8 Aralık 2013 Pazar

Dün gece İnci'yi ilk kez kendi odasında yatırdım. Gayet rahat oldu. 2 kez ağladı ve emzirmeye gittim. Sabaha kadar da odasında kaldı. Doğduğundan beri bizim odamızda park yatakta yatıyordu (güya hep kendi odasında yatıracaktım). Hatta ilk 2 hafta sadece benim yanımda yatmıştı. Hem o zaman park yatağımız yoktu hem de yanımdan bir an bile ayırmak istemiyordum. O kadar minikti ki! Ayrıca dikişlerim olduğu için minimum hareket etme eğilimim vardı. İnci 2 hafta benim yanımda yatarken babası da ayak ucumuzda uyuyordu. Çok komik :) nerdeyse 2 metrelik adamın yatakta enine yattığını düşünün, vücudunun yarısı dışarıda kalıyordu :) Siz kaç aylıkken odaları ayırdınız? Ne zaman ayırmalıyım?

Bu sabah tembellik edip İnci'yi uyuttuktan sonra saat 10.00 civarında sadece bir tost yaptım ve yanında süt içtim o kadar.

Bu ürünü iade ettik
Sonra İnci uyurken blog yazdım. Dünkü günlüğümde size Mamas&Papas Baby snug seat adındaki oturaktan aldığımı anlatmıştım. İnci çok hoşlanmıştı ama aslında çok rahat ve kullanışlı olan bu oturak malesef güvenli değildi. O nedenle eşim bugün gidip onu iade etti. Onun yerine internetten bazı arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Bumbo adında bir ürün sipariş verdim. Üstelik tam da benim almak istediğim renk indirimdeydi. Şansa bak :) Gelince yorumlarımı yazacağım…

Öğle yemeğimi 14.30'da yedim.

14.30
9 adet etli lahana sarması
7 kaşık dolusu salçalı makarna
3-4 kaşık yoğurt

Öğleden sonra kızkardeşim benim için browni yapıp getirmiş.Dünden beri canım kahve istiyordu. Ben de bugün kahve ve browni keyfi yaptım. Tarifi almak isterseniz kardeşimin blog sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Browni onlardan olunca hadi bizden de bir kısır olsun deyip mutfağa girdim. Sanırım hayatımın en fazla miktardaki kısırını yaptım! Karıştırmaktan kollarım koptu. Beni baştan beri takip edenler bilirler. Kısırı çok sevdiğim için (aslında bulguru çok seviyorum) sık sık yaparım. Her seferinde de farklı tarzda yaparım. Mesela bu sefer kuru soğan kavurmadan ve marul koymadan yaptım. Bir de çok yemesem iyi olacak ama porsiyonunu her zaman kaçırıyorum. Neyseki sağlıklı bir yiyecek. Yanında da başka birşey yenmiyor.

19.30
1 tabak dolusu (10-12 kaşıktan fazla bile olabilir saymadım)
1 bardak ayran
Yanında acı biber turşusu




Sonra bütün akşam sadece 1 dilim armut yedim. Hiç acıkmadım. Ama bu satırları yazarken içim yandığı için dün aldığım Multilac isimli emzirme içeceğinden 1 şişe içtim. Gerçekten lezzetliymiş. Karamalz'dan sonraki favori anne sütüne destek içeceğim bu oldu. Tavsiye ederim ama kalorisi yüksek, sonuçta bir çeşit meyve suyu.

Blogda bu haftayı aksatmadan tamamlamış oldum. Maşallah bana :) Takip edenlerin de bilgisayarlarına, internetlerine sağlık :)

Ayrıca twitterdan takip etmek isteyenler için bir tık!

Diyetisyen Serap Orak Tufan

8 Aralık 2013 Pazar

14 yorum:

  1. Merhaba Serap hanım sizinle tekrar buluşmak çok güzel.Bende 28 günlük anneyim.Birşey öğrenmek istiyorum.Oğlumun gaz sorunu var.Bende bir çok şey yiyemiyorum.Artık ne yiyeceğimi şaşırdım.Her şey gaz yapıyormuş.Rezene gibi bitki çayları içiyorum ve içiriyorum.ama pek işe yaramıyor.Siz neler yaptınız ilk zamanlarda anlatırsanız sevinirim.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özay Hanım, hayırlı olsun bebeğiniz, hayatınızın en zor günleri yaşıyorsunuz bence (tabi ilk bebeğinizse)
      Haklısınız bebeklerde çok gaz oluyor ama bunun nedeni sizin yedikleriniz değil onun henüz gelişmemiş olan sindirim sistemi. O nedenle fazla birşey kısmanıza gerek yok. Ne yerseniz yiyin o gaz olacak. Ama tabi ki çok gaz yapanlar hariç. Ben bolca kimyon yedim ve emzirme çayları içtim. Onlarda rezene falan var zaten. Sadece kuru baklagiller (mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya vb) acı ve baharatlı yiyecekler, brokoli, lahana, karnıbahar yememeye dikkat ettim. Onun dışında her şeyi yedim. Biz o gaz sancılarını ilk 3 ay çektik. Sonra bir anda kesildi. Sadece sabırlı olun, sakin olun tüm bebekler böyle. Bizimki doğduktan 3 hafta sonra başladı 3 aya kadar sancıları oldu :(

      Sil
  2. Bu menünüze baktığımda, neredeyse tüm öğünler karbonhidratlardan oluşuyor. Mesela ben hayatta dolma ve makarnayı bir arada yemezdim. Ya da yanında mutlaka yoğurt yerdim. Acaba ben mi fazla takıntılı davranıyorum bu karbonhidratlar konusunda diye düşünmeden edemiyorum:) nasıl alıştırırsak da öyle mi gidiyor acaba metabolizmayı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası bazen böyle rastlıyor, zaten ben karbonhidratçı olduğum için bulduğum yerde kaçırmam :)

      Sil
    2. ben de karbonhidratçıyımdır ama böyle beslensem, sanırım kilo alırdım:(

      Sil
  3. incinin boyunu ve kilosunu merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15'inden sonra doktora gideceğiz o zaman güncel bilgiyi yazarım :) sanırım ancak 7 kg olmuştur..

      Sil
  4. Ne güzel bir hafta oldu, elinize sağlık. Artık az sesli takipçi Pelin :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bloğunuzu yeni takip etmeye başladım. Günlük düzenli paylaşımlarda bulunmanız gerçekten motive edici oluyor. Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. serap hanım aklıma çok takılan bir durum var mesela 100 gram patatesi incecik doğrayıp fırında kızartıyorum 40 dk. sonra kızaran patatesleri tekrar tarttığımda 40 gram oluyor bunun aynısını mikrodalgada en yüksek derecede tam cips gibi kıtır kıtır yaptığımda gramı daha da azalıyor benim merak ettiğim şey suyunun buharlaşıp uçtuğu zaman yine besin değeri 100 gram üzerinden mi hesaplanır yoksa pişirdikten sonra ne kadar grama düştüyse o mudur değeri? yani 100 gram patates 100 kalori ama ben pişirdikten sonra 40 gram oluyorsa kalorisi 40 mıdır yoksa 40 gram da olsa 100 kalori olarak mı kalır? kafam karıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pişip ne kadar su kaybetse bile içeriğinde 100 gramındaki kalori kalır. O şekilde hesaplanır. O nedenle kuru meyvelerin ve suyu uçmuş yoğun yiyeceklerin kalorisi hacmen daha vazladır. Örneğin süzme yoğurt, kuru üzüm vs.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim :)) bu arada geçmiş olsun çok üzüldüm hasta olmuşsunuz kendinize iyi bakın..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...