadığı için zayıflayamayan danışanım olmadı. Ayrıca sütü, peyniri light içip habire pasta/tatlı/çikolata yiyen insanlara da biraz kızıyorum. Sütten/yoğurttan aldığınız yağ o kadar az ki! Asla birbirini telafi etmiyor zaten. Yanlış hesap yapıyorsunuz...)
3 dilim dana jambonlu tost

11.00
Tek şekerli Türk Kahvesi

Ofisten çıkınca eşimle buluştum. Öğleden sonra ev gezmesine gideceğimiz için karnımızı çok doyurmak istemedik. Ataşehir'deki Marmaris Büfe'ye gittik.

13.30
1 bardak greyfurt + portakal suyu (iyileştim ama hala kendime iyi bakma modumdayım)
Biftekli, kaşarlı sandviç

Market alışverişinin ardından fön için kuaförüme gittim. Ataşehir'i bilenler için Komşufırın'ın üstündeki MeBizz Kuaför. Herkesin çok beğendiği saç rengimi tutturan kişi Melih Bey'dir ;) Orada da bol limonlu şekersiz bir çay içtim.


Eve gelip hazırlandıktan sonra Ataşehir'de yaşayan başka bir arkadaşımızı daha alıp gezmeye doğru yola çıktık. Bu arkadaş grubumuz da eşimin yüksek lisanstan sınıf arkadaşları. Hepsi de çok eğlenceli ve iyi insanlar. Her buluşmamız çok eğlenceli ve hoş sohbet geçiyor. Herkes görüşmeye son derece hevesli geldiği için program yapmak kolay oluyor, kimse kimseyi atlatmaya çalışmıyor yani (kalabalık olunca gün ayarlamak sıkıntılı olabiliyor bazen)

Saat 17.00'de 9 kişi olarak Sinem'in evindeydik :) sofrayı görünce dayanamadım sizin için hemen fotoğraf çekimine başladım. Bu arada 1 bardak şekersiz çay içtim.

Sinem ve ailesinin marifetleri :)
Bu arada bir de sıcak yemek ve meze hazırlığı da yapmışlar. Yemeğe oturmadan önce biraz cips atıştırdım. Çok acıkmıştım çünkü...

Yemekte Sinem'in babasının yaptığı harika bir güveç ve pilav vardı. Ama börek ve diğerlerinden yiyeceğim için pilav yemedim. Ayrıca yoğurtlu mezeden yiyeceğim için cacık da içmedim. Hiçbir ayrıntıyı unutmamışlar. Ellerine sağlık herşey harikaydı!

18.30 sonrası
1 porsiyon kuzu etli güveç (çok lezzetliydi, suyu hariç hemen hemen tamamını yedim)


Masa sohbeti sürerken tabağımı doldurdum :)

3 adet mercimek köftesi (önce 2 yemiştim sonra 1 tane daha aldım)
2 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
5 adet sarma
2 kaşık yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası
1 kadeh rose şarap (pembe şarap, sonra gece boyunca bu kadeh gibi toplam 4 kadeh içmiş oldum)

Masadaki diğer yiyecekler için fotoğraflara bir göz atın bakalım ;)




Yemekte çok doyduğum için bazı yiyeceklerden yiyemedim ama kafaya koydum ilerleyen saatlerde yiyeceğim :)

Akşamımız çok eğlenceli geçti, grupta 20'li yaşlarda kişi sayısı daha fazla olduğu için eğlence şekli de diğer arkadaş gruplarımza göre farklı oldu. Resmen evi club'a çevirdik :) O kadar çok dans ettik ve güldük ki sanıyorum yediklerimizin çoğunu yakmışızdır :)


Sonra Uno oynadık ki bu da çok eğlenceli oldu. Aranızda bu kağıt oyununu bilmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Oyun oynarken çekirdek de yedik. 1 avuç dolusu yemiş olabilirim belki...

Saat 23.00 civarında oyun bitti ve koltuklara geçtik. İşte o sırada yediklerimi sindirmiş biri olarak bu saatte şunları yedim:

1 adet patatesli gül böreği
1 adet mercimek köftesi
1 yuvarlak kakaolu top

Topkek (muffin) yemeye yine yerim kalmadı :(  ertesi gün yemek için yanıma aldım :)

Çok eğlenceli ve hoş sohbet bir akşam oldu. Şu an için grupta 1 Çinli, 1 Ukraynalı olmak üzere yabancı uyruklu arkadaşlarımız da var. İleride daha da artacağa benziyor ;)

Diyetisyen Serap Orak Tufan


8 yorum:

  1. Bence light urunleri tuketince yagin verdigi toklu hissi olmuyor habire baska zararli seyler yiyorsun. Bize cok iyi ornek oluyorsunuz.

    Uno oyunu benim oglumla oynadigim en favori kagit oyunu kalabalik olunca daha eglencli olmustur enimim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle yağ tokluk hissi verir, olmayınca tokluk da hissedilmiyor.

      Sil
  2. jambon olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz ?
    polonezin hindi jambonu hoşuma gidiyor fakat her zaman indirimde oluşu kafamda soru işaretleri bırakmıyor değil :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de Polonez aldım ama dana jambon. Belki çok tercih edilmediği için satışı arttırmak amacıyla indirime giriyordur

    YanıtlaSil
  4. umarım öyledir çünkü gerçekten hoşuma gidiyor fakat şu son günlerdeki gıda sahteciliği çok kafa karıştırıyor.. neyse her kötünün içinde bir iyilik vardır diyip kötü bile olsa iyi bir yanı illa vardır diye düşünüyorum :)) fazla iyimser bi bakış açısı evet.. :)

    YanıtlaSil
  5. bu arada muffine noldu buzluğa mı attınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar günü Semralar'a kahvaltıya giderken götürdüm yerim diye, sonra unuttum :)

      Sil
    2. buzluğa atsaydınız bari mikrodalga varsa halledilirdi :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...