19 Aralık 2013 Perşembe

Annem ve İnci
Bugünümü tamamen yılbaşı alışverişi nedeniyle avm gezmeye ayırdım. Akşam 18.00'e kadar randevum yok. Sonrasında ofisteyim. Tüm gün annem ve İnci ile Paladium'a gitmeye karar verdik. Ama tabi ki kahvaltı yapıp evden çıkmamız öğleyi buldu. İnci dün gece çok geç uyuduğu için bu sabah da geç uyandı. Giyin, toplan, hazırlan, taksiye bin git tam bir telaş. Puset, tekerlekler, çantalar…

10.00
1 bardak süt
1 dilim beyaz peynir
2 dilim kaşar peyniri
2 dilim tam buğday ekmeği

Türk Kahvesi
Artık dışarı çıkarken yanımıza İnci'nin sebze püresini de alıyoruz. Kuzucuğumun öğle yemeği :) İçine bal kabağı, kereviz, bezelye, kabak, havuç, pirinç, zeytinyağı ve anne sütü koyuyoruz.

Yemekten önce alışveriş arası kahve keyfi yaptık. Tchibo'nun kahvelerini her zaman beğenirim. Orta şekerli kahvemi ve yanındaki minik kurabiyeyi yedim.

Bol bol gezdik, hediyeler aldık ama hala çok eksik var. Kalanları da haftaya almayı düşünüyorum. Çünkü paketler fazla olunca taşıması zor olacak.


Yemeğimizi 15.00 civarında yedik. Canımız lahmacun istedi. Günaydın'ın lahmacunu gerçekyen güzeldi. Aslında 1 lahmacun da yetermiş ama oburluk yaptım 1,5 yedim. 1 tanesini annemle paylaştık.

15.00
1,5 lahmacun
1 tane içli köfte (bu gereksiz oldu veya 1/2 lahmacun fazladan yememeliydim)
1 kutu ayran

Saat 17.00'ye kadar gezdik, alışveriş yaptık. Daha 5 saatimiz daha olsa gezerdik :) Bu arada size Paladium'daki emzirme odasının ne kadar güzel olduğunu söylemek istiyorum. D&R yanındaki küçük ama çok konforlu. Tekin Acar yanındaki hem büyük hem de çok kullanışlı. Geniş geniş ve konforlu olarak bebeğinizle ilgileniyorsunuz. Bebek odasının sponsoru sanırım Prima, gerçekten bir bebek annesi olarak böyle güzel, rahat ve konforlu bir oda yaptıkları için hem Prima'ya hem de Paladium'a teşekkür ediyorum. Malesef aynı şeyi Brandium için söyleyemeyeceğim :( Kocaman avm yapıp düdük kadar oda yapmışlar (özellikle yemek katındaki). Ayrıca odalar hiç konforlu değil. En iyisi emzirme odaları ile ilgili ayrı bir yazı yazayım fotoğraflarını da çekeyim. Şu ana kadar gördüğüm en kötü ve küçük emzirme odası Carrefour Kozyatağı'ndakiydi. Anne ve bebeklere resmen işkence!

Eve gelip hızlıca hazırlanıp ofise geçtim. İşim saat 20.00'de bitti. O zamana kadar acıkmadım da.

20.30
2 parça tavuk (artık organik alıyorum, tavuk yeme sıklığımızı azalttık)
6-7 Firik bulguru
3 kaşık bezelye yemeği


Bu hafta İnci gece yarılarına kadar uyumadığı için malesef onunla ilgilenmekten blog yazmaya vakit ayıramadım.

22.30
Meyve tabağı (meyveleri bu şekilde yazırlayan eşime her zaman hayranım, ellerine sağlık…)


Hatırladığım kadarıyla 2 tane de kestane şekeri yedim.

Yatmadan önce 1 bardak da süt içtim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

19 Aralık 2013 Perşembe

4 yorum:

  1. Anneniz de ne tatlı, gülüşü İnci'nin gülüşüyle aynı :)

    YanıtlaSil
  2. anne de çok fıstık yaa, o da az mı yer böyle sizin gibi, yaş itibarı ile hiç kilo almamış galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem adına teşekkür ederim. Evet annem az yer, oburlukları yoktur. Dikkat eder. Fazla fazla yeme eğilimi yoktur. Bu kilo almış hali. Her zaman yaşına göre zayıf olmayı başarmıştır. Benim diyetisyen olmamla ilgisi yok :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...