22 Temmuz 2015

Nazar değmesin, yine blogumu günlük olarak yazmaya devam ediyorum :)

Dün yaptırdığım kan tahlillerimin sonuçlarını aldım. Çok şükür kötü birşey çıkmadı. Hipotroid ilacıma devam etmem gerekiyor. HDL değerim çok iyi çıkmış, balık yemeye devam :) bir de B12 ve D vitamini düzeyim biraz düşük çıkmış ama bu da son derece normal çünkü bizim toplumumuzda bu değerler düşük oluyor. Özellikle hamilelik ve emzirme süreci yeni biten bir kadın için oldukça normal. Ayrıca güneşi de sevmem ve pek güneşe çıkmam. Güneşlenmekten nefret ederim. Çünkü açık tenliyim ve çok benliyim. Cilt kanseri risk grubundayım yani. Yine de en kısa zamanda bir endokrinoloğa gideceğim çünkü nodüllerime de baktırmam lazım.

Bu sabah her zamanki kahvaltıma ek olarak eşimin yaptığı omleti de yedim. Hem kaşarlı tost hem de omlet yediğim için bu sefer süt içmedim. Domates, salatalık da olunca kaçırmam :)


Ofise gidince şekersiz filtre kahve içtim. Filtre kahveyi de ayrı bir makinede yapıyorum. Bana tümünü aynı makinede yapabileceğim bir kahve makinesi lazım aslında :)



Ofiste işlerim bitince eve geldim. Başka randevum olmadığı için tekrar ofise dönmedim. Öğle yemeği olarak 1 tane lahmacun yedim. Yanında maydonoz, soğan vs yedim, 1 bardak da ayran içtim. Ama o kadar acıkmıştım ki fotoğrafını çekmeyi unuttum. Yarısı bitince aklıma geldi.


Yemekten sonra Emine Hanım şekersiz bir kahve yaptı, İnci uyuduktan sonra kahve keyfi yaptım. İşin tuhaf yanı bu sırada devamlı İnci'nin bebeklik fotoğraflarına baktım. Annelik delilik valla, uyusun diye 40 takla atarsın, uyuyunca da eski fotoğraflarına bakar seversin. En azından ben böyleyim :) Güya blog yazacaktım, bir baktım 1,5 saat geçmiş ve ben sadece fotoğraflara bakmışım.


Yazımı İnci uyanınca ara ara yazdım, eşim de yoktu kızımla baş başa bir gün ve akşam geçirdim. Akşam yemeği olarak 1 kase siyez bulgurlu mercimek çorbası içtim (üzerinde 1 dilim tam buğday ekmeğinin kenarları var, içini İnci'nin çorbasına koydum). 1 tabak taze fasulye ve yanında 2 küçük dilim de kepekli ekmek yedim.

İlerleyen saatlerde az sütlü şekersiz bir kahve içtim. Günde ortalama 3 kahve içiyorum. Nadiren çay da içiyorum. Ama aslında ben kahve insanıyım :)


Sonra canım tatlı birşey istedi ve 1 tane şeftali yedim.



İnci uyuduktan sonra bir film izledim. Saat 01.00 civarında acıktığım için 6 tane anasonlu grissini yedim ve 1 fincan da ayran içtim. Aç uyumayı sevmiyorum. 02.00 civarında da yattım.


Bugün gayet dikkatli beslendim bence.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

22 Temmuz Çarşamba 2015

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...