Knorr hazır Soğan Çorbası (Fransa'dan)

Soğan Çorbası

Merhabalar,

Bazen uzun uzun yazmaya fırsat olmadığı için paylaşmayı istediğim pek çok şey sadece bir fotoğraf karesi olarak telefonumda kalıyor. Bu sefer tembellik yapmadan dün denediğim soğan çorbası deneyimimi aktarayım dedim.

Gezmeyi (özellikle de yurt dışı) çok sevdiğimi biliyorsunuz. En sevdiğim şeylerden biri de yurt dışında market ve pazar gezmek. Bizde olmayan yiyeceklerden satın almak. Daha önce İtalya seyahatimizde burada olmayan hazır risottolardan (porçini mantarlı risotto) birkaç paket almıştım. İyi ki almışım, gerçekten sonuç çok başarılıydı. Knorr keşke buraya da getirse…

Bu sefer geçen yıl Paris seyahatimden aldığım hazır soğan çorbasını pişireyim dedim. Sonuç yine harika! Tabi ki soğan çorbasını yerinde yemek daha güzel olur ama Knorr hazır soğan çorbası da gayet başarılıymış.

Yani İtalya ve Fransa'ya giden olursa bu ürünlerden almalarını ve bazen burada değişiklik olsun diye pişirmelerini tavsiye ederim. Bana da birer paket alırsanız çok sevinirim valla ;)

Soğan çorbası içeriğindeki yüksek antioksidan özelliği ile bu soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı savaşmamızda iyi bir ajan olacaktır. İyi bir detoks yiyeceğidir.


Paris'te içtiğim orjinal soğan çorbası


Ben gerçek bir soğan çorbası tarifi deneyeyim derseniz Tümay'ın Mutfağı'nda sizin için bir tarif buldum. Gayet güzel görünüyor…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

13 Ocak 2013 Pazartesi

2 yorum:

  1. açıyorum açıyorum soğan çorbası üstelik hiç sevmiyorum ..
    özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tatlı yorum için teşekkürler, yüzümü güldürüp günüme neşe kattınız :) haftasonumu yazayım o halde :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...